Sporturi

Familia Williams continuă să scrie istorie în tenis. Cine preia ștafeta de la Serena

23.10.2020 | 22:30
Familia Williams continua sa scrie istorie in tenis Cine preia stafeta de la Serena
Familia Williams continuă să scrie istorie în tenis. Cine preia ștafeta Serenei (hepta)
ADVERTISEMENT

Familia Williams continuă să scrie istorie în tenis, sportul prin în care Serena și Venus au dominat scena mondială.

Cele două surori au câștigat împreună 30 de titluri de Grand Slam: Serena 23 și Venus 7.

La proba de dublu, atunci când au făcut echipă, surorile Williams au în palmares 14 titluri de Grand Slam și 3 medalii olimpice de aur.

ADVERTISEMENT

Familia Williams continuă să scrie istorie, Serena predă ștafeta

Fiica Serenei, Olympia, a început la vârsta de 3 ani lecțiile de tenis pentru a încerca să scrie o nouă filă de istorie în tenisul mondial feminin.

În trecut, Serena Williams declarase că nu își dorește ca fiica sa să urmeze o carieră identică: “Ar fi groaznic pentru mine să văd cum toată lumea o compară cu mine și cum toți au așteptări de la ea.

ADVERTISEMENT

E atât de multă muncă și eu personal am renunțat la prea multe lucruri ca să ajung aici. Nu regret, dar aș vrea ca Olympia să ducă o viață normală, eu nu am avut parte de așa ceva”, declara Serena pentru revista Vogue în 2018.

Olympia Williams urmează cursuri de tenis cu o instructoare care nu are legătură cu celebra familie din tenis. Serena a preferat să nu se implice direct în pregătirea sportivă a fiicei sale.

ADVERTISEMENT

Serena Williams, recorduri absolute în Era Open

Serena Williams a revoluționat tenis cu forța loviturilor sale din timpul meciurilor. Acasta a început tenisul în Los Angeles sub îndrumarea tatălui său, iar în 1995 a devenit jucătoare profesionistă.

În ciuda faptului că mulți considerau că sora sa Venus va fi prima care se va impune într-un turneu de Grand Slam, Serena a fost cea care s-a impus pentru prima oară la US Open în 1999.

ADVERTISEMENT

Serena Williamsdeține recordul absolut de titluri de Grand Slam în Era Open, cu 23 de trofee. La Jocurile Olimpice a triumfat de 4 ori în 2000, 2008 șî de două ori în 2012.

ADVERTISEMENT