Sport

Anunțul momentului în România: fanii revin pe stadioane! Care sunt condițiile

Ministerul Tineretului și Sportului anunță că suporterii vor reveni în arenele sportive, în limita a 30% din capacitatea tribunelor. Există, însă, și o limitare a timpului în care aceștia pot asista la competiții.
26.11.2021 | 16:27
Anuntul momentului in Romania fanii revin pe stadioane Care sunt conditiile
ADVERTISEMENT

Noul Guvern al României a hotărât, în chiar prima ședință, ca restricțiile impuse fanilor și organizatorilor de competiții sportive să fie ridicate.

Astfel, evenimentele sportive se vor putea organiza din nou cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea totală a arenelor.

ADVERTISEMENT

Meciuri cu spectatori doar până la ora 21:00

Măsura de limitare a restricțiilor luată de Guvern este salutată de ministrul Sportului, Eduard Novak, chiar dacă există și o limitare temporală a accesului fanilor în tribune.

Mai exact, evenimentele sportive se vor putea derula cu prezența fanilor în tribune doar în intervalul orar 05:00-21:00. Ministrul Sportului îndeamnă în continuare la responsabilitate pentru a limita efectele răspândirii virusului SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

”Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului.

Desigur, este nevoie de multă responsabilitate şi pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare şi de continuarea campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Doar aşa putem limita efectele negative ale acestei pandemii şi reveni spre normalitate”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

Ridicarea restericțiilor, câştig major pentru sport și iubitorii sportului

Imediat ce a fost adoptată măsura de relaxare a restricțiilor impuse suporterilor, Ministerul Tineretului și Sportului a remis un comunicat prin care anunță ridicarea interdicțiilor spectatorilor de a participa la evenimentele sportive.

ADVERTISEMENT

”Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în şedinţa de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise.

Accesul spectatorilor în tribune este permis doar în intervalul orar 05:00-21:00. Această măsură reprezintă un câştig major pentru sport, sportivi şi iubitorii sportului”, se arată în documentul citat.

ADVERTISEMENT
Tags: