Sport

Fanatik a fost la reunirea celor două echipe din Craiova: noutăți în ambele loturi, dar și absențe importante. Foto

Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 s-au reunit în 2023, pentru a începe pregătirea din pauza competițională din SuperLigă. În ambele tabere au fost absențe importante.
05.01.2023 | 10:06
Fanatik a fost la reunirea celor doua echipe din Craiova noutati in ambele loturi dar si absente importante Foto
FANATIK a fost la reunirea celor două echipe din Craiova: noutăți în ambele două loturi, dar și absențe importante. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se pregătește în Antalya înaintea reluării meciurilor din SuperLigă, iar oltenii au așteptări mari pentru următoarele confruntări. De partea cealaltă, FC U Craiova 1948 a preferat să petreacă pauza competițioanală de iarnă în Bănie.

Universitatea Craiova a plecat în stagiul de pregătire din Antalya. Ce jucători are la dispoziție Eugen Neagoe

Oltenii s-au reunit și au efectuat primul antrenament sub conducerea lui Eugen Neagoe la baza de pregătire din Lunca Jiului. Jucătorii Universității Craiova nu au avut mult timp la dispozție la primul antrenament din 2023, deoarece plecarea în Antalya i-a pus pe fugă.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Eugen Neagoe s-au deplasat în Turcia cu un charter și urmează să fie cazați la Kaya Palazzo Resort, unde își vor petrece următoarele 10 zile. În cantonamentul de iarnă din Antalya, Universitatea Craiova și-a programat trei partide amicale cu Kecskemeti, Slask Wrocław și Partizan Belgrad.

În perioada de pregătire din această iarnă, Universitatea Craiova i-a convocat pe portarii David Lazar, Laurențiu Popescu, Giedrius Arlauskis, Matei Goga și Ianis Găgeatu. Portarul lituanian al oltenilor și-a revenit după accidentarea, din cauza a lipsit în ultimele meciuri din 2022, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Jucătorii de câmp pe care îi are la dispoziție Eugen Neagoe sunt Ivan Martic, Sergiu Hanca, Mihai Căpățînă, Bogdan Vătăjelu, Denis Benga, Paul Papp, Valerică Găman, Bogdan Mitrea, Silva, Alex Mateiu, Vlad Screciu, Ionuț Vînă, Ante Roguljic, Marian Danciu, David Sala, Eduard Florescu, Dan Nistor, Alex Cîmpanu, Alex Ișfan, Rivaldinho, Andrei Ivan, Jovan Markovic și Elvir Koljic.

Ștefan Baiaram este marele absent din lotul Universității Craiova pentru cantonamentul din Antalya. Însă, Eugen Neagoe îi poate vedea la treabă pe Alexandru Ișfan, transferat în această iarnă de la FC Argeș, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

La ceas aniversar, Andrei Ivan s-a deplasat cu lotul Universității Craiova în Antalya: „Este al patrulea an pe care îl încep cu muncă”

Atacantul Universității Craiova a împlinit 26 de ani, chiar în ziua în care oltenii au plecat în cantonamentul din Antalya. Andrei Ivan regretă că nu poate fi alături de soția și fetița sa și așteaptă cu nerăbdare să revină alături de ele.

„Este al patrulea an pe care îl încep cu muncă fix de ziua mea. La Universitatea Craiova am fost mereu în cantonament de ziua mea. Sunt bucuros că sunt cu echipa şi mai trist că nu sunt alături de soţia mea şi de fetiţă, dar o să treacă şi acest cantonament şi o să mă întorc la ele”, a declarat Andrei Ivan.

ADVERTISEMENT

Internaționalul român speră ca Universitatea Craiova să se întoarcă mai puternică în Bănie, după cantonamentul din această iarnă. Andrei Ivan a mărturisit că își dorește să câștige titlul de campioană a României și să urmeze un transfer în străinătate.„

„O să muncim bine în aceste 11 zile de cantonament. Sper să facem o pregătire foarte bună şi să ne reîntoarcem în campionat mai tari. Sper din suflet să fie anul nostru. În fiecare an spus asta, dar nu a fost. Sperăm să muncim bine în cantonament şi să dăm totul pe teren. Mi-aş dori să câştig titlul cu Universitatea şi apoi să prind un transfer în străinătate”, a spus atacantul alb-albaștrilor.

