Sport

FC Barcelona – Real Madrid 1-2, în etapa a 11-a din La Liga. Bellingham răpune Barcelona de unul singur

Barcelona a fost învinsă de Real Madrid în etapa a 11-a din La Liga spaniolă. Jude Bellingham este MVP-ul partidei, cu o dublă de senzație.
28.10.2023 | 19:11
FC Barcelona  Real Madrid 12 in etapa a 11a din La Liga Bellingham rapune Barcelona de unul singur
Jude Bellingham, decisiv în FC Barcelona - Real Madrid 1-2
ADVERTISEMENT
28-10-2023
14:18

FINAL Barcelona - Real Madrid 1-2

Min. 90+5 – FINAL DE MECI. Victorie mare pentru Real Madrid, după o primă repriză ștearsă.

Min. 90+2 – GOL! 1-2! Jude Bellingham reușește dubla. Mingea ajunge la fotbalistul lui Real după o deviere norocoasă a lui Modric, după care Bellingham trimite în poartă din câțiva metri, fără probleme.

Min. 90 – De la margine se indică 4 minute de prelungire

Min. 88 – Cele două echipe forțează victoria, însă momentan singurii jucători fericiți sunt cei ai Gironei, liderul la zi din La Liga.

Min. 75 – Pentru amatorii de statistici, în minutul 75 al partidei, scorul este 1-1 (Gundogan ‘6 / Bellingham ’68). Barcelona conduce, însă, cu 2-1 la cartonașe galbene (Lopez ’17, Torres ’45+2 / Carvajal ’61).

Real Madrid are, totuși, o posesie mai bună (51% vs 49%) și are un avantaj când vine vorba despre ocazii de gol 12-8. Mai mult, dacă în prima repriză Real nu avea niciun șut pe poartă, iată că ”galacticii” conduc acum cu 3-2 și la acest capitol.

Barcelona se laudă doar cu un avans la capitolul cornere, 5-2, în timp ce Real Madrid a fost mult mai periculoasă, în general (42 de atacuri periculoase față de cele 26 ale Barcelonei).

Min. 73 – Jocul e mult mai interesat în repriza secundă, poate și datorită schimbărilor făcute în ultimele 20 de minute. Mai exact, la gazde a intrat Lewandowski în locul lui Torres (minutul 61), în timp ce Romeu l-a înlocuit pe Lopez (minutul 72).

La Real Madrid a intrat Camavinga în locul lui Mendy (minutul 52), în timp ce Modric l-a înlocuit pe Kroos (minutul 63) și Joselu a intrat în locul lui Rodrygo (minutul 63).

Min. 68 –  GOL! 1-1! Jude Bellingham trimite, la rândul său, o torpilă din marginea careului, de data aceasta fără șanse pentru Ter Stegen.

Min. 66 –  Aurelien Tchouameni trimite o torpilă, însă Ter Stegen respinge cu un efort de senzație în corner.

Min. 61 – Lewandowski intră pe teren în aplauzele tuturor spectatorilor, în locul lui Ferran Torres, dezamăgit de decizie.

Min. 51 – O nouă șansă mare pentru Barcelona! Mingea este trimisă în Bară de Inigo Martinez, după care Kepa salvează cu greu un șut din apropiere a lui Araujo.

Min. 46 – A început repriza secundă.

PAUZĂ la Barcelona. Avantaj minim pentru catalani, scor 1-0

Min. 45 – Ferran Torres primește cartonașul galben după un placaj ca la rugby la Vinicius.

Min. 42 – Joao Felix ajunge cu mingea la picior în interiorul careului, însă fundașii lui Real nu au nicio emoție și pericolul este îndepărtat.

Min. 38 – Real Madrid forțează egalarea, însă în continuare ”galacticii” sunt fără șut pe poartă, cu toate că au reușit de câteva ori să ajungă în situații periculoase.

Min. 28 – După aproape 30 de minute de joc, Real Madrid e în continuare fără șut pe poartă. Barcelona rămâne cu unul singur.

Min. 18 – Primul cartonaș galben al partidei e primit de același Fermin Lopez.

Min. 17 – Fermin Lopez șutează din interiorul careului, după o nouă gafă defensivă a Madridului. De data aceasta mingea lovește bara.

Min. 15 – 1-0 raportul șuturilor pe poartă în favoarea Barcelonei, în timp ce raportul cornerelor rămâne 0-0, după 15 minute de joc. Cele două echipe par temătoare momentan și nu riscă nimic.

Min. 7 GOL! 1-0! Gol venit de nicăieri, după o greșeală a lui Alaba. Gundogan înscrie sec, cu un șut din centrul careului, după degringolada din apărarea Madridului.

Min. 1 – A început partida.

