News

Accident teribil pe calea ferată, un tren cu călători a lovit în plin o maşină. O tânără şi fratele ei de 7 ani au fost grav răniţi

Maşină lovită de tren, în Neamţ. O tânără de 23 de ani şi fratele ei au fost grav răniţi, băiatul a fost luat cu elicopterul SMURD
14.12.2022 | 11:02
Accident teribil pe calea ferata un tren cu calatori a lovit in plin o masina O tanara si fratele ei de 7 ani au fost grav raniti
Imagine de la accidentul din Neamţ Foto: ziarpiatraneamt.ro
ADVERTISEMENT

Luni dimineaţa, în jurul orei 07.40, a avut loc un grav accident pe raza localităţii Timişeşti, din judeţul Neamţ. O maşină în care se aflau două persoane a fost lovită de tren, la o trecere de nivel cu calea ferată.

Copilul a fost scos din maşină în stare de inconştienţă

În maşină se aflau şoferiţa, o tânără în vârstă de 23 de ani şi fratele ei în vârstă de şapte ani. Copilul a fost scos de martori în stare de inconştienţă, dar cu semne vitale. Ambele victime au fost transportate la spital.

ADVERTISEMENT

“În urma cercetărilor preliminare efectuate de polițiști a rezultat că trenul Regio, care circula pe ruta Pașcani-Târgu-Neamț, a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără, în vârstă de 23 de ani, din localitatea Timișești, în condiții ce vor fi stabilite în cursul cercetărilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Neamţ.

ISU Neamţ a acţionat la faţa locului cu un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Detaşamentului Târgu Neamţ pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la aterizarea/ decolarea unui elicopter SMURD pe stadionul Cetatea din oraşul Târgu Neamţ.

ADVERTISEMENT

Elicopterul a preluat şi transportat băiatul de 7 ani la un spital în municipiul Iaşi.

Femeia de 23 de ani a fost transportată de echipajul SMURD TIM (din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ) la UPU Piatra Neamţ.

Nicio persoană aflată în tren nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Este al doilea incident important consemnat pe căile ferate din România de la începutul acestei luni, după ce pe 1 decembrie, două trenuri de marfă care transportau cereale au fost implicate într-o coliziune, în zona localităţii Dumbrăveni, judeţul Vrancea.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un grav accident feroviar a avut loc şi pe 20 noiembrie, la trecerea la nivel cu calea ferată în localitatea Urseni, de lângă Timişoara. O maşină în care se aflau şoferul şi o femeie a traversat calea ferată şi a fost surprinsă de trenul care circula şi transporta 60 de persoane. În urma impactului, şoferul maţinii şi pasagera au fost răniţi.