News

Fata de 15 ani, răpită din centrul unui oraș. A fost urcată cu forța într-o mașină de noi necunoscuți. Autoritățile au declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”

O tânără în vârstă de 15 ani din orașul Târgu Ocna a fost răpită sâmbătă de două persoane necunoscute. Autoritățile au declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”
10.02.2024 | 19:17
Fata de 15 ani rapita din centrul unui oras A fost urcata cu forta intro masina de noi necunoscuti Autoritatile au declansat mecanismul Alerta rapire copil
Fată de 15 ani din Târgu Ocna, răpită și găsită de autorități. Sursa foto: Poliția Română
ADVERTISEMENT

O fată de 15 ani, din orașul Târgu Ocna, a fost răpită sâmbătă de doi necunoscuți care au urcat-o cu forța într-un autoturism. După ce au fost alertate, autoritățile au declanșat mecanismul „Alertă răpire copil” la nivelul județului Bacău. Tânăra a fost găsită câteva ore mai târziu, polițiștii încercând să afle acum ce s-a întâmplat.

Fată de 15 ani, răpită din centrul orașului

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, sâmbătă după-amiază Poliția din Județul Bacău a fost sesizată cu privire la faptul că o tânără în vârstă de 15 ani a fost răpită din orașul Târgu Ocna. Aceasta ar fi fost urcată, împotriva voinței sale, într-un autoturism de două persoane necunoscute.

ADVERTISEMENT

”La data de 10 februarie a.c., în jurul orei 13.45, dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău a fost sesizat, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la dispariţia unei minore, respectiv, Stănescu Ileana, în vârstă de 15 ani.

Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 10 februarie a.c., în oraşul Târgu Ocna, minora ar fi fost urcată într-un autoturism, împotriva voinţei acesteia, de către două persoane necunoscute, plecând cu aceasta într-o direcţie necunoscută”, se arată în comunicatul Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au instituit imediat o celulă de criză și au activat mecanismul „Alertă răpire copil”. „Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând verificări, în vederea depistării minorei”, a transmis IPJ Bacău, care a dat publicității semnalmentele tinerei.

„Semnalmente: 1,60 înălțime, 55 de kg, ochi căprui, păr roșcat. La momentul dispariției, aceasta era îmbrăcată cu geacă neagră și fustă de culoare deschisă. Persoanele care pot furniza informații, care să conducă la depistarea minorei în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112”, a fost mesajul de alertă transmis la nivelul județului.

ADVERTISEMENT

Fata, găsită de polițiști în Bacău

După câteva ore, Poliția a precizat că tânăra a fost identificată în municipiul Bacău, autoritățile precizând că aceasta este audiată de către polițiști pentru a stabili cu exactitate circumstanțele cazului. Autoritățile de la IPJ Bacău nu au oferit alte detalii.

”În urma activităţilor specifice desfăşurate cu operativitate de poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău, minora a fost identificată în municipiul Bacău. În acest moment, aceasta se află la sediul Poliţiei municipiului Bacău, pentru audieri, în vederea lămuririi tuturor circumstanţelor dispariţiei”, se arată în comunicatul Poliției Române.

ADVERTISEMENT

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism naţional de alertă publică care se declanşează în situaţii de răpire a unui copil sau atunci când viața unui copil dispărut este pusă în pericol. El a fost instituit în România încă din anul 2009 în cadrul unui mecanism european.

ADVERTISEMENT