News

Fără discriminări. Tichete cadou de Ziua Bărbatului, sărbătorită în noiembrie

Bărbații din România ar putea avea parte de o surpriză neașteptată din partea autorităților. Este vorba despre tichete cadou, oferite de Ziua Bărbatului.
19.11.2023 | 16:43
Fara discriminari Tichete cadou de Ziua Barbatului sarbatorita in noiembrie
În așteptarea tichetelor cadou de la stat, bărbații pot invita doamnele la o bere, de ziua lor / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Domnii s-ar putea bucura de tichete în valoare de 300 de lei, oferite de ziua lor, de angajatori. Măsura a fost propusă ca urmare a faptului că bărbații s-ar putea simți discriminați față de femei, în condițiile în care Codul fiscal permite angajatorilor acordarea de tichete cadou de Ziua Femeii.

Gabriela Firea: ”Femeile sunt discriminate, domnii sunt dezavantajați”

Propunerea nu este una nouă și a fost lansată în luna martie, pe vremea când Gabriela Firea era ministru al familiei. Aceasta dezvăluia că lucrează la o modificare în Codul fiscal, care să îndrepte această ”inegalitate”.

ADVERTISEMENT

”Vin cu o veste bună pentru bărbaţii şi băieţii noştri. Am iniţiat un proiect prin care propunem introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia Zilei Bărbatului – 19 noiembrie.

Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor, ci şi despre cele ale bărbaţilor, discriminaţi mai puţin ce-i drept. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse continuă, astfel, demersurile de promovare a principiului egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, femeile sunt discriminate, dar trebuie să recunoaştem şi situaţiile în care domnii sunt dezavantajaţi”, scria Gabriela Firea pe contul ei de Facebook, în luna martie, potrivit RTV.

Ziua Bărbatului se sărbătorește pe 19 noiembrie, în peste 60 de țări

De atunci, lucrurile nu au evoluat prea mult și iar anul acesta, bărbații nu au mai primit nimic de ziua lor. Totuși, propunerea există și ar putea fi luată în considerare de guvernanți începând de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Atât în România, cât și la nivel internațional, Ziua Femeii se sărbătorește, prin lege, pe 8 martie, în timp ce bărbații au ca dată rezervată lor ziua de 19 noiembrie.

Ziua Bărbatului se sărbătorește în peste 60 de state ale lumii, având ca principale obiective: sănătatea bărbaților și a băieților, promovarea egalității și îmbunătățirea relațiilor între sexe, fiind recunoscută inclusiv de UNESCO. Ziua de 19 noiembrie a fost sărbătorită prima dată în anul 1999, în Trindad și Tobago.

ADVERTISEMENT

În România, Ziua Bărbatului a devenit oficială din 2016, atunci când parlamentul a votat pentru instituirea acestei sărbători prin Legea 22/2016. Ziua de 19 noiembrie nu este liberă ci a rămas lucrătoare.

ADVERTISEMENT
Tags: