Fotbal intern

Fanii lui Dinamo, propunere inedită în pandemie: „Putem să împărțim stadionul cu rivalii de la FCSB”

05.02.2021 | 19:25
Fanii lui Dinamo propunere inedita in pandemie Putem sa impartim stadionul cu rivalii de la FCSB
ADVERTISEMENT

Fanii lui Dinamo vor să revină cu orice preț pe stadion, mai ales că data de 10 februarie va consemna un nou episod al derby-ului cu FCSB, meci care de această dată va conta în Cupa României.

Spre deosebire de meciul din campionat, câștigat de formația lui Toni Petrea, 1-0, partida din cupă dintre Dinamo și FCSB se va juca pe „National Arena”, iar PCH anunță că e dispusă să împartă stadionul cu rivalii lor.

ADVERTISEMENT

Este o propunere inedită în contextul pandemic, mai ales că în România fanii nu au mai avut acces pe stadioane de la debutul virusului care a paralizat întreaga lume, iar această inițiativă poate fi primul pas către o revenire a suporterilor pe arene.

Propunerea fanilor lui Dinamo înainte de un nou derby cu FCSB

PCH solicită accesul fanilor pe 30% din capacitatea de pe „National Arena”, iar fanii lui Dinamo sunt dispuși să împartă procentul cu rivalii doar în speranța că vor putea pătrunde pe stadion.

ADVERTISEMENT

„FOTBALUL FĂRĂ SUPORTERI este doar un program de televiziune, din ce în ce mai slab, tot mai ieftin și mai puțin urmărit. Salutăm demersul LPF și al secretarului general, Justin Ștefan, de a cere redeschiderea stadioanelor la 30% din capacitate!

Ne bucurăm că LPF a răspuns unei solicitări publice mai vechi, venite din partea noastră și a decis să ducă acestă inițiativă la un alt nivel! Peluza Cătălin Hîldan invită peluzele celorlalte cluburi și toate grupările de suporteri din țară, să se alăture acestui demers!

ADVERTISEMENT

De asemenea, solicităm un răspuns cât mai grabnic la cererea noastră și a LPF! Dorim să ne putem încuraja echipa la meciul de miercuri din Cupa României și SUNTEM DISPUȘI SĂ ÎMPĂRȚIM ACEST 30% din stadion, în mod egal, cu suporterii rivali.

Considerăm că o arenă în aer liber prezintă un risc infinit mai mic de îmbolnăvire, decât prezența în magazine, școli, locuri de muncă sau mijloace de transport în comun.

ADVERTISEMENT

În alte țări din Europa și pe alte arene sportive din lume, prezența publicului este posibilă. Alții au înțeles.

Suntem oameni responsabili și știm să apreciem deschiderea autorităților față de această solicitare. Putem respecta regulile necesare pentru a nu pune pe nimeni în vreun pericol.

Reamintim că suporterii dinamoviști ocupă în mod virtual Arena Națională la meciurile de acasă, pentru a susține fotbalul în general și clubul Dinamo în particular”, se anunță în comunicatul Peluzei Cătălin Hîldan.

LPF solicită MTS deschiderea stadioanelor

Liga Profesionistă de Fotbal, prin vocea secretarului general Justin Ștefan, solicită MTS deschiderea stadioanelor, cu anumite restricții, arătând cu degetul spre pârtiile de ski deschise în această iarnă, la care oamenii au avut acces:

Întrebare fără răspuns: de ce pârtiile de schi sunt deschise, iar stadioanele de fotbal sunt închise? Ambele sunt facilități sportive. S-au redeschis restaurantele, teatrele, cinematografele, luni se redeschid școlile, toate în spații închise, iar autoritățile au uitat de stadioane… ”.

„Cred că toți suporterii cărora le lipsește mersul pe stadion de aproape 1 an de zile au dreptul să revină și ei, cât mai repede, în spațiul care le aduce bucurie și apropierea de jocul de fotbal și echipa favorită.

Ieri am solicitat MTS să analizeze propunerea LPF de a redeschide stadioanele din Liga 1 la 30% din capacitate”, a scris Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pe contul său de Facebook.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica: 1,47 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT