Fotbal international

FC Botoşani, ghinion la tragerea la sorţi pentru turul 3 preliminar din Europa League! Jose Mourinho şi Tottenham pot veni în Moldova. Prima reacţie: „Vai de capul meu“

01.09.2020 | 14:39
FC Botosani ghinion la tragerea la sorti pentru turul 3 preliminar din Europa League Jose Mourinho si Tottenham pot veni in Moldova Prima reactie Vai de capul meu
ADVERTISEMENT

FC Botoşani şi-a aflat adversarul din turul al treilea preliminar de Europa League, iar acesta este cât se poate de dificil: Tottenham Hotspur.

Moldovenii trebuie să treacă de Skendija (Macedonia de Nord) pentru a se califica în faza următoare, unde vor întâlni câştigătoarea dintre Lokomotiv Plovdiv şi Tottenham.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Jose Mourinho este favorită certă la calificare, chiar dacă joacă în deplasare, în Bulgaria. Meciurile din turul secund au loc pe 17 septembrie, în timp ce duelul dintre FC Botoşani şi Tottenham se va juca pe 24 septembrie.

Tottenham, cel mai puternic adversar posibil

FC Botoşani a avut într-adevăr ghinion, pentru că Tottenham este cel mai greu adversar pe care îl putea întâlni în această fază a competiţiei.

ADVERTISEMENT

Formaţia condusă de Jose Mourinho are cel mai mare coeficient dintre toate cele 70 de cluburi care vor juca în turul al treilea preliminar al Europa League.

Englezii au jucat în primăvara Champions League în precedentele trei sezoane, în 2019 disputând finala competiţiei. Atunci, a câştigat Liverpool cu 2-0.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime: „Ar fi extraordinar să și câștigăm“

După ce FC Botoşani a obţinut calificarea în turul secund, Valeriu Iftime, patronul moldovenilor, declara, în exclusivitate pentru FANATIK, că două formaţii şi-ar dori să evite la tragerea la sorţi. Pe AC Milan şi pe… Tottenham.

Atunci, norocul i-a surâs, adversarul din turul secund fiind unul accesibil, Skendija (Macedonia de Nord), iar partida programată chiar la Botoşani. Acum, însă, moldovenii vor da piept cu Jose Mourinho, dar Iftime crede în şansa echipei sale

ADVERTISEMENT

„Tottenham? Vai de capul meu. La Botoșani? Senzațional! Stați să respir, mai întâi, să-mi revin. E un vis frumos să vină o astfel de echipa la Botoșani. Ar fi extraordinar să și câștigăm. Nu mă tem, sincer. Respectul cuvenit, pălăria ridicată până la cer, dar avem șansa noastră. Păcat că e fără spectatori, dar e o veste extraordinară. Dacă picăm, o să picăm de pe un cal mare“, a fost prima reacţie a patronului lui FC Botoşani, după tragerea la sorţi, conform Digisport.

ADVERTISEMENT