Sport

Totul despre Barcelona – Real Madrid. El Clasico numărul 255. Bellingham, cifre peste tot mijlocul catalanilor

Weekend-ul vine cu poate cel mai așteptat meci al planetei: Barcelona - Real Madrid. Va fi o nouă înfruntare a titanilor, într-un ”El Clasico” special.
28.10.2023 | 14:21
Totul despre Barcelona  Real Madrid El Clasico numarul 255 Bellingham cifre peste tot mijlocul catalanilor
Englezul Jude Bellingham a avut un sezon excelent în Champions League.
ADVERTISEMENT
28-10-2023
11:35

Bellingham, speranța Realului

Englezul Jude Bellingham a avut parte de un start de sezon fantastic la Real Madrid și înainte de El Clasico are cifre mai bune decât toți mijlocașii Barcelonei la un loc.

”Galacticul” a fost implicat în 14 din golurile reușite de formația lui Carlo Ancelotti în toate competițiile. Britanicul a înscris de 11 ori și a pasat decisiv în trei rânduri. În schimb, mijlocașii lui Xavi Hernandez au fost implicați în doar 13 din golurile marcate de catalani în acest sezon.

 

28-10-2023
10:31

De Jong nu a mai prins lotul pentru El Clasico

Deși antrenorul Xavi Hernandez era optimist și anunța că toți jucătorii accidentați ar putea juca în El Clasico, se pare că Frankie De Jong a rămas în tribune. ”Toţi jucătorii care au fost accidentaţi sunt disponibili şi vor să joace. Dar, nu vom forţa pe nimeni. Într-un Clasico trebuie să fii 100%, aşa că nu putem face greşeala de a-i folosi dacă nu sunt la 100%”, explica tehnicianul.

În cele din urmă se pare că cel care nu va fi forțat cu siguranță e De Jong, fotbalist care, deși a făcut infiltrații în speranța că va juca, nu este apt de joc. Cu toate acestea, vestea bună pentru catalani ar fi că Raphinha și Lewandowski vor începe titulari acest meci.

28-10-2023
09:34

El Clasico numărul 255. Cine conduce la partidele directe

În cele 254 de partide oficiale pe care FC Barcelona și Real Madrid le-au jucat de-a lungul istoriei în toate competițiile,”galacticii” se pot lăuda că au obținut un număr mai mare de victorii, deși bilanțul nu este categoric în favoarea madrilenilor.

Asta, pentru că Real Madrid își trece în cont 102 victorii și 424 goluri înscrise în El Clasico, în timp ce Barcelona se laudă cu 100 victorii. și 415 goluri. Totodată, doar 52 de partide s-au terminat la egalitate, semn că acest derby este un meci de totul sau nimic pentru toată lumea.  Strict în LaLiga s-au disputat 187 de El Clasico, cu 77 de victorii pentru Madrid, 75 pentru Barça și 35 de egaluri.

28-10-2023
08:38

Lamine Yamal, cel mai tânăr jucător din istoria El Clasico

Lamine Yamal, jucătorul celor de la Barcelona, va împlini 16 ani și 107 zile pe 28 octombrie, când se dispută meciul Barça-Real Madrid. În aceste condiții, dacă Yamal va intra pe teren va deveni mai tânăr jucător care a jucat în Clasico din toată istoria LaLiga.

Asta, în condițiile în care Yamal va depăși recordul anterior al jucătorul Barcelonei Vicente Martínez în octombrie 1941, care a jucat împotriva lui Real Madrid la vârsta de 16 ani și 280 de zile.

28-10-2023
07:18

Xavi, anunț important despre situația accidentaților

Barcelona – Real Madrid va fi astăzi de la ora 17:15. Antrenorul catalanilor Xavi Hernandez a vorbit despre situația accidentaților din lot, înainte de marele derby cu Real Madrid.

“Există mai multă nervozitate, mai multă tensiune. După mine, cheia acestor meciuri este să controlezi-ți nervii”, a explicat Xavi. Referitor la accidentați, antrenorul Barcelonei a anunțat că Sergi Roberto, Raphinha, Frenkie de Jong, Robert Lewandowski, Jules Kounde și Pedri Gonzalez au revenit după accidentări și s-au antrenat normal, însă e neclar dacă vor fi pe teren din primul minut cu Real.

”Toţi jucătorii care au fost accidentaţi sunt disponibili şi vor să joace. Dar nu vom forţa pe nimeni. Într-un Clasico trebuie să fii 100%, aşa că nu putem face greşeala de a-i folosi dacă nu sunt la 100%”, a explicat tehnicianul. Totodată, Xavi îi va avea în lot pe Lamine Yamal (16 ani), Fermin Lopez (20 de ani), Alejandro Balde (20 de ani) și Gavi (19 ani), fotbaliști formați la centrul de copii și juniori al clubului, La Masia.

Conform presei din Spania, cel mai probabil Xavi va trimite în teren următorul prim 11: Ter Stegen – Cancelo, Araujo, Martinez, Balde – Gavi, Romeu, Gundogan – Yamal, Lewandowski, Felix. La rândul său, Carlo Ancelotti va miza pe Kepa – Carvajal, Rudiger, Alaba, Camavinga – Valverde, Tchouameni, Kroos – Bellingham- Rodrygo, Vinicius jr.

Marele duel al fotbalului spaniol are loc în etapa a 11-a din La Liga și se joacă sâmbătă, de la ora 17:15, pe Stadionul Olimpic din Barcelona. Camp Nou este în continuare în proces de renovare.

Barcelona – Real Madrid, episodul cu numărul 187 din campionat

În ciuda faptului că meciul 187 în campionat din confruntarea Barcelona – Real Madrid vine într-un moment bun pentru ambele echipe din punct de vedere al rezultatelor, jocul în ambele tabere lasă de dorit și pare că este foarte departe de capacitatea maximă.

ADVERTISEMENT

”Galacticii” sunt pe primul loc în La Liga, cu 25 de puncte în 10 etape, la egalitate cu marea surpriză a startului de sezon, Girona. Cu un punct în spate, pe poziția a treia se află FC Barcelona, gata să profite de orice pas greșit al rivalilor.

El Clasico din acest an se va desfășura sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 17:15, pe Stadionul Olimpic din Barcelona. Arena Camp Nou a catalanilor este în renovare, astfel că trupa lui Xavi Hernandez a fost nevoită să-și găsească o casă provizorie.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea naște un interes extraordinar și va fi transmisă de sute de televiziuni în întreaga lume. În țara noastră, jocul va fi putea văzut în direct pe posturile Digi Sport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. Îl mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Bellingham, refăcut pentru El Clasico

Cu un Joselu departe de nivelul echipei și cu Rodrygo care a marcat primul gol în acest sezon în recenta deplasare de la Braga, din Champions League, Real Madrid și-a mascat problemele din ofensivă cu startul stelar al lui Jude Bellingham, care are 11 reușite în 12 partide.

ADVERTISEMENT

Doar că englezul a ieșit șchiopătând din jocul de la Braga, iar imaginile au provocat fiori pentru fanii “los blancos”. Însă, Bellingham a trecut peste ușoara accidentare, s-a antrenat normal vineri și este apt pentru duelul cu Barcelona.

Atacantul brazilian Vinicius revine încet-încet la cea mai bună formă și începe să producă momente de calitate, dar fără golurile lui Bellingham acest Real Madrid s-ar fi aflat într-o situație extrem de diferită.

ADVERTISEMENT

Xavi, mizează totul pe foamea tinerilor

Situația la Barcelona în ceea ce privește jucătorii care vor absenta în El Clasico este mult mai dramatică. Cele mai mari îngrijorări le-a creat starul Robert Lewandowski, doar că acesta se pare că este refăcut.

Atacantul polonez de 35 de ani ar fi putut evolua și în partida cu Șahtior Donețk din Champions League, dar Xavi Hernandez a preferat să-l menajeze pentru a-l avea la 100% împotriva rivalilor de la Real Madrid.

Este cert faptul că Pedri nu va fi refăcut până la ora jocului, însă catalanii speră să-i poată folosi pe Frenkie de Jong și Raphinha. Totuși, Barcelona are câțiva tineri foarte talentați cum ar fi Gavi, Alejandro Balde, Lamine Yamal, Marc Guiu sau Fermin Lopez, ultimul fiind cel mai bun jucător al catalanilor în jocul de la mijlocul săptămânii din Champions League.

ADVERTISEMENT