Sport

Fază controversată în UTA – Rapid! Gol valabil pentru arădeni, refuzat de VAR: „O să dea vina pe nocturnă!”

Partida dintre UTA și Rapid a oferit o fază controversată, după ce arădenii au cerut gol, la o minge respinsă de Andrei Borza de pe linia porții.
20.10.2023 | 23:11
Faza controversata in UTA  Rapid Gol valabil pentru aradeni refuzat de VAR O sa dea vina pe nocturna
Fază controversată în UTA - Rapid. Sursă foto: Captură de ecran DigiSport
ADVERTISEMENT
20-10-2023
20:06

Gol valabil pentru UTA, refuzat de VAR

În urma altor reluări redate la TV DigiSport s-a văzut clar că mingea a depășit linia porții și că Andrei Borza se afla cu ambele picioare după linie în momentul în care a respins.

„Probabil va fi un comunicat nou mâine! O să se dea vina și pe nocturnă. Până la urmă, aici e și vina asistentului și din nou ne punem întrebări în legătură cu VAR-ul”, a fost reacția lui Marius Lăcătuș.

În timpul transmisiunii în direct, șutul lui Marko Stolnic părea că a depășit linia porții Rapidului, Andrei Borza respingând din interiorul porții mingea, dar faza a fost revăzută cu ajutorul VAR-ului, iar golul nu a fost validat.

Fază controversată în UTA – Rapid

Partida dintre UTA și Rapid a avut parte de o fază controversată, în minutul 42, la scorul de 1-1, când Marko Stolnic a șutat din interiorul careului, mingea depășind-ul pe Horațiu Moldovan și ducându-se spre poartă.

ADVERTISEMENT

Andrei Borza a respins mingea, însă în timpul transmisiunii în direct a părut că fundașul giuleștenilor respinge din interiorul porții mingea. În SuperLiga 1 nu există tehnologia liniei porții, motiv pentru care faza a fost revăzută la VAR.

În urma verificării VAR, arbitrul și-a menținut decizia inițială, și anume aceea de a nu acorda gol pentru arădeni, însă reluările TV nu au fost clare și nu putem aprecia cu precizie dacă a fost sau nu gol valabil.

ADVERTISEMENT

La câteva minute distanță, Rapid a reușit să marcheze din nou prin Funsho Bamgboye, spre iritarea fanilor arădeni, care l-au acuzat pe arbitru pentru că nu a validat golul echipei lor.

VEZI VIDEO CU FAZA AICI

Kyros Vassaras și-a prezentat scuzele pentru arbitraj

După faza controversată din meciul Poli Iași – Sepsi, scor 1-0, Kyros Vassaras a reacționat, prezentându-și scuzele și anunțând măsuri drastice. Meciul s-a disputat cu o zi înainte de UTA – Rapid: La finalul meciului Politehnica Iași – Sepsi, meci restanță din etapa a 7-a a Superligii, disputat joi, 19 octombrie, CCA a obținut imediat toate informațiile și a intrat în posesia imaginilor din camera VAR.

ADVERTISEMENT

Dar, după verificarea ulterioară a procedurii, după finalul partidei, jucătorul aflat în atac s-a dovedit că se afla, la limită, în joc, cu o distanță de 10 centimetri până la penultimul apărător”.

„Ne cerem scuze pentru eroarea arbitrului VAR și a arbitrului asistent VAR în identificarea fundașului cel mai apropiat de linia porții. Ambii oficiali de joc au fost înlocuiți de la viitoarele delegări”, a fost reacția lui Kyros Vassaras, conform frf.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: