Sporturi

FANATIK, spion la antrenamentul Rusiei! Anna Blinkova, premianta zilei. Florin Segărceanu a fost impresionat de rusoaice. VIDEO

05.02.2020 | 17:03
FANATIK spion la antrenamentul Rusiei Anna Blinkova premianta zilei Florin Segarceanu a fost impresionat de rusoaice VIDEO
ADVERTISEMENT

FANATIK este prezent la Cluj, acolo unde România încearcă o calificare nesperată în fața unei adversare de calibru, Rusia, care și-a permis să vină fără Pavlyuchenkova și Kuznetsova, dar care tot are 3 jucătoare de top 50 sau în apropiere.

Spion la antrenamentul Rusiei! Anna Blinkova, premianta zilei

Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al României, a anunțat ieri că Rusia a venit fără Anastasia Pavlyuchenkova și Svetlana Kuznetsova, cele mai experimentate jucătoare ale echipei și că în locul lor a fost adusă doar Anna Blinkova. Și chiar jucătoarea de pe locul 54 WTA a impresionat la antrenamentul de miercuri după-amiază, cu doar 48 de ore înainte de primul meci al duelului România – Rusia.

ADVERTISEMENT

Blinkova a fost, de departe, cea mai determinată și i-a adus chiar și aplauzele lui Igor Andreev, antrenorul Rusiei. A fost de netrecut la fileu și toți colaboratorii au aplaudat-o și au dat aprobator din cap.

Jocul din spatele terenului a fost la cel mai înalt nivel, a lovit excelent și cu dreapta, dar și cu reverul și mereu plat, punându-și în dificultate coechipierele pe suprafața rapidă de la Cluj. Andreev a părut extrem de mulțumit de evoluția Blinkovei, jucătoare care ar putea să fie chiar a doua rachetă a Rusiei, în dauna Veronikăi Kudermetova.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO DE LA ANTRENAMENT: 

Ekaterina Alexandrova, pericolul nr. 1 pentru România

Totuși, România va avea probleme și mai mari în duelurile de vineri și de sâmbătă. Ekaterina Alexandrova, locul 28 WTA, este cea mai solidă jucătoare a Rusiei pentru această confruntare. Racheta numărul 1 are cel mai solid joc dintre cele patru și unul extrem de inteligent, cu multe lovituri plasate și nu neapărat forță brută, precum Blinkova. Sau Anastasia Pavlyuchenkova, marea absentă a Rusiei.

Chiar dacă a fost doar un antrenament, Alexandrova a arătat chiar și în această după-amiază de ce a reușit s-o învingă atât de clar și pe Simona Halep, la Beijing, în finalul lui septembrie. De altfel, Alexandrova a învins-o fără drept de apel și pe Ana Bogdan în ultimul turneu din 2019, în timp ce Monica Niculescu, absentă din echipa României, a fost învinsă în finală de aceeași Alexandrova.

ADVERTISEMENT

Florin Segărceanu, prezent la antrenament

Și Florin Segărceanu a venit să le urmărească pe adversarele de pe 7 și 8 februarie. A venit în două rânduri și a urmărit cu mare atenție jocul de dublu propus de Igor Andreev la această sesiune de pregătire.

Căpitanul-nejucător al României a părut că aprobă, la un moment dat, loviturile extrem de puternice ale rusoaicelor, fiind conștient de dificultatea meciurilor din weekend. Și evident, de valoarea adversarelor!

ADVERTISEMENT