Fotbal international

FANATIK acreditat la finala Campionatului Mondial 2022! Cele mai noi informaţii din Doha în weekend-ul decisiv le găsiţi aici

FANATIK este acreditat la finala Campionatului Mondial 2022. Corespondentul nostru, Marian Popovici, vă prezintă cele mai noi informaţii din weekendul decisiv.
16.12.2022 | 19:26
FANATIK acreditat la finala Campionatului Mondial 2022 Cele mai noi informatii din Doha in weekendul decisiv le gasiti aici
FANATIK acreditat la finala Campionatului Mondial 2022! În imagine, stadionul Lusail, care va găzdui finala. Sursa: Fanatik
ADVERTISEMENT

Finala Cupei Mondiale se va disputa între Argentina şi Franţa. Este un ultim act aşteptat de o lume întreagă, ultimul meci internaţional al lui Leo Messi, cel care se poate retrage de la naţională cu cel mai important titlu: Cupa Mondială.

FANATIK acreditat la finala Campionatului Mondial 2022!

FANATIK va fi pe stadionul Lusail la finala Campionatului Mondial, programată duminică de la ora 17:00. Publicaţia noastră a fost prezentă pe tot parcursul Cupei Mondiale în Qatar, cu 34 de meciuri acoperite din tribuna media, din cele 64 ale competiţiei.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi puteţi citi pe site-ul nostru corespondenţele din Doha trimise de reporterul Marian Popovici. Lucruri inedite, care nu se văd la televizor şi care surprind atmosfera din capitala Qatarului, în weekendul decisiv al Cupei Mondiale.

În tribune sunt aşteptaţi 35.000 de argentinieni

Pentru ultimul act, organizatorii aşteaptă în jur de 35.000 de argentinieni. Fanii “pumelor” au fost cei mai numeroşi la acest turneu final în comparaţie cu oricare naţiune participantă.

ADVERTISEMENT

În schimb, pe Lusail sunt aşteptaţi doar 4000-5000 de francezi, suporterii europeni fiind dezamăgitor de puţini la această ediţie a Mondialului în comparaţie cu altele. Astfel, atmosfera de pe stadion va fi sud-americană.

Leo Messi, la ultimul meci pentru Argentina!

Mai ales că majoritatea fanilor neutri care vin din alte ţări asiatice îi vor susţine în proporţie covârşitoare pe argentinieni, Leo Messi fiind superstarul acestui meci, o vedetă cu fani în întreaga lume, nu doar în America de Sud sau Europa.

ADVERTISEMENT

Leo Messi a anunţat deja că finala Cupei Mondiale va fi ultimul său meci pentru Argentina. Astfel, după finala pierdută în 2014, superstarul are şansa să îşi treacă în palmares singurul trofeu care îi mai lipseşte.

Franţa, prima naţională care îşi apără trofeul după 60 de ani?

De cealaltă parte, Franţa poate scrie propria pagină de istorie. În ultimii 60 de ani nicio naţională nu a reuşit să îşi apere titlul mondial, iar “cocoşii” au această şansă. Brazilia a reuşit victorii consecutive în 1958 şi 1962.

ADVERTISEMENT

Duminică, de la ora 17:00, pe stadionul Lusail, în faţa a 90.000 de oameni, Franţa şi Argentina îşi vor disputa trofeul Cupei Mondiale. Pentru ambele formaţii este a doua finală din ultimii 8 ani.

  • 2 titluri mondiale a cucerit Argentina în istorie (1978 şi 1986)
  • 60 de ani au trecut de când o echipă a reuşit să îşi păstreze trofeul
ADVERTISEMENT