Sport

FC Barcelona nu a renunțat la Ousmane Dembele. Ce planuri au catalanii cu fotbalistul curtat de granzii Europei

Transferul lui Erling Haaland la Manchester City are implicații nu doar în lotul ”cetățenilor”, ci și în Catalunya, FC Barcelona căutând, alături de impresarul lui Dembele, soluția pentru un nou contract.
12.05.2022 | 14:04
FC Barcelona nu a renuntat la Ousmane Dembele Ce planuri au catalanii cu fotbalistul curtat de granzii Europei
FC Barcelona caută soluții în propria-i ogradă pentru jucătorii de top ceruți de Xavi, iar Ousmane Dembele este o țintă prioritară. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

FC Barcelona l-a pierdut pe Erling Haaland, dar acest lucru nu este o surpriză. N-a fost, decât pe hârtie, în cursa pentru norvegian. Iar oficializarea transferului acestuia la Manchester City le-a oferit lui Xavi, dar mai ales lui Joan Laporta și Mateu Alemany, strategia de viitor. Poate visa la un Lewandowski, dar mai aproape de realitate este un nou contract cu Dembele. Mai ales că relația jucător – club este acum ok.

Ousmane Dembele este alternativa pentru Erling Haaland

FC Barcelona a înțeles că nu merită să se amăgească. Poate că Haaland a luat în calcul o mutare pe Camp Nou. Dar a semnat cu cine a putut să îndeplinească condițiile afacerii. Și că, practic, City nu a avut rival.

ADVERTISEMENT

Fotbalistic, la acest moment îi oferă o perspectivă mai bună. Catalanii o puteau egala cu șansa de a câștiga trofee pe plan intern. Însă, măcar pentru moment, în Liga Campionilor este limpede că gruparea engleză are șanse mai mari.

În plus, antrenorul. Desigur, Xavi promite, și poate deveni și pe bancă un nume cu greutatea pe care a avut-o în teren. Dar Pep Guardiola este o certitudine atunci când vorbim despre cei mai buni antrenori ai lumii.

ADVERTISEMENT

Mai presus însă de toate, este vorba despre suma totală a operațiunii. Care ar putea ajunge la 250 de milioane de euro. Imensă pentru oricine. Imposibilă pentru un club, precum cel catalan, aflat în criză.

Iar FC Barcelona, că-i place sau nu, trebuie să accepte realitatea. A fost retrogradată din topul european în ceea ce privește capacitatea financiară. Sigur, poate ”promova”. Iar mai apoi să revină în vârf. Dar trebuie timp. Este prețul care trebuie plătit în această ”revoluție” a clubului.

ADVERTISEMENT

Iar dacă pornim de la această premisă, este clar. Catalanii au învățat că, măcar pentru moment, trebuie să renunțe la ideea unor lovituri pe piața transferurilor. Nu există bani pentru așa ceva. Orice altă variantă înseamnă auto-amăgire.

Și trebuie să parieze pe tineri. Precum Ansu Fati, care nu a costat vreun cent, și are potențialul de a ajunge în vârf. Sau pe Ousmane Dembele. În cazul căruia trebuie doar să găsească acea cale menită să asigure respectarea masei salariale.

ADVERTISEMENT

Primele două întâlniri cu Moussa Sissoko au oferit progresul așteptat, urmează cea decisivă

În ceea ce-l privește pe Ousmane Dembele, așa cum ați aflat deja din FANATIK, lucrurile s-au schimbat radical după sosirea lui Xavi. Încrederea acordată de tehnician, inclusiv prin declarația ”este cel mai bun din lume pe postul său”, a fost determinantă.

Și, după luni extrem de tensionate, părțile s-au așezat la negocieri. Reprezentanții lui FC Barcelona s-au întâlnit cu Moussa Sissoko, agentul jucătorului, în start de aprilie, la Marrakech. A urmat o a doua rundă de negocieri la finalul lunii trecute.

Ambele au fost productive. Iar acum, urmează o a treia (decisivă?). Care ar trebui să fie programată în următoarele două săptămâni, înainte ca actualul contract să expire.

Există încă diferențe substanțiale între ceea ce oferă clubul din punct de vedere economic și ceea ce cere jucătorul, care are oferte foarte importante de la marii Europei. Totuși, voința ambelor părți este este să ajungă la un acord. Și atât FC Barcelona, cât și Moussa Sissoko, face eforturi pentru a regla diferențele, dar nu numai. Ci și să aibă un contract care să nu afecteze „Fair Play-ul” financiar.

Ideea este că bonusurile, care nu sunt înregistrate, contabil, la capitolul salarii, sunt extrem de importante. Și aici se află cheia către un nou acord. Modul în care se vor depăși limitările impuse de regulament pentru ca jucătorul să fie mulțumit, iar FC Barcelona să poată beneficia de serviciile sale.

 

ADVERTISEMENT