News

Famila Regală a României a reacționat după moartea lui Mihai Șora: ”A fost unul dintre reperele intelectuale ale României”

Marele filosof Mihai Șora a încetat din viață sâmbătă, 25 februarie, la vârsta de 106 ani. Moartea lui i-a luat prin surprindere pe mulți, inclusiv mari personalități din România.
26.02.2023 | 17:38
Famila Regala a Romaniei a reactionat dupa moartea lui Mihai Sora A fost unul dintre reperele intelectuale ale Romaniei
Famila Regală a României a reacționat după moartea lui Mihai Șora. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mihai Șora s-a născut pe 7 noiembrie 1916 și a devenit unul dintre cei mai de renume filosofi și eseiști pe care i-a avut România. Acesta s-a stins din viață în cursul zilei de sâmbătă, la vârsta de 106 ani, tragicul anunț fiind făcut public de către soția acestuia, Luiza Palanciuc.

Mesajul transmis de Famila Regală a României după moartea lui Mihai Șora

După moartea lui Mihai Șora, nenumărate reacții au început să apară. Oameni politici și inclusiv președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-au exprimat durerea pentru trecerea în neființă a acestuia. O reacție în acest sens a venit și de la Famila Regală a României.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina oficială de Facebook, Familia Regală a României confirmă faptul că a aflat de trecerea în neființă a filosofului Mihai Șora, care de altfel era și membru de onoare al Academiei Române, iar în 2011 a fost distins cu Decoraţia regală Nihil Sine Deo de către Regele Mihai I.

Totodată, Familia Regală a României îl descrie pe Mihai Șora ca fiind ”unul dintre reperele intelectuale şi civice ale României ultimelor decenii” și totodată transmite condoleanțe familiei, dar și tuturor celor care i-au fost alături regretatului filosof.

ADVERTISEMENT

“Familia Regală a României a aflat cu tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a eseistului şi filosofului Mihai Şora. Membru de onoare al Academiei Române, profesorul Mihai Şora a fost unul dintre reperele intelectuale şi civice ale României ultimelor decenii.

În anul 2011, Mihai Şora a fost distins cu Decoraţia regală Nihil Sine Deo de către Regele Mihai I. Majestatea Sa Custodele Coroanei adresează condoleanţe şi transmite întreaga compasiune familiei şi prietenilor marelui dispărut! Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a scris, sâmbătă, Familia Regală a României pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Reacția purtătorului de cuvânt al BOR după moartea lui Mihai Șora

Și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a reacționat după moartea lui Mihai Șora într-o postare pe pagina sa de Facebook. Acesta l-a descris pe marele filosof ca fiind “un blând filosof al cetăţii”.

În același timp, purtătorul de cuvânt al BOR a mai adăugat că în opinia lui, Mihai Șora a fost un om valoros, rar ”dar și failibil”, iar activitatea sa merită să fie prețuită de toată lumea. Vasile Bănescu a mai scris și că filosoful merită un loc înalt în memoria comunităţii ”de care a ales să-i pese până la capăt”.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că anunțul morții lui Mihai Șora a venit ieri, din partea soției sale, Luiza Palanciuc. Aceasta îl descria pe marele filosof drept ”fericire pură”, un ”om frumos” și totodată ”frumusețea însăși”, în postarea sa de pe Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: