Sport

Fanii Rapidului, show la antrenament înainte de derby-ul cu Dinamo. Mesaj ironic afișat la miezul nopții în Ștefan cel Mare

Fanii Rapidului continuă duelul de la distanță cu suporterii lui Dinamo. Giuleștenii nu se vor prezenta la meci în semn de protest față de numărul redus de bilete primit.
27.01.2024 | 12:39
Fanii Rapidului show la antrenament inainte de derbyul cu Dinamo Mesaj ironic afisat la miezul noptii in Stefan cel Mare
Galeria Rapidului a făcut show în Giulești, dar nu va merge pe Arena Națională la Dinamo - Rapid. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fanii Rapidului și-au încurajat favoriții înainte de derby-ul cu Dinamo. Tensiunile dintre cele două galerii și-au spus cuvântul, iar suporterii alb-vișinii au avut un mesaj special pentru liderul peluzei Cătălin Hîldan. Mesajul a fost afișat chiar pe stadionul lui Dinamo.

Suporterii Rapidului, mesaj ironic la adresa liderului peluzei Cătălin Hîldan

Derby-ul dintre Dinamo și Rapid a iscat un scandal de proporții în rândul suporterilor. Fanii rapidiști au anunțat că nu se vor prezenta la meci după ce au fost informați că numărul de locuri la meci au fost reduse de la 5000 la 2800.

ADVERTISEMENT

Sezonul celor de la Rapid a fost unul bun, evidențiindu-se ca o prezență puternică în competiția internă. Cu un total de 22 de meciuri disputate, Rapidul a reușit să acumuleze 36 de puncte, datorită unui bilanț impresionant de 9 victorii, 9 remize și doar 4 înfrângeri.

Cu un atac prolific ce a înscris 38 de goluri și o apărare solidă ce a primit doar 25 de goluri, echipa a reușit să obțină un avantaj considerabil în diferența de goluri. Trupa lui Bergodi, măcinată de accidentări, a termin sub așteptări 2023, înregistrând 0 victorii în ultimele 5 dueluri ale anului.

ADVERTISEMENT
Galerie Rapid
Suporterii rapidisti continua duelul de la distanta cu galeria dinamovista

Dinamo și Rapid sunt despărțite de 20 de puncte înainte de derby

Pauza de iarnă a venit la fix pentru formația lui Bergodi, care a profitat de ocazie pentru a se întări și pentru a-și recupera jucătorii accidentați. Principala revenire în lotul giuleștenilor a fost Rrahmani, revenit după o accidentare care l-a ținut pe bară mai multe luni. Kosovarul a înscris la revenirea pe teren în victoria cu 4-3 în fața celor de la FCU Craiova.

Pe de altă parte, Dinamo București a avut un sezon dificil, luptându-se pentru a obține rezultatele dorite. Cu doar 16 puncte acumulate în urma a 4 victorii, 4 remize și 14 înfrângeri, Dinamo s-a confruntat cu numeroase provocări pe tot parcursul campaniei.

ADVERTISEMENT

O problemă evidentă a fost atacul, care a reușit să înscrie doar 13 goluri, în timp ce apărarea a avut de gestionat un număr semnificativ de 32 de goluri primite. Conducerea din Ștefan cel Mare a mutat decisiv prin aducerea lui Kopic în locul lui Burcă, iar Dinamo a reușit să termine sezonul cu 2 victorii consecutive.

În ciuda unui final de 2023 în forță, formația din Ștefan cel Mare a început prost noul an. Dinamo a pierdut primul meci din 2024 în fața celor de la Petrolul, scor 1-0 și ocupă în acest moment penultimul loc din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Dinamo – Rapid se vor întâlni în cadrul etapei cu numărul 23 din SuperLiga, într-un derby dezechilibrat din punct de vedere al valorii celor două loturi. Există o diferență de 20 de puncte între cele două formații înainte de această confruntare directă.

ADVERTISEMENT