Sport

Farul – Universitatea Craiova, meci cu o singură favorită pentru un oltean stabilit în Constanța : „Toată lumea știe, inclusiv Gică Hagi mi-a spus”. Exclusiv

Nicu Dolea este primul ofițer de presă al oltenilor, însă cu timpul s-a stabilit în Constanța. Acesta și-a ales favorita la Farul - Universitatea Craiova.
08.04.2023 | 11:00
Farul  Universitatea Craiova meci cu o singura favorita pentru un oltean stabilit in Constanta  Toata lumea stie inclusiv Gica Hagi mia spus Exclusiv
Între Farul și Universitatea Craiova. Primul ofițer de presă al oltenilor a ales: „Aș vrea să câștige toate disputele! Inclusiv Gică Hagi mi-a spus”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Oltenii sunt în căutarea primei victorii din play-off, iar Eugen Neagoe i-a pus gând rău lui Gică Hagi înaintea întâlnirii de la Ovidiu. Nicu Dolea, primul ofițer de presă al „alb-albaștrilor” este stabilit în Constanța, însă a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că va ține pumnii Universității Craiova împotriva Farului.

Farul Constanța – Universitatea Craiova prin ochii primului ofițer de presă al oltenilor: „Va fi un meci disputat, plăcut de privit”

Fără victorie în primele două etape din play-off, cu două puncte din derby-urile cu FCSB și CFR Cluj, oltenii pornesc la Constanța pentru cele trei puncte. Universitatea Craiova este la patru lungimi în spatele „roș-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT

Stabilit de mai mulți ani în Constanța, primul ofițer de presă al „alb-albaștrilor”, de pe vremea lui Dinel Staicu și Adrian Mititelu, a vorbit pentru FANATIK despre confruntarea dintre Farul și Universitatea Craiova. Dolea este de părere că elevii lui Eugen Neagoe și Gică Hagi vor face spectacol la Ovidiu.

„O să fie un meci disputat și plăcut pentru un privitor neutru. Ambele echipe joacă fotbal, cu tineri talentați și de perspectivă, care sperăm că vor scoate fotbalul românesc din situația actuală. Farul trece printr-un moment foarte bun, are o situație foarte bună în clasament.

ADVERTISEMENT

Din momentul în care a plecat și Pitu erau puține șanse să reziste în față, dar văd că rezistă. Au câțiva tineri de mare perspectivă. Mazilu este un mare talent și sper că va fi ferit de accidentări. Asta este marea problemă a jucătorilor tineri români, care se accidentează foarte repede și destul de grav”, a spus Nicu Dolea.

Farul Constanța este surpriza plăcută a acestei ediții din SuperLiga, iar Gică Hagi are șanse mari să câștige al doilea titlu ca antrenor. Primul ofițer de presă din Bănie crede că implicarea totală a „Regelui” este secretul din spatele succesului.

ADVERTISEMENT

„Atmosfera este bună la echipă, Farul are un singur stâpân cum ar zice Gigi Becali, este marele avantaj al echipei. Au o singură voce, Gică Hagi este și președinte, și patron, tot! El este stăpânul și tot el este slujitorul. Are discuții contradictorii despre fotbal cu Gică Popescu din câte știu, dar face și ce vrea pentru că banii și jucătorii sunt ai lui.

Absolut toate echipele de juniori începând cu U10 joacă în același sistem. Ăsta este marele avantaj al celor de la Farul Constanța”, a spus primul ofițer de presă al „alb-albaștrilor”.

ADVERTISEMENT
nicu dolea a dat lovitura de start pe „ion oblemenco”
Nicu Dolea, primul ofițer de presă al oltenilor, flutură eșarfa Universității Craiova pe stadionul „Ion Oblemenco”. sursă foto: Sport Pictures

Primul ofițer de presă al oltenilor a ales: „Aș vrea să câștige toate disputele! Inclusiv Gică Hagi mi-a spus”

Deși este departe de olteni și este stabilit în Constanța, Nicu Dolea îi va susține pe elevii lui Eugen Neagoe în partida cu Farul Constanța. Primul ofițer de presă al „alb-albaștrilor” a declarat că formațiile din Bănie se bucură de susținerea lui la fiecare deplasare la Constanța.

Întotdeauna meciurile echipelor care vin din Craiova la Constanța sunt momente speciale. Nu are rost să fiu fariseu, am rămas oltean și țin cu echipele din Craiova. Dacă nu câștigă Craiova campionatul, mi-aș dori să-l câștige Farul.

Craiova aș vrea să câștige toate disputele cu echipele constănțene, știu și cei de la Constanța asta, nimeni nu pune asta la îndoială. Inclusiv Gică Hagi mi-a spus că, pentru mine și cumnatul Gică Popescu, tot Craiova este numărul unu! Toată lumea știe că am stat 60 de ani la Craiova.

Craiova este pe primul loc pentru mine și când au venit la baschet, volei am vorbit cu antrenorii și jucătorii. La toate celelalte meciuri sunt cu Farul, pentru că de atâția ani îi știu pe copii de la juniori. Îl știu pe Larie de când a debutat la Farul. Când am venit eu, era tânăr”, a declarat Nicu Dolea.

Nicu Dolea îi cunoaște pe jucătorii celor de la Farul Constanța încă de la primii pași în fotbal. Acesta a dezvăluit că este un susținător al fotbalului craiovean și le ține pumnii oltenilor în deplasarea de pe stadionul din Ovidiu.

„Pe Alibec îl știu de la juniori, îl știu pe Cosmin Matei de când a câștigat titlul la juniori, am fost la toate meciurile de atunci. Este normal să am o simpatie vizavi de echipele Constanței, dar nu când joacă cu Universitatea sau orice echipă a Craiovei, inclusiv Craiova lui Mititelu”, a dezvăluit acesta.

Eugen Neagoe și Sorin Cârțu au rădăcini comune: „Sunt două sate vecine și au dat fotbalului românesc patru nume mari”

Nicu Dolea a dezvăluit că Eugen Neagoe, Victor Pițurcă, Sorin Cârțu și Nicolae Gorgorin sunt patru nume uriașe din fotbalul românesc care provin din satele Orodel și Cornu. Acesta a mărturisit că „Geană” a fost o surpriză pentru el la începutul carierei de antrenor.

„L-am prins pe Eugen Neagoe la debutul său ca jucător la Universitatea Craiova. Le-am spus celor de aici o poveste specială, pentru că Orodel, Cornu sunt două sate vecine și i-au dat fotbalului românesc pe Cârțu, Pițurcă, Neagoe și Gorgorin care a fost mare antrenor și jucător de echipă națională prin anii 40.

În zonă nu prea există fotbal nici la nivel județean, Cornu și Orodel nu contează. Patru fotbaliști mari de tot dați de o zonă de deal în care nu ai spune că se joacă foarte mult fotbal. Pe Eugen îl știu de când a început antrenoratul și a fost o surpriză, dar nu după ce a stat după Pițurcă.

Mi-am dat seama că îi place meseria asta și a vrut să o practice. Nu poți să o faci dacă nu îți place, este una foarte grea. Ești primul care primește reproșuri și ultimul care primește aprecieri”, a mai spus Nicu Dolea.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,93 este cota pentru ”ambele echipe înscriu” la Farul – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT