News

Familia care are o avere de peste 267 miliarde de dolari. Deține unul dintre cele mai importante lanțuri de magazine

Care este familia de pe mapamond care a strâns o avere de 267 miliarde de dolari. Aceasta deține unul dintre cele mai importante lanțuri de magazine.
18.02.2024 | 11:41
Familia care are o avere de peste 267 miliarde de dolari Detine unul dintre cele mai importante lanturi de magazine
Familia din SUA cu o avere de peste 267 miliarde de dolari. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Familia din Statele Unite ale Americii care deține o avere de-a dreptul impresionantă: 267 de miliarde de euro. Suma este una mai mare decât cea deținută de Elon Musk, cel care ocupă locul 1 în topul bogaților de pe planetă, cu 205 miliarde de dolari.

Familia din SUA cu o avere de peste 267 miliarde de dolari

Conform unei analize Business Insider, peste ocean există 45 de familii americane care au adunat averi de cel puțin 10 miliarde de dolari. Cea mai bogată dintre ele are o avere care o întrece pe cea a lui Elon Musk.

ADVERTISEMENT

Membrii familiei Walton, moștenitorii fondatorului Walmart, Sam Walton, dețin încă aproximativ 45% din gigantul de retail. Acest lucru le oferă o avere netă combinată de 267 de miliarde de dolari, arată un nou clasament Forbes al familiilor multi-miliardare de pese ocean. Această cifră depășește valoarea netă a averii CEO-ului Tesla și SpaceX, de aproximativ 205 miliarde de dolari.

Familia Walton este alcătuită din mai mulți membri. Bazele succesului au fost puse încă din 1962. Atunci, Sam Walton a pus bazele marelui lanţ de magazine Walmart. În 1992, el a primit şi Medalia Prezidenţială a Libertăţii din partea lui George H. W. Bush.

ADVERTISEMENT

De-a lungul ultimului deceniu, membrii familiei Walton au vândut acțiuni Walmart în valoare de aproximativ 22 de miliarde de dolari. De asemenea, au donat 11 miliarde de dolari.

În prezent, cei șapte miliardari descendenți ai fondatorilor Walmart, Sam și Bud Walton, dețin încă aproximativ 45% din acțiunile gigantului de retail. La cârma conducerii Walmart se află o filiație adânc înrădăcinată în istoria companiei.

ADVERTISEMENT

Fiul cel mare al lui Sam, Rob, alături de nepotul său, Steuart, și de ginerele, Greg Penner, formează o echipă solidă în consiliul de administrație al Walmart. Penner, care din 2015 ocupă funcția de președinte, este și proprietar majoritar al acțiunilor la echipa Denver Broncos din NFL.

Cine completează podiumul celor mai bogate familii din SUA

Specialiștii de la Forbes estimează că cele 45 de familii super-bogate de peste ocean adună împreună o avere de circa 1,3 trilioane de dolari. Locul 2 în ierarhie, după cei de la Walton, găsim familia Mars cu o avere de 117 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

În trecut, Frank Mars a pus pe picioare gigantul dulciurilor cu același nume. În prezent, compania deţine zeci de mărci emblematice, inclusiv M&M şi Snickers.

Podiumul familiilor înstărite din SUA este completat de familia Koch, cu o avere de 116 miliarde de dolari. Koch Industries se remarcă în mai multe domenii precum rafinarea petrolului. ”Imperiul” este deţinut acum de Charles, fiul fondatorului.

ADVERTISEMENT
Tags: