Sport

Fanii Stelei, furioși după amânarea derby-ului cu Dinamo: „Doar în România se poate așa ceva!” Reacția Jandarmeriei

Fanii Stelei s-au înfuriat după ce derby-ul cu Dinamo a fost amânat din cauză că Jandarmeria Română nu are suficiente efective.
05.04.2023 | 19:12
Fanii Stelei furiosi dupa amanarea derbyului cu Dinamo Doar in Romania se poate asa ceva Reactia Jandarmeriei
5.000 de fani va avea Dinamo în Ghencea la derby-ul cu Steaua. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fanii Stelei au fost extrem de revoltați după ce Jandarmeria Română a formulat o cerere la FRF pentru amânarea derby-ului cu Dinamo din Liga 2 Casa Pariurilor. Instituția a invocat că nu poate asigura ordinea și disciplina la Steaua – Dinamo și FCSB – Farul.

Suporterii CSA Steaua, nemulțumiți de decizia de amânare a derby-ului cu Dinamo

Partida din Ghencea trebuia să se dispute inițial luni, 17 aprilie, dar a fost mutată pe 18 aprilie, de la ora 19:00. Însă „roș-albaștrii”, vocea celor de la Asociația Steliștilor 1947, acuză dur Jandarmeria Română: „Doar în România se poate ca jandarmeria să ceară amânarea unui meci pentru că nu are efective suficiente pentru a asigura securitatea.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, jandarmeria evidențiază perfect rivalitățile clubului nostru: ‘Steaua – Dinamo și, evident, Steaua – F.C. Fcsb’.


Foarte mulți suporteri și-au luat deja bilete de avion pentru meci, așteptăm să cumpărăm biletele, este evident pentru toți că meciul de interes al zilei va fi Steaua – Dinamo. #CeiCareNUauTrădat #spiritdeluptă #aicieSteaua #vremSteauaînA”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Jandarmeria Română, incapabilă să asigure securitatea la două meciuri care se dispută la diferență de 2 ore: „Riscurile sunt mari”

Jandarmeria Română a explicat motivele pentru care s-a luat această decizie și de ce era dificil din punct de vedere logistic ca FCSB – Farul și Steaua – Dinamo să se dispute în aceeași seară: „Se vor face demersuri, de către Jandarmeria Capitalei, pentru minimizarea riscurilor la adresa ordinii publice.

Meciul a fost programat în aceeași zi și, relativ, în același interval orar cu partida dintre FCSB și Farul Constanța. Încercăm, prin acest demers, să diminuăm și să reducem, dacă este posibil, orice risc la adresa liniștii publice.

ADVERTISEMENT

Riscurile sunt mari, pentru că există rivalități între cele patru galerii. Este în apanajul Federației de a stabili o dată ulterioară pentru meciul din liga secundă”, a precizat Marius Militaru, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei București.

Dinamo va avea 5.000 de suporteri în Ghencea la derby-ul cu Steaua

Temerile Jandarmeriei Române au fost amplificate și de faptul că Peluza Cătălin Hîldan va fi extrem de numeroasă în Ghencea, iar galeria „câinilor” va fi escortată pe jos de la stadionul din Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

Astfel, s-a luat decizia ca partida să fie în cele din urmă devansată cu o zi. FRF și-a dat deja acordul și a anunțat oficial mutarea partidei. Derby-ul din Liga 2 Casa Pariurilor dintre CSA Steaua București și Dinamo București va fi transmis în direct de Digi Sport.

ADVERTISEMENT