Sport

Fanatik a aflat lista completă a jucătorilor cărora cluburile le-a interzis venirea la naționala României pentru amicalele cu Slovenia și cu Moldova. Exclusiv

Zece jucători nu au putut onora convocările la naţonala României pentru amicalele cu Slovenia şi Moldova. Fanatik vă prezintă lista completă.
11.11.2022 | 23:10
Fanatik a aflat lista completa a jucatorilor carora cluburile lea interzis venirea la nationala Romaniei pentru amicalele cu Slovenia si cu Moldova Exclusiv
Dennis Man şi Edi Iordănescu, la marginea terenului, în timpul meciului România - Bosnia 4-2. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala României va încheia anul 2022 cu două meciuri amicale, programate pe 17 şi 20 noiembrie: cu Slovenia şi cu Moldova. Sunt ultimele teste pentru “tricolori” înainte de startul preliminariilor Euro 2024.

FANATIK a aflat lista completă a jucătorilor cărora cluburile le-a interzis venirea la naționala României

Edi Iordănescu a avut bătăi de cap în ceea ce priveşte selecţia. Această acţiune nu are loc într-o dată oficială FIFA, iar astfel cluburile nu sunt obligate să cedeze jucătorii la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat lista completă a selecţionerului cu jucătorii care nu au putut să vină pentru că au refuzat cluburile să îi lase. Lor li se adaugă şi doi accidentaţi şi un jucător incert.

Nicu Stanciu, Deian Sorescu, Alexandru Paşcanu, Dennis Man, Valentin Mihăilă, Deian Sorescu, Virgil Ghiţă şi Andrei Raţiu nu au putut să onoreze convocările, fiind blocaţi de cluburile lor. Pe lista absenţelor intră şi Vlad Chiricheş şi Ionuţ Radu, accidentaţi.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase a fost pe lista iniţială a convocărilor lui Edi Iordănescu. Fostul căpitan de la FCSB s-a accidentat în ultimul meci din Emirate şi este incert pentru cele două amicale. În funcţie de verdictul medicilor “Tase” va face sau nu convocarea.

Şapte jucători pot debuta la echipa naţională cu Slovenia sau Moldova

În aceste condiţii, cele două amicale sunt un prilej bun ca unii jucători să îşi facă debutul în echipa naţională. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Antonio Sefer este în premieră la lotul naţional şi alături de el pot să îşi facă debutul Alexandru Pantea, Raul Opruţ, Daniel Boloca sau Claudiu Petrila.

ADVERTISEMENT

În poartă este o situaţie inedită. Niciunul dintre cei trei portari convocaţi nu şi-au făcut încă debutul în prima reprezentativă. Horaţiu Moldovan, Ştefan Târnovanu şi Mihai Popa au zero selecţii.

Edi Iordănescu, încurcat de refuzul cluburilor: “Am fost nevoit să schimb strategia”

Edi Iordănescu a declarat în momentul în care a publicat selecţia, că refuzul mai multor cluburi de a lăsa jucătorii la echipa naţională i-a dat peste cap strategia şi a apelat la jucători de perspectivă, care pot în scurt timp să facă pasul la echipa mare:

ADVERTISEMENT

“Totuși, nefiind perioadă FIFA, au existat cluburi din străinătate care nu au dorit, din diverse motive, să lase fotbaliștii la lot, trecând peste dorința acestora.

În aceste condiții, am fost nevoit să schimb strategia și atunci am apelat și la unii jucători de perspectivă, care noi credem că într-un timp scurt ar putea reprezenta soluții pentru prima reprezentativă”, a declarat selecționerul Edward Iordănescu.

România – Slovacia se dispută joi, 17 noiembrie, de la ora 21:00. Trei zile mai târziu, “tricolorii” se deplasează la Chişinău pentru ultimul amical al anului, cu Moldova.

  • 11 jucători nu au putut fi convocaţi de Edi Iordănescu la naţională
  • 7 jucători pot debuta în cele două amicale ale naţionalei
ADVERTISEMENT