News

Topul celor mai bogați oameni din lume s-a schimbat. Ce avere are Elon Musk

Topul celor mai bogați oameni din lume. În ultimii ani, averea acestora s-a dublat, iar decalajul dintre bogați și săraci a crescut.
16.01.2024 | 08:13
Topul celor mai bogati oameni din lume sa schimbat Ce avere are Elon Musk
Topul celor mai bogați oameni din lume. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Topul celor mai bogați oameni din lume s-a schimbat, iar în ultimii ani averea lui Elon Musk a crescut de zece ori. Un raport citat de DailyStar dezvăluie că averea celor mai bogați oameni s-a dublat în ultimii trei ani.

Topul celor mai bogați oameni din lume

În acest context, organizaţia non-guvernamentală Oxfam, atrage atenția că decalajul dintre bogați și săraci este foarte mare. De altfel, circa cinci miliarde de oameni, cei mai săraci 60 la sută, „au devenit și mai săraci”.

ADVERTISEMENT

„Nu mai putem continua cu asemenea niveluri de inegalităţi obscene. Miliardarii devin şi mai bogaţi, clasa muncitoare se zbate, iar săracii trăiesc în disperare. Aceasta este, din păcate, starea economiei mondiale”, a transmis Amitabh Behar, director al organizației, în cadrul unui interviu acordat AFP.

În ceea ce privește clasamentul bogaților, pe primul loc se află producătorul Tesla, Elon Musk. Din martie 2020 până în noiembrie, averea lui Musk a ajuns de la 19,3 miliarde de lire sterline la 192 de miliarde de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Cel mai bogat om din lume deține mai multe firme, banii lui Musk provenind în mare parte datorită succesului ca producător de automobile electrice Tesla, dar și prin prisma rețelei X, fosta Twitter. El deține și compania de explorare spațială SpaceX.

Pe locul doi în top se află francezul Bernard Arnault, fondatorul gigantului de lux LVMH. Averea sa și a familiei sale a crescut de la 59,5 miliarde de lire sterline, valoarea din 2020, la 150 de miliarde sterline, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Jeff Bezos a coborât pe al treilea loc

Jeff Bezos a coborât pe cel de-al treilea loc în clasamentul celor mai bogați oameni de pe planetă. Cu toate acestea, fondatorul Amazon are o avere de 131 de miliarde de lire sterline, față de 88 de miliarde, cât deținea în anul 2020.

În total, averea celor cinci cei mai bogați oameni din lume s-a majorat de la 405 miliarde de dolari la 869 miliarde în 2023. Conform organizației Oxfam, bogații lumii au câștigat, în medie, 14 milioane de dolari pe oră, din 2020.

ADVERTISEMENT

Organizaţia non-guvernamentală Oxfam solicită să fie aplicate anumite măsuri, cu scopul ca influența acestora asupra politicii fiscale să fie redusă. Printre cereri se numără taxarea averilor mari și investirea acestora pentru combaterea problemelor climatice, îngrijirea sănătății, etc.

 

ADVERTISEMENT
Tags: