Sport

UTA Arad – Rapid 2-2, în etapa 13 din SuperLiga. Rednic le pune „frână” giuleștenilor. Clasamentul actualizat

Rapidul a călcat din nou „Strâmb” în SuperLiga, nereușind decât un egal 2-2 în etapa 13 în deplasare cu UTA Arad, meci care s-a jucat la Oradea.
20.10.2023 | 22:55
UTA Arad  Rapid 22 in etapa 13 din SuperLiga Rednic le pune frana giulestenilor Clasamentul actualizat
UTA Arad și Rapid au terminat la egalitate, 2-2, în deschiderea rundei cu numărul 13 din SuperLiga. foto: facebook UTA Arad
ADVERTISEMENT
20-10-2023
17:59

UTA Arad - Rapid 2-2 (R. Pop 19, Luckassen 75 / Funsho 12, 45)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+5: Fluier final. Foștii rapidiști Mircea Rednic și Kevin Luckassen s-au opus unei victorii a formației giuleștene, care pierde teren în lupta la titlu cu FCSB și CFR Cluj. Un titlu la care „vișiniii” susțin că nu se gândesc, dar la care visează în fiecare noapte.

Min. 90+4: Borza șutează periculos de la distanță, puțin pe lângă bară.

Min. 75: GOOOL UTA Arad! Ofosu scapă de marcajul lui Borza, centrează în fața porții, de unde Luckassen îndeplinește o simplă formalitate.

Min. 45: GOOOL Rapid! După o nouă pasă ideală a lui Petrila, Funsho scapă singur cu Iacob și înscrie cu un șut plasat din 10-12 metri.

Min. 42: Luckasen șutează din 6 metri, Borza respinge de pe linie, arădenii cer gol considerând că mingea a intrat cu totul în poartă, însă arbitrul Horațiu Feșnic lasă jocul să continue. Faza e analizată în camera VAR și i se dă dreptate centralului.

Min. 25: Șutul lui Micovschi din marginea careului mare este respins greu în corner de Moldovan.

Min. 19: GOOOL UTA Arad! Contraatac extrem de rapid al gazdelor, Freitas îi pasează perfect lui Rareș Pop, care îl învinge pe Moldovan cu un șut plasat din 10 metri.

Min. 12: GOOOL Rapid! Petrila pătrunde în careu pe stânga, centrează în fața porții, iar Funsho reia din 3 metri în plasă.

Min. 1: A început partida.

20-10-2023
16:56

Echipele de start la UTA Arad - Rapid

UTA Arad: Fl. Iacob – Căpușă, Benga, Stolnik, D. Dumitrașcu – C. Carp – R. Pop, Stahl, Freitas Costa, Micovschi – Luckassen. Rezerve: Kucher – Abeid, Markov, Diogo Miguel Costa, C. Mihai, Iurasciuc, Marku, Ofosu, Eric Omondi. Antrenor: Mircea Rednic

Rapid: H. Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Oaidă, Albu – Funsho, Al. Ioniță II, Petrila – Al. Stan. Rezerve: Drăghia – Onea, Dr. Grigore, Kait, Papeau, El Sawy, Cîrjan, Pănoiu, B. Valle. Antrenor: Cristiano Bergodi

Meciul UTA – Rapid are loc vineri, 20 octombrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 13-a din SuperLiga. Arădenii sunt cei care deschid balul acestei runde, ei fiind, de altfel și cei care au fost de cele mai multe ori programți să joace vineri în această ediție a primei divizii. Este un examen foarte greu pentru echipa lui Mircea Rednic, pentru că Rapid este una dintre cele mai în formă echipe, care trage la titlu.

Unde se joacă meciul UTA Arad – Rapid

Confruntarea UTA – Rapid se desfășoară vineri, 20 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul Iuliu Bodola din Oradea, terenul arădenilor de pe noul și modernul stadion Francisc von Neumann fiind neutilizabil până la primăvară, deoarece au loc lucrări de refacere a gazonului. Este un handicap serios pentru alb-roșii, știut fiind impactul imens de la fiecare joc de acasă la capitolul prezență spectatori la meciurile de acasă, una dintre cele mai ridicate medii de spectatori în SuperLigă încă de la momentul revenirii acum trei ani.

ADVERTISEMENT

Totuși, oficialii clubului UTA și antrenorul Mircea Rednic, care nu are aminriri prea plăcute cu echipa giuleșteană, sunt încrezători că suporterii nu vor rămâne acasă, în fața televizoarelor și că vor veni în număr mare la Oradea. Așa cum sigur nu vor lipsi nici fanii Rapidului din Ardeal și un grup de cel puțin o sută de persoane care vor pleca din București, plus că sunt și mulți localnici sau locuitori din zonele învecinate amatori să vadă o partidă interesantă, dintre două nume importante din fotbalul românesc.

Cine transmite la TV partida UTA Arad – Rapid

Partida UTA – Rapid se joacă vineri, 2o octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul Iuliu Bodola din Oradea, în etapa a 13-a din SuperLiga și va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO. Este primul meci pe care arădenii îl vor juca în calitate de gazde pe teren străin.

ADVERTISEMENT

Vineri, 20 octombrie, vremea se va schimba radical în bine, după ce cu 24 de ore mai înainte au fost 17 grade și a plouat. Vineri, la Oradea va fi o vreme superbă, mai degrabă ca de vară, cu cer senin și o maximă a zilei foarte mare, de 27 de grade. Cum partida are loc în nocturnă, de la ora 21:00 vor mai rămâne cam în jur de 19-20 grade. Horațiu Feșnic din Cluj este arbitrul partidei.

Ce absențe sunt în întâlnirea UTA Arad – Rapid

Mircea Rednic este extrem de supărat pentru faptul că LPF a programat meciuri vineri, după cele două săptămâni ale echipelor naționale pentru care au evoluat și au fost decisivi și jucători de la UTA. Din păcate, unul dintre ei, mijlocașul Mihai, autorul unui gol fabulos la U20 contra Angliei, s-a accidentat și nu poate juca. În situația sa se mai află atacantul Vucenovic. UTA are și doi jucători foarte importanți suspendați, mijlocașul Fabry, creierul echipei și atacantul Cooper.

ADVERTISEMENT

Rapid are o singură pierdere, pe termen de cel puțin șase luni, extrem de grea, mai ales că jucătorul era într-o formă excelentă, marcând goluri pe bandă rulantă. Este vorba despre vârful kosovar Rrahmani, grav accidentat în meciul echipei naționale a țării sale în Andorra. Deocamdată alt atacant adus de curând, Kevin Soni, va fi doar pe bancă și giuleștenii probabil vor folosi un vârf fals, Ioniță II sau Borja Valle.

Cote la pariuri la jocul UTA Arad – Rapid

Este un meci de tradiție al fotbalului românesc, între două echipei care au câștigat titluri de campioane de-a lungul timpului. Pentru casele de pariuri Rapid este echipa mai bună la acest moment și prin urmare a primit cotele favoritei la 2,10 în timp ce oamenii lui Mircea Rednic, dacă dau lovitura, au cotă de 2,60. Șansă dublă 1X are cotă de 1,75 iar șansă dublă X2 cotă de 1,30. Tot 1,30 are Rapid să dea gol și 1,50 a primit UTA. Doar 1,35 este cota pentru minim două goluri în meci.

ADVERTISEMENT

Din 2002 și până în prezent sunt numai șase meciuri directe la București între cele două echipe, dintre care unul și la nivel de eșalon secund. Rapid are patru succese, a făcut un egal și a pierdut o singură dată, în 2008. Ultima confruntare a avut loc anul trecut, 1-0 Rapid, gol al lui Junior Morais. Sunt puține, pentru că UTA, mai mult și Rapid au stat destul prin Liga 2.

ADVERTISEMENT