Andrei Ivan i-a urat multă baftă lui Eugen Neagoe la Universitatea Craiova, însă atacantul a mărturisit că nu a apucat să îi cunoască foarte bine încă. Acesta va fi coechiper cu Alexandru Ișfan la formației din Bănie, care este din zona Argeșului, la fel ca și el.

„Avem un antrenor nou. Încă nu l-am cunoscut aşa bine pe Mister, dar sper să facă o treabă foarte bună la echipa noastră. Işfan e din zona mea, dar nu am jucat cu el niciodată. Sper să ne înţelegem bine şi să demonstrăm că putem să jucăm la Universitatea Craiova”, a încheiat Andrei Ivan.

FC U Craiova 1948 s-a reunit în 2022. Absență importantă la primul antrenament al oltenilor

Oltenii de la FC U Craiova 1948 s-au revăzut la baza de antrenament din Bănie în 2023, însă nu au avut foarte mult timp la dispoziție, deoarece Nicolo Napoli pregătea primul antrenament al „alb-albaștrilor”. Pe terenurile formației finanțate de Adrian Mititelu și-a făcut apariția și primul transfer al „alb-albaștrilor”.

Matheus Mascarenhas a efectuat vizita medicală în aceeași zi cu reuniunea formației din Bănie, iar brazilianul a bifat deja primul antrenament sub comanda lui Nicolo Napoli. Acesta a venit liber de contract, iar oltenii speră să devină o piesă importantă din defensiva alb-albaștrilor.

Matheus Mascarenhas a început antrenamentele cu FC U Craiova 1948. sursă foto: Fanatik
Matheus Mascarenhas a început antrenamentele cu FC U Craiova 1948. sursă foto: Fanatik

Jucătorul brazilian este fundaș central, însă poate evolua și în partea stângă a defensivei. În acest sezon din SuperLigă, FC U Craiova 1948 i-a folosit pe Jeremy Huyghebaert, dar și pe Benjamin Van Durmen în flancul stâng al apărării alcătuite de Nicolo Napoli.

În baza de antrenament a celor de la FC U Craiova 1948 nu și-a făcut apariția Juan Bauza, unul dintre cei mai importanți jucători ai oltenilor. Mijlocașul argentinian a lipsit din cauza unei răceli ușoare, însă Nicolo Napoli speră să îi aibe la dispoziție în următoarele zile.

George Ganea, categoric înaintea startului din SuperLiga: „Să facem o treabă bună și să continuăm linia pe care am avut-o în ultimele meciuri din 2022”

Jucătorii celor de la FC U Craiova 1948 au revenit la antrenamente cu zâmbetele pe buze, iar George Ganea speră ca perioada competițională din SuperLiga să le fie benefică. Oltenii au șanse matematice să se califice în play-off, iar George Ganea a mărturisit că încă se gândesc să termine în primele șase poziții.

„Începem astăzi, sperăm să facem o treabă bună și să continuăm linia pe care am avut-o în ultimele meciuri din 2022, iar eu cred că la sfârșitul campionatului o să fim toți bucuroși. Încă ne gândim dacă mai sunt șanse matematice la play-off”, a declarat George Ganea.

Oltenii de la FC U Craiova 1948 au început antrenamentele sub comanda lui Nicolo Napoli. sursă foto: Fanatik
Oltenii de la FC U Craiova 1948 au început antrenamentele sub comanda lui Nicolo Napoli. sursă foto: Fanatik

FC U Craiova 1948 are un parcurs extraordinat cu Nicolo Napoli pe banca tehnică, formația din Bănie fiind la opt puncte de poziția a șasea din campionat. Vârful alb-albaștrilor a declarat că trebuie să fie atenți la ce lucrează în cantonament.

„Va trebui să ne pregătim cât mai bine și să facem lucrurile bine, iar tot ce ne cere Mister în perioada această să transformăm în meciuri. Pot să spun că locul este puțin mincinos, vrem să continuăm meciuri din campionat și o să fie bine”, a spus atacantul oltenilor.


  • 1,85 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul ”ambele echipe înscriu” la meciul FC Botoșani – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT