Sport

FC Botoșani – FCSB 0-1, în etapa 12 din SuperLiga. Lixandru, salvatorul ”roș-albaștrilor”

FCSB a câștigat la limită meciul din deplasare cu FC Botoșani, scor 1-0, și s-a distanțat la 4 puncte în clasament față de CFR Cluj.
07.10.2023 | 23:21
FC Botosani  FCSB 01 in etapa 12 din SuperLiga Lixandru salvatorul rosalbastrilor
Mihai Lixandru este felicitat de coechipieri după golul marcat în meciul FC Botoșani - FCSB. Sursă foto: Tudy/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
07-10-2023
17:19

FC Botoșani - FCSB 0-1 (Lixandru 23)

Vezi aici cele mai interesante faze

Final de meci – FCSB s-a impus la Botoșani, scor 1-0, cu golul reușit de Mihai Lixandru, pariul lui Gigi Becali. A fost o partidă cu ocazii mari de ambele părți, însă cei doi portari au fost în zi de grație. Cu această victorie, trupa lui Elias Charalambous s-a distanțat la 4 puncte în clasament de CFR Cluj, care va juca duminică, pe Arena Națională, cu Dinamo.

sup

Min. 90+1 – Mouaddip are o mare ocazie de egalare, dar șutul său este scos cu piciorul de Târnovanu.

Min. 86 – Octavia Popescu are un șut de excepție cu efect la colțul lung de la 23 de metri lateral stânga, însă Ducan are o nouă paradă uriașă.

Min. 64 – Coman are o nouă ocazie de gol, dar șutul său la colțul scurt este parat de Ducan.

Min. 53 – Contraatac fulgerător al oaspeților încheiat cu un șut în forță al lui Dawa deviat de un fundaș advers în corner.

Min. 49 – Florescu are o poziție excelentă în mijlocul careului advers, da rșutul său lasă de dorit.

Min. 43 – Deși îl are pe Băluță liber, Coman preferă să șuteze din 6 metri, dar este blocat fantastic de Ducan.

Min. 39 – Dican reia cu capul o minge centrată din corner, însă puțin peste poartă.

Min. 38 – Adams prinde un șut excelent de la 22 de metri, dar Târnovanu se întinde și respinge în corner.

Min. 23 – GOOOL FCSB!!! Coman execută pe lung un corner, iar Lixandru venit din spate marchează primul său gol în tricoul ”roș-albaștrilor”.

Min. 22 – Coman prin un nou șut extraordinar din afara careului, dar Ducan respinge din nou.

Min. 19 – Coman șutează prin surprindere de la 20 de metri, Ducan respinge în lateral, iar reluarea lui Băluță trece paralel cu poarta gazdelor.

Min. 8 – Coman primește o minge în partea stângă, trece de Benzar, dar șutul său este respins în corner de Ducan.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul FC Botoșani – FCSB

FC Botoșani: Ducan – Benzar, Pius, Șeroni, Țigănașu – G. David, Dican, Florescu – Adams, N’Goma, Pinson. Rezerve: Ureche, Mutombo, Creț, Casap, Mouaddip, Dragu, Petrișor, Cioiu, Ilicic. Antrenor: Dan Alexa.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Dawa, C. Ganea – Djokovic, Lixandru, Olaru – A. Băluță, Compagno. Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad, Ov. Popescu, Miculescu, Oct. Popescu, Șut, Haruț, Panțîru, V. Crețu, Radaslavescu. Antrenor: Elias Charalambous.

Meciul FC Botoșani – FCSB are loc sâmbătă, 7 octombrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 12-a din SuperLiga. Este partida dintre David și Goliath, pentru că moldovenii lustruiesc bine ultimul loc din prima divizie iar oaspeții sunt nimeni altul decât liderul campionatului, o echipă aflată într-o perioadă bună, chiar dacă ultima etapă a făcut doar 2-2 acasă cu U Cluj.

Unde se joacă meciul FC Botoșani – FCSB

Întâlnirea FC Botoșani – FCSB se dispută sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 21:30, în etapa a 12-a din SuperLiga, pe stadionul Municipal din localitatea moldoveană. Venirea FCSB a fost mereu un prilej de mare interes pentru iubitorii fotbalului din Botoșani, care de fiecare dată au venit în număr mare mai mult ca să îi vadă pe oaspeți decât să îi încurajeze pe favoriții lor.

ADVERTISEMENT

Vor fi prezenți și cei puțin o sută de suporteri de la București. Interesant este că deși se știu foarte bine relațiile de colaborare dintre patronii celor două cluburi, Valeriu Iftime și Gigi Becali, latifundiarul din Pipera cumpărând de -a lungul timpului mai mulți jucători de la Valeriu Iftime și de aici suspiciunile că FC Botoșani se predă ușor aproape de fiecare dată totuși stadionul este aproape plin de fiecare dată.

Cine transmite la TV partida FC Botoșani – FCSB

Partida FC Botoșani – FCSB se joacă sâmbătă, 7 octombrie, de la ora 21:30, în etapa a 12-a din SuperLiga, pe stadionul Municipal din localitatea moldoveană și va fi transmis în direct pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Botoșani sâmbătă, 7 octombrie, va fi o vreme superbă pentru această perioadă a anului, pentru ca 24 de ore mai târziu, adică duminică, 8 octombrie, să se schimbe radical, cu vânt și ploaie. Va fi o temperatură agreabilă la ora amiezii, în jur de 24 de grade, evident însă că la ora meciului vor mai fi doar în jur de 18-19 grade. La centru este arbitrul Florin Andrei din Târgu Mureș, un arbitru extrem de contestat de cei de la FCSB.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Botoșani – FCSB

Pentru FC Botoșani fiecare meci de acum înainte pare infinit mai greu ca urmare a faptului că echipa nu a reușit nici o victorie în primele 11 etape și are perspective foarte reduse de a face acum acest lucru, adversarul fiind foarte puternic. Sunt absenți în continuare doi jucători cheie, Sadiku în apărare și Mailat, golgeterul echipei din sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Tot doi jucători lipsesc și la FCSB pentru acest meci. Unul este Vlad Chiricheș, care se știe că atunci când devine indisponibil durează mult refacerea pentru că, de regulă, problemele lui sunt de natură musculară, iar al doilea fundașul stânga Radunovic, suspendat o etapă.

Cote la pariuri la jocul FC Botoșani – FCSB

Este cât se poate de normal ca FCSB să primească statutul de echipă favorită, pentru că gazdele sunt codașele SuperLigii, iar oaspeții echipa de pe primul loc. Totuși, acest decalaj nu a dus la unul la fel de evident și în privința cotelor. FCSB are 1,90 la victorie iar FC Botoșani 3,40. Șansă dublă X2 are cotă de 1,22 iar șansă dublă 1X cotă de 1,90. Se așteaptă lejer minim două goluri în meci, are cotă 1,25 iar la capitolul goluri FC Botoșani are cotă de 1,40.

ADVERTISEMENT

FCSB are o tradiție zdrobitoare în meciurile de la Botoșani, unde din 13 meciuri gazdele nu au reușit să câștige niciunul. Există doar două rezultate de egalitate și nu mai puțin de 11 victorii pentru bucureșteni, ceea ce a întărit suspiciunea conform căreia ar fi o strânsă legătură între patronii celor două cluburi, inclusiv în privința punctelor.

ADVERTISEMENT