Sport

Fanii FCSB, coregrafii impresionante la derby-ul cu Rapid. Ce mesaj au avut și cum au răspuns giuleștenii

Fanii FCSB-ului au pregătit o coregrafie impresionantă la derby-ul cu Rapid, dar și suporterii giuleșteni au răspuns pe măsură.
05.11.2023 | 21:49
Fanii FCSB au făcut spectacol la derby-ul cu Rapid
ADVERTISEMENT
05-11-2023
20:30

Ironiile fanilor FCSB către ultrașii Rapidului

Brigada „Capitali, niște golani” a galeriei rapidiste a fost ironizată de rivalii de la FCSB, care a insinuat că ar face parte din fenomenul „ultras” doar cu numele, nu și cu faptele. „Capitali, niște golani / 0 fapte în 5 ani…” scria pe bannerul Peluzei Nord, condusă de Gigi Mustață.

05-11-2023
20:25

Suporterii FCSB, mulțumiri pentru Emil Grădinescu

Suporterii FCSB nu au uitat de războiul cu rivalii de la CSA Steaua și au ținut să-i mulțumească comentatorului tv Emil Grădinescu. Acesta a avut mereu o poziție tranșantă și a susținut cu tărie că FCSB = Steaua, atât în comentariile de la meciuri, cât și în emisiunile tv sau în postările de pe canalele de socializare.

„Respect Emil Grădinescu” se scria pe bannerul afișat de suporterii din Peluza Nord a FCSB.

banner gradinescu
Bannerul suporterilor FCSB pentru Emil Grădinescu
05-11-2023
20:11

Banner FCSB, anticipat de rapidiști

Suporterii Rapidului au mai câștigat un duel cu rivalii din Peluza Nord a FCSB, având pregătit din timp un răspuns pentru un banner pe care aceștia urmau să-l afișeze.

banner fcsb
Banner suporteri FCSB

Astfel, la apariția mesajului „Bucharest‘s finest*” („Cei mai buni din București”) afișat de cei de la FCSB, a venit instant și răspunsul giuleștenilor: „Bucharest‘s finest… Bă, ne lași? Aveți baza-n Colibași!”

banner raspuns rapid
Răspunsul rapidiștilor
05-11-2023
20:00

Războiul bannerelor a continuat și în repriza secundă

Cele două galerii s-au duelat în bannere și în startul reprizei secunde, „războiul” pe mesaje fiind departe de a se fi încheiat.

banner peluza nord ab
Banner suporteri FCSB

Gazdele au dat startul cu un „Sunteți o specie protejată de lege”, în timp de ce giuleștenii au replicat cu „Ne-am bate cu voi fără regrete, dar noi nu dăm în fete!” și cu „Instrucțiuni neclare, cum se pune steagul oare?”.

rapid 12
Banner suporteri Rapid
05-11-2023
19:49

Suporterii FCSB, coregrafie superbă și la începutul reprizei secunde

În ciuda scorului defavorabil înregistrat la pauză, suporterii FCSB au continuat să-și încurajeze favoriții, iar la începutul reprizei secunde au afișat o nouă coregrafie impresionantă.

Pe două bannere imense, de culoase neagră, era scris cu alb mesajul „De un sfert de veac aici, niciun pas în spate / Nu am plecat, nu am trădat, în Nord până la moarte!”

banner peluza nord 2
banner Peluza Nord FCSB

Derby-ul FCSB – Rapid, din ultima etapă a turului de campionat în SuperLiga, a avut parte de o atmosferă superbă pe„Arena Națională”. Peste 40.000 de oameni au luat loc în tribune și au creat un ambient asemenea meciurilor din marile campionate ale Europei.

Fanii FCSB, coregrafie superbă la derby-ul cu Rapid. Startul meciului, întârziat 4 minute din cauza petardelor

Așa cum era de așteptat, fanii FCSB din Peluza Nord au dat tonul spectacolului pe „Arena Națională”. Suporterii conduși de Gigi Mustață au pregătit o coregrafie impresionantă, pe care au arătat-o în momentul fluierului de start al arbitrului Sebastian Colțescu.

ADVERTISEMENT

Ei au ridicat deasupra capetelor cartoane în culorile roșu, albastru, negru și alb, peste care s-a afișat mesajul „When matchday comes” (n.r. – „Când vine ziua meciului”). Apoi, pe o pânză imensă, dedesubt, a apărut un desen care înfățișa ultrași cu torțe în mâini, în drumul către stadion.

coregrafie 1
Coregrafia suporterilor FCSB

Tot atunci, ei au dat startul și unui adevărat spectacol pirotehnic, folosind torțe și petarde, motiv pentru care Colțescu a fost nevoit să amâne fluierul de start cu 4 minute. Asta deși apucase să dea drumul meciului, iar Funsho plecase în sprint spre careul advers.

ADVERTISEMENT

Cum au răspuns fanii giuleșteni la coregrafia rivalilor

Și suporterii rapidiști s-au ridicat la înălțimea derby-ului, deși au fost în netă inferioritate numerică la acest meci. Doar 2.600 de fani ai giuleștenilor au fost prezenți în tribunele „Arenei Naționale”, fiind localizați în inelul 3 al peluzei opuse celei în care au stat cei ai echipei gazdă.

La startul meciului, ei au început să cânte binecunoscutul imn al Rapidului, apoi au afișat un banner ironic la adresa lui Gigi Becali, patronul FCSB. „Să înceapă imnul… Aleluia!” scria pe acesta, aluzie ironică la declarația lui Becali că noul imn al FCSB-ului va fi „Aleluia”.

ADVERTISEMENT
coregrafie rapid 1
Banner suporteri Rapid

Apoi, în minutul 20, giuleștenii și-au etalat și ei arsenalul pirotehnic pe care l-au avut în dotare, din cauza torțelor și a petardelor pe care le-au aruncat pe suprafața de joc meciul fiind oprit preț de câteva minute.

coregrafie rapid 8
Torțe și petarde în galeria Rapidului

Din păcate, din cauza acestora s-au înregistrat mai multe pagube materiale. De la artificiile și petardele aruncate în peluză, scaunele din acea zonă au luat foc. Petardele au fost atât de puternice, încât din scaune săreau pur și simplu bucăți întregi.

ADVERTISEMENT
scaune arse
Scaune care ard în peluza unde stau fanii Rapidului

Suporterii Rapidului au explodat apoi în minutul 39, la golul prin care papeau a deschis scorul pentru echipa lor și șia-u continuat spectacolul pirotehnic pe care îl începuseră cu puțin timp înainte.

ADVERTISEMENT
1,82 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „peste 2,5 goluri” la meciul FCSB - FC U Craiova