News

Familie spulberată de tren în Suceava. Două femei au murit și doi copii sunt în stare gravă

Două femei au murit și doi copii sunt în stare gravă în spital, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de tren în Suceava.
13.02.2023 | 15:25
Familie spulberata de tren in Suceava Doua femei au murit si doi copii sunt in stare grava
Mașină distrusă de tren. Foto: Monitorul de Suceava
ADVERTISEMENT

În accident a murit o femeie în vârstă de 30 de ani din Salcea, alături de mătușa sa în vârstă de 60 de ani. Deși au fost resuscitate minute bune, medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva, conform anunțului salvatorilor.

Două femei și doi copii au fost loviți de tren

Potrivit autorităților, au fost răniți de asemenea copiii femeii, o fată și un băiat în vârstă de 2, respectiv 4 ani. Trenul a fost blocat timp de două ore după impact, pentru că locomotiva a fost avariată în urma impactului violent cu autoturismul care se afla pe calea ferată, conform Monitorul de Suceava.

ADVERTISEMENT

”În accidentul de tren de luni la amiază au murit Andreea Grigorean, fostă Gherasim, o femeie în vârstă de circa 30 de ani din Salcea, și mătușa acesteia, în vârstă de aproximativ 60 de ani. Cele două au fost resuscitate minute bune de echipajele medicale sosite la fața locului, dar fără folos. În urma impactului cu trenul au fost răniți și cei doi copii ai Andreei Grigorean, o fată și un băiat, cu vârste de aproximativ 2 și 4 ani.

Trenul București Nord – Suceava a rămas la fața locului de aproape două ore și asta pentru că locomotiva a fost avariată. O parte din călători au coborât din tren și au fost preluați de mașinile venite la fața locului.

ADVERTISEMENT

Celelalte trenuri au circulat cu restricții prin zonă și asta pentru că magistrala 500 există linie dublă și în accident a fost afectat doar un fir de mers”, au transmis autoritățile. Familia victimelor se va pregăti acum de înmormântare și toate gândurile sunt îndreptate acum spre cei doi copii care se află în stare gravă în spital.

Se pare că autoturismul condus de victimă a fost surprins de trenul interregio București Nord – Suceava la o trecere între Salcea și Prelipca. La fața locului au ajuns pompieri militari alături de autospeciale pentru descarcerare, precum și o o autospecială cu apă și spumă și două ambulanțe SMURD.

ADVERTISEMENT

În urmă cu cinci zile un accident similar avea loc în Timișoara, în zona Poligonului Diana, între Timișoara și Giarmata Vii. Din fericire persoana aflată în autoturismul lovit de tren a scăpat cu viața, deși a ajuns la spital cu răni.

”Un bărbat, în vârstă de 42 de ani, a condus un autoturism pe DC 64, dinspre Aleea Pădurea Verde spre localitatea Giarmata Vii, din județul Timiș, iar la trecerea la nivel cu calea ferată a intrat în coliziune cu un tren Regio, condus de un bărbat, în vârstă de 56 de ani.

ADVERTISEMENT

În urma impactului a rezultat rănirea unei femei, în vârstă de 35 de ani, pasageră în autoturism. Conducătorul auto si mecanicul de tren, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative”, a transmis IPJ Timiș.

ADVERTISEMENT