28-10-2023
12:44

FC Barcelona - Real Madrid, echipele de start

FC Barcelona: Ter Stegen – Araujo, Christensen, Iñigo Martínez, Balde – Gündogan, Gavi, Cancelo – Fermín, F. Torres, J. Félix. Rezerve:  Pena, Astralaga, Kounde, M. Alonso, Romeu, Casado, Cubarsi, Fort, Guiu. Antrenor: Xavi Hernandez 

Real Madrid: Kepa – Carvajal, Alaba, Rudiger, Mendy – Valverde, Kroos, Tchouameni – Rodrygo, Vinicius, Bellingham. Rezerve: Lunin, Pineiro, Nacho, Modric, Camavinga, Joselu, L. Vasquez, F. Garcia, Ibrahim. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Marele show al fotbalului spaniol, meciul FC Barcelona – Real Madrid, cel cunoscut peste tot în lumea fotbalului sub denumirea de El Clasico, are loc sâmbătă, 28 octombrie, cu începere de la ora 17:15, în cadrul etapei a 11-a din La Liga. Este partida care an de an aduce față în față cel puțin la nivelul a două jocuri, tur-retur în campionat, dar s-a mai întâmplat frecvent să avem suplimente în Cupa Spaniei sau în Champions League,cel mai bune două formații iberice, ale căror vitrine gem de trofeele dobândite de-a lungul anilor.

Unde se joacă meciul FC Barcelona – Real Madrid

El Clasico din primul act al ediției 2023, FC Barcelona – Real Madrid, se desfășoară sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 17:15 pe stadionul Olimpic din Barcelona, marele templu al fotbalului catalan, Camp Nou, fiind în lucrări de renovare și de mbunătățire a stării gazonului. Evident, locația de numai 60.000 de locuri de pe stadionul Olimpic este insuficientă pentru numărul aproape dublu de doritori să asiste pe viu la partidă.

ADVERTISEMENT

Meciul va fi televizat totodată în 140 de țări din lume, la noi de toate cele trei posturi care transmit La Liga, Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. Evident, suporterii Barcelonei, ne referim aici la posesorii de abonamente, au avut prioritate în obținerea biletelor, madrilenii fiind nemulțumiți de repartiția făcută, dar trebuie să accepte cele câteva mii de bilete, din motive de capacitate a stadionului.

Cine transmite la TV partida FC Barcelona – Real Madrid

El Clasico, marele meci dintre FC Barcelona și Real Madrid, se joacă sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 17:15, pe stadionul Olimpic din capitala Cataluniei și va fi transmis în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. Dacă nu aveți cum să le vizionați în direct puteți intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a-l urmări în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

La Barcelona sâmbătă, 28 octombrie, vom avea un cer variabil, dar preponderent senin, dar nu va exista nici un moment pericolul ca ploaia să afecteze în vreun fel calitatea spectacolului. Temperatura maximă a zilei nu va sări la ora amiezii la mai mult de 23 de grade, dar e tocmai bună pentru fotbal, mai ales că jocul nu are loc seara, în nocturnă. Arbitrul meciului este Jesus Gil Manzano.

Ce absențe sunt în partida FC Barcelona – Real Madrid, El Clasico al fotbalului spaniol

Cel mai așteptat meci al planetei din acest weekend ar putea fi unul extrem de greu pentru catalani, loviți zdravăn de blestemul accidentărilor. Xavi Hernandez are un singur jucător din cei șase accidentați pe care poate spune că l-a recuperat, pe brazilianul Rapinha, pentru că s-a antrenat joi, dar Lewandowski, de Jong, Pedri, Kounde, Sergio Roberto au șanse sub 10 la sută de a intra. Atacul Barclonei ar putea fi Yamal – Ferrar Torres – Joao Felix.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte Carlo Ancelotti a răsuflat ușurat în privința vedetei sale, englezul Jude Bellingham, lovit în meciul din Champions League de la Braga. Bellingham va fi pe teren iar ca fundaș stânga va evolua Ferlan Mendy, unul dintre cei doi vorbăreți nemulțumiți de postul lui din echipă, Camavinga, fiind doar pe bancă.

Cote la pariuri la jocul FC Barcelona – Real Madrid

Pentru casele de pariuri El Clasico, primul episod din 2023, FC Barcelona – Real Madrid, este un meci extrem de echilibrat. Prin urmare și cotele sunt aproape la fel. Totuși, catalanii au un foarte ușor avantaj ls victorie, 2,40 față de 2,80 al Realului. Șansă dublă 1X are cotă de 1,45 iar șansă dublă X2 de 1,55. La capitolul goluri over 1,5 nu ajunge nici măcar la 1,20, semn că se așteaptă să se marcheze destul de mult.

ADVERTISEMENT

Este unul dintre meciurile cu o fantastică istorie în timp, plecând din anul 1901. FC Barcelona a reușit să câștige de 118 ori iar Real Madrid doar de 105 ori. De 62de ori nu a existat învingător între cele două mari forțe ale fotbalului spaniol. Este permanent meciul care contează cel mai mult an de an pentru suporterii celor două echipe, care mereu au pregătit coregrafii impresionante.

ADVERTISEMENT