Fotbal international

Ordabasy – FC Botoşani 1-2 în Europa League! Moldovenii produc surpriza şi se califică în turul 2 preliminar. Video

27.08.2020 | 18:45
Ordabasy  FC Botosani 12 in Europa League Moldovenii produc surpriza si se califica in turul 2 preliminar Video
ADVERTISEMENT

FC Botoșani s-a calificat în turul doi preliminaar al Europa League, după ce a învins, în deplasare, cu scorul de 2-1, formația kazahă FC Ordabasy. Golurile moldovenilor au fost marcate de Holzmann (25) și Dugandzic (33), în timp ce pentru gazde a înscris fostul dinamovist May Mahlangu (31). Kazahii ratat o lovitură de pedeapsă în minutul 12, după o fază ciudată în care portarul Pap a ieșit eronat.

Ordabasy – FC Botoşani 1-2 (Mahlangu 31 / Holzmann 25, Dugandzic 33) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE

ADVERTISEMENT

Min. 33 – GOOOOOOOOOOL. Florescu îl găsește cu o pasă excelentă pe Dugandzic și croatul înscrie cu un șut superb la vinclu cu efect de la 12 metri lateral dreapta.

Min. 31 – Fostul dinamovist May Mahlangu a restabilit egalitatea după o pasă a lui Badibanga.

Min.25 – GOOOOOOOOOL. Ofosu a pătruns în partea stângă, a centrat în forță și Holzmann a înscris cu latul din 6 metri.

ADVERTISEMENT

Min. 12 – Pap a apărat o lovitură de la 11 metri executată de Diakhate. Portarul Botoșaniului a ieșit aiurea din poartă, Joao Paolo a scăpat singur spre poartă și a fost faultat de Ofosu. Arbitrul a dictat penalty, dar i-a arătat doar cartonașul galben jucătorului de la Botoșani, iertându-l de eliminare.

Min. 9 – Ofosu ratează prima mare ocazie a meciului. Jucătorul Botoșaniului a scăpat singur cu portarul, dar mingea șutată de el l-a lovit în cap pe portar.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 27 august, ora 16:11 / Echipele de start:

Ordabasy: Shaizada – Dauatov, Fontanello, Dmitrenko (Mehanovic 85), Dosmagambetov – Badibanga, Diakhate, Mahlangu, Brigido – Khizhnichenko (Simcevic 46), Joao Paolo (Zhangylyshbay 76). Rezerve: Trofimets, Shamshi, Astanov, Adyrbekov. Antrenor: Kakhaber Tskhadadze.

Botoşani: Pap – Haruţ, Chindriş, Şeroni, Holzmann – Mendoza, J. Rodriguez – Florescu, Ashkovski (Țigănașu 89), Ofosu (Keyta 74) – Dugandzic (Roman 90+2). Rezerve: Hankic, Babunski, Patache, Cîmpanu. Antrenor: Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT

Adversarul nu este unul facil pentru băieţii lui Marius Croitoru, pentru că echipele din Kazahstan au reuşit să aducă jucători străini să întărească lotul, dar acest lucru s-a petrecut mai ales la cele două formaţii de top pentru campionatul lor, Astana şi Kairat Alma Ata, mai puţin la celelalte.

În plus, echipele kazahe joacă pe teren propriu cu foarte multă ambiţie, punând mari probleme adversarilor şi un alt factor foarte important şi totodată un mare avantaj pentru Ordobasy va fi terenul sintetic, o suprafaţă de joc deloc familiară Botoşanilor.

Ordabasy – Botoşani Live Stream FANATIK.RO

Partida Ordobasy – Botoşani se joacă joi, 27 august, de la ora 17:00, pe stadionul Kazimukian Munajtpasov şi va fi condusă de arbitrul azer Rauf Jabarov. Partida va putea fi urmărită pe Digi Sport 1. Puteţi intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a-l urmări în format LIVE VIDEO.

Botoşani a început noul sezon cu o victorie pe terenul nou promovatei Argeş Piteşti cu scorul de 3-2. Dacă am fi vorbit despre primele 75 de minute când scorul a fost de 3-0 am fi spus că oaspeţii au jucat perfect şi au arătat mult aplomb ofensiv. Însă ultimul sfert de oră a fost îngrijorător pentru Marius Croitoru, echipa luând două goluri şi fiind aproape să mai încaseze unul, pe final.

Botoşani şi-a păstrat toate vedetele

Antrenorul botoşănenilor a fost extrem de nervos şi a explicat jucătorilor că dacă vor face aceleaşi greşeli şi în Kazahstan s-ar putea ca acesta să fie unicul lor meci european. Şi aşa, pentru Botoşani a ajunge cel puţin în play-off este o misiune aproape imposibilă, pentru că va fi mereu outsider.

Moldovenii au reuşit să îşi păstreze toţi jucătorii importanţi, marea surpriză fiind rămânerea la echipă a fundaşului Chindriş, în condiţiile în care fusese anunţat transferul acestuia la echipa belgiană Mouscron. Au rămas şi play-maker-ul argentinian Rodriguez şi atacantul croat Dugandzic.

Cote egale la victorie pentru ambele echipe

Ordabasy este echipa oraşului Shikment, capitala Kazahstanului de Sud. În ultimul an au sosit câţiva jucători brazilieni, argentinieni şi portughezi, dar aici joacă fostul dinamovist May Mahlangu, mijlocaşul sud-african.

Pentru casele de pariuri este un meci deosebit de echilibrat. Atât de echilibrat încă ambele echipe au primit cota de 2,50 pentru victorie. Egalul are cotă 3,10. Botoşani va merge însă la victorie, pentru că nu vrea să se oprească aici în Europa.

ADVERTISEMENT