Sport

Încă o lovitură pentru Edi Iordănescu! Florin Tănase s-a accidentat la ultimul meci din Emirate. Ce se întâmplă cu fostul căpitan de la FCSB. Exclusiv

Problemele nu se mai termină pentru Edi Iordănescu. Florin Tănase s-a accidentat în ultimul meci din Emirate şi poate rata amicalele cu Slovenia şi Moldova.
11.11.2022 | 19:28
Inca o lovitura pentru Edi Iordanescu Florin Tanase sa accidentat la ultimul meci din Emirate Ce se intampla cu fostul capitan de la FCSB Exclusiv
Florin Tănase, în tricoul naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România va juca săptămâna viitoare ultimele meciuri ale anului, cu Slovenia şi Moldova. Pentru “tricolori” este ultimul test înainte de startul preliminariilor pentru Euro 2024, în luna martie.

Încă o lovitură pentru Edi Iordănescu! Florin Tănase s-a accidentat la ultimul meci din Emirate

Edi Iordănescu a mai primit o lovitură. Florin Tănase s-a accidentat în minutul 15 al meciului din campionatul Emiratelor Arabe Unite dintre Al-Jazira şi Al-Wahda. Fostul căpitan al celor de la FCSB a fost înlocuit cu Mamadou Coulibaly.

ADVERTISEMENT

Florin Tănase ar putea să vină la Bucureşti pentru a fi consultat de doctorii de aici, însă există şi posibilitatea ca fotbalistul să nu mai facă deplasarea dacă accidentarea nu îi va permită să joace amicalele naţionalei cu Slovenia şi cu Moldova.

Edi Iordănescu: “În aceste condiții, am fost nevoit să schimb strategia”

Planurile lui Edi Iordănescu au fost date peste cap de mai multe cluburi care nu vor să îşi lase jucătorii la echipa naţională. Nefiind o dată oficială FIFA, cluburile nu sunt obligate să elibereze fotbaliştii:

ADVERTISEMENT

“Așa cum am spus la finalul acțiunii din luna septembrie, îmi doresc să avem continuitate la Echipa Națională, atât din punct de vedere al strategiei și al filosofiei de joc, cât și în ceea ce privește selecția, în vederea formării unui lot omogen și a unui grup unit.

Așadar, pentru aceste două meciuri, pe lista mea s-au aflat și alți jucători din străinătate. Totuși, nefiind perioadă FIFA, au existat cluburi din străinătate care nu au dorit, din diverse motive, să lase fotbaliștii la lot, trecând peste dorința acestora.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, am fost nevoit să schimb strategia și atunci am apelat și la unii jucători de perspectivă, care noi credem că într-un timp scurt ar putea reprezenta soluții pentru prima reprezentativă”, a spus Edi Iordănescu, în momentul în care a anunţat convocaţii.

Doar două soluţii în atac fără Tănase: Alibec şi Puşcaş!

Odată cu accidentarea lui Florin Tănase, Edi Iordănescu are doar două soluţii în atac. Este vorba de George Puşcaş şi Denis Alibec. Rămâne de văzut dacă selecţionerul va trebui să caute un înlocuitor.

ADVERTISEMENT

Fostul căpitan al celor de la FCSB a bifat 15 selecţii în prima reprezentativă, reuşind să înscrie de două ori. Este unul dintre jucătorii pe care selecţionerul se bazează mult pentru preliminariile Euro 2024.

  • 27 de ani are Florin Tănase
  • 5.500.000 de euro este cota de piaţă a atacantului 
ADVERTISEMENT