Sport

FC U Craiova 1948 – FC Argeș 1-0, în etapa 20 din SuperLiga. Trupa lui Napoli bifează un nou succes! Cum arată clasamentul

FC U Craiova 1948 - FC Argeș 1-0, în etapa a 20-a din SuperLiga, unica reușită fiind trecută în contul lui Aurelian Chițu.
12.12.2022 | 19:29
FC U Craiova 1948  FC Arges 10 in etapa 20 din SuperLiga Trupa lui Napoli bifeaza un nou succes Cum arata clasamentul
Meciul de fotbal dintre U Craiova 1948 si FC Arges, contand pentru SuperLiga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, luni 12 decembrie 2022. © FOTO:Catalin Ciupureanu/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
12-12-2022
17:29

Cum arată clasamentul după FC U Craiova 1948 - FC Argeș 1-0

După ce s-a impus în derbyul local, FC U Craiova a bifat al doilea succes la rând în SuperLiga, 1-0 cu FC Argeș, și trece în fața adversarului de astăzi în ierarhia din SuperLiga. Opt puncte despart trupa antrenată de Napoli de zona play-off.

clasament SuperLiga

 

12-12-2022
15:28

FC U Craiova 1948 - FC Argeș 1-0 (Chițu 62)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min.90+4: Final de meci.

Min.82: Garita scapă singur, Gurău îl atinge, dar atacantul cade târziu și arbitrul nu acordă nimic.

Min.79: Chițu ia o acțiune pe cont propriu, șutează tare, dar Greab scoate.

Min.76: Dorian Bertrand trimite din voleu pe poartă, dar Gurău scoate.

Min.74: Njike șutează din afara careului, dar ratează ținta.

Min.62: GOOOL FC U Craiova 1948. Jakolis greșește la o pasă în adâncime, Bahassa este blocat de Greab, iar Chițu înscrie în poarta goală.

Min.47: Negru ratează, din 8 metri, cu poarta goală. Mingea trimisă de acesta lovește transversala.

Min.46: Start repriza a doua.

Min.45+2: Final prima repriză.

Min.33: Greab, iar mai apoi Marius Constantin, reușesc să rezolve o acțiune extrem de periculoasă a lui Bahassa.

Min.19: Șerban se accidentează și este înlocuit de Alceus.

Min.12: Iancu se părbușește în careu. Atacantul gazdelor primește cartonaș galben pentru simulare.

Min.4: Yassine Bahassa șutează din voleu, dar mingea se duce departe de poartă.

Min.2: Şutul lui Yassine Bahassa este blocat. Arbitrul a oprit jocul. Verificare VAR în desfășurare, pentru o potențială situație de penalty. Jocul însă poate continua.

Min.1: Start meci.

12-12-2022
14:47

Echipele de start pentru FC U Craiova 1948 - FC Argeș

FC U Craiova 1948: I. Gurău – R. Negru, Duarte, Paramatti, Huyghebaert – Albu, Vl. Achim – Baeten, Bauza, Bahassa – Iancu. Rezerve: Mogoșanu,  R. Grigore, Zanfir, Van Durmen, Blidar, Sidibe, Marquet, Chițu, Blănuță. Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Argeș: Greab – Jakolis, M. Constantin, Cestor, Vianna – Meza Colli, Nijke – Ișfan, I. Șerban, Bertrand – Garita. Rezerve: Micle, Alceus, Calcan, Covaci, G. Crețu, Dobroslavevici, Pârvu, Raynov, A. Stoica. Antrenor: Marius Croitoru.

Meciul FC U Craiova 1948 – FC Argeș are loc luni, 12 decembrie, cu începere de la ora 17:30, în cadrul etapei a 20-a din SuperLiga. Oltenii vin după imensa victorie din derbyul cu concitadina Universitatea și după calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Acolo unde au ajuns și piteștenii, după ce au învins tot pe Universitatea Craiova cu 2-1, provocând demisia antrenorului Mirel Rădoi.

Unde se joacă meciul FC U Craiova – FC Argeș

Întâlnirea FC U Craiova 1948 – FC Argeș se joacă luni, 12 decembrie, de la ora 17:30, pe stadionul Ion Oblemenco, din Cetatea Băniei, în etapa a 20-a din SuperLiga. Este un meci dificil, pentru că mereu echipa argeșeană a reprezentat un obstacol greu pentru ambele echipe oltene și în fieful acestora. FC Argeș are 22 de puncte și ocupă locul 10 iar cea a lui Nicolo Napoli trei puncte mai puțin și se află pe locul 13, primul de baraj.

ADVERTISEMENT

Conducerea FC U Craiova 1948 și familia Mititelu, patronii clubului, speră ca la acest joc, după ultimele două rezultate excelente, succesul din derby și cel de la Ploiești, din Cupa României, în tribunele stadionului Ion Oblemenco să vină cât mai mulți spectatori iar suporterii supărați pe echipă după lunga perioadă de criză să revină la sentimente mai bune.

Cine transmite la TV partida FC U Craiova 1948 – FC Argeș

Partida FC U Craiova 1948 – FC Argeș se joacă luni, 12 decembrie, de la ora 17:30, pe stadionul Ion Oblemenco din capitala județului Dolj, în etapa a 20-a din SuperLiga și va fi televizată în direct pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Luni, 12 decembrie, nu se anunță o vreme prea prietenoasă cu fotbalul în Cetatea Banilor. Toată ziua va fi un cer acoperit și va ploua în reprize, o ploaie slabă dar sâcâitoare, care poate strica și starea gazonului. Temperatura maximă nu va depăși 6 grade, la ora meciului putând fi un grad mai puțin, nu mai mult. Arbitrul jocului este bucureșteanul Marcel Bîrsan.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC U Craiova 1948 – FC Argeș

Italianul Nicolo Napoli nu îl va mai avea între buturi până la finalul acestui an pe titularul Robert Popa, internaționalul U21 fiind accidentat și în locul său a debutat deja încă din derbyul orașului Ionuț Gurău, care nu a luat gol. Nici stâlpul apărării, grecul Papadopoulos nu va mai juca până la reluarea campionatului în ianuarie 2023. Este foarte posibil să lipsescă și mijlocașul Samuel Asamoah, după tragedia din familia sa. 

ADVERTISEMENT

La FC Argeș singurul absent, care de asemeni are șanse să revină la pregătiri abia la reluarea campionatului, anul viitor, este fundașul central Grigore Turda, în locul său evoluând Alin Dobroslavevici. Marius Croitoru așteaptă să mai vadă cum evoluează echipa sa, pentru a decide apoi de ce jucători se va despărți în iarnă.

Cote la pariuri la jocul FC U Craiova 1948 – FC Argeș

Cu 24 de ore înaintea meciului cota la victorie pentru gruparea patronată de familia Mititelu era de 2,10, dar în ziua partidei aceasta a scăzut destul de mult, ajungând la cota de 1,85 în timp ce un eventual succes al piteștenilor valorează 4,30. Șansă dublă X2 are cotă de 1,65 iar un gol marcat de oaspeți cota de 1,50.

ADVERTISEMENT

Sunt patru precedente între cele două formații. Câte două meciuri pe teren propriu de fiecare. Oltenii au reușit trei succese, două de 1-0 pe teren propriu plus încă unul, sezonul trecut, pe stadionul Nicolae Dobrin din Pitești cu scorul de 2-0 în timp ce vulturii violeți au lovit de trei puncte doar acasă, cu scorul de 1-0 în 2021.

ADVERTISEMENT