Sport

Luis Suarez vrea să revină la Barcelona: „Sunt gata să renunț la bani!”

Uitat pe banca de rezerve de Cholo Simeone, Luis Suarez și-a pierdut răbdarea și vrea să revină la FC Barcelona. Uruguayanul își dorește să joace pentru a prinde lotul pentru Mondialul din Qatar.
06.05.2022 | 13:22
Luis Suarez vrea sa revina la Barcelona Sunt gata sa renunt la bani
După doi ani la Atletico Madrid, Luis Suarez și-ar dori să revină la FC Barcelona pentru finalul carierei. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

La 35 de ani, Luis Suarez este foarte aproape de momentul în care va pune ghetele-n cui. Și-ar dori însă să meargă cu Uruguay, al cărui golgeter all-time este, la Campionatul Mondial din Qatar. Iar pentru a bifa a patra prezență la Mondiale, trebuie să joace, iar el și-ar dori să o facă la FC Barcelona.

Luis Suarez a intrat într-un con de umbră

În vara lui 2020, după acel catastrofal 2-8 al catalanilor în fața lui Bayern Munchen, noul tehnician al Barcelonei, Ronald Koeman, a anunțat că nu va mai conta pe serviciile lui Luis Suarez.

ADVERTISEMENT

Inițial s-a vorbit despre un transfer al uruguayanului la Juventus Torino. S-a vorbit însă despre o tentativă de a obține ilegal cetățenia italiană, iar afacerea a căzut.

Și Suarez a ajuns la Atletico Madrid, cu care a semnat un contract pe doi ani. Dar dacă în primul sezon a fost principalul marcator al echipei lui Simeone, cu 21 de goluri, în actuala stagiune nu s-a mai regăsit.

ADVERTISEMENT

A marcat doar 13 goluri. Dintre acestea 11 în campionat, unul în Cupa Spaniei și un altul în șapte apariții în Liga Campionilor. Iar Cholo Simeone l-a lăsat adeseori pe banca de rezerve. Dovadă că a prins numai 9 minute în cele patru meciuri eliminatorii din UCL contra echipelor din Manchester United.

Iar cum Atletico este în căutarea altui vârf, Luis Suarez știe că are nevoie de o mutare pentru a prinde cât mai multe minute în teren. Și să ajungă la forma necesară pentru o prezență în lotul Uruguayului pentru Mondialul din Qatar. Iar dorința sa este aceea de a reveni la FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Uruguayanul este dispus la concesii financiare

Informația a fost făcută publică de Sport, care citează ”’El Chiringuito”. Jurnaliștii spanioli menționează în plus faptul că Luis Suarez este dispus să accepte propunerea salarială a celor de la FC Barcelona.

El știe că acesta este un aspect extrem de important pentru catalani, clubul confruntându-se cu probleme financiare. Iar faptul că ar veni gratis, contractul său cu Atletico Madrid urmând să expire pe 30 iunie, poate reprezenta, în egală măsură, un atu.

ADVERTISEMENT

Acum rămâne doar ca Xavi să-și dea acordul. Și nu este exclus ca tehnicianul să fie de acord cu mutarea în cazul în care pista Lewandowski cade. Mai ales dacă, financiar, Barca ar ieși pe plus și ar putea să acopere alte posturi deficitare aflate pe lista tehnicianului.

ADVERTISEMENT