Sport

Italianul Giovanni Costantino, noul antrenor al lui FC U Craiova. Anunțul oficial al clubului oltean

FC U Craiova a anunțat oficial venirea italianului Giovanni Costantino, în vârstă de 39 de ani, în postura de antrenor principal.
16.10.2023 | 21:12
Italianul Giovanni Costantino noul antrenor al lui FC U Craiova Anuntul oficial al clubului oltean
FC U Craiova a anunțat oficial numele noului antrenor. Foto: Facebook - @ FC U Craiova.
ADVERTISEMENT
16-10-2023
18:17

FC U Craiova a anunțat sosirea lui Giovanni Costantino în Bănie

Giovanni Costantino este noul antrenor al lui FC U Craiova. În vârstă de 39 de ani, italianul va fi prezentat oficial în Bănie în cursul zilei de marți, 17 octombrie.

„Bun venit! Giovanni Costantino este noul antrenor al echipei noastre!”, a fost anunțul făcut de FC U Craiova pe pagina oficială de Facebook.

 

FC U Craiova are un nou antrenor, după ce revenirea lui Marius Croitoru în Bănie a picat, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Italianul Giovanni Costantino va prelua clubul finanțat de Adrian Mititelu. Anunțul a fost făcut în publicația finanțată de patronul oltenilor.

FC U Craiova are un nou antrenor! Anunțul făcut în publicația lui Adrian Mititelu

FC U Craiova a încercat mai multe piste după ce Adrian Mititelu l-a demis pe Nicolae Dică. Marius Șumudică și Marius Croitoru au fost aproape să vină în Bănie, însă mutările au picat în ultimul moment. În cele din urmă, clubul „alb-albastru” are un nou antrenor.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Giovanni Costantino, fost secund la naționala Ungariei cu Marco Rossi în postura de „principal”. Italianul venit la Craiova a fost angajat la naționala din țara vecină în perioada iulie 2018 – mai 2021. Costantino a semnat cu FC U Craiova un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire pentru încă un an din partea clubului.

În vârstă de 39 de ani, Giovanni Costantino va fi prezentat oficial la FC U Craiova în cursul zilei de marți, 17 octombrie. Fost antrenor secund la Dunajska Streda, Costantino deține licență PRO. Anunțul venirii noului antrenor a fost făcut pe Ediție.ro, publicația susținută de Mititelu.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a confirmat venirea noului antrenor

Adrian Mititelu a distribuit pe pagina personală de Facebook articolul în care publicația pe care o finanțează vorbește despre sosirea lui Giovanni Costantino la FC U Craiova.

Giovanni Costantino a antrenat pentru prima oară la nivel profesionist în postura de „secund” la Honved, în Ungaria. Tot ca antrenor secund, italianul i-a pregăti pe slovacii de la Dunajska Streda, foști adversari ai FCSB-ului în UEFA Conference League.

ADVERTISEMENT

Antrenorul în vârstă de 39 de ani le-a pregătit ca principal pe MTK Budapest (Ungaria), Casarano (Italia) și Agia Napa (Cipru). „Urmează o săptămână foarte grea. Sperăm ca la meciul cu Poli Iași să avem antrenor pe bancă. Asta înseamnă că marți sau miercuri vom aduce un antrenor care să dea încredere echipei și să vină cu puțin noroc și cu puțină, să spun așa, liniște.

Cu siguranță nu va fi român. Sunt două variante externe. Una dintre ele va fi rezolvată marți, sau cel târziu miercuri. Sper ca de data asta să nimeresc”, declara Adrian Mititelu la finalul săptămânii trecute.

ADVERTISEMENT

Giovanni Costantino s-a calificat la Euro 2021 cu naționala Ungariei

Giovanni Costantino deține licență Pro din luna septembrie a anului 2021. Alături de Marco Rossi și Ungaria, fostul „secund” italian a câștigat Grupa C din UEFA Nations League în sezonul 2018-2019.

În stagiunea 2019-2020, Ungaria, cu Rossi și Costantino pe bancă, a izbutit să câștige Grupa B din Liga Națiunilor. De asemenea, cu cei doi tehnicieni la cârmă, maghiarii au acces la Campionatul European din 2021.

Giovanni Costantino urmează să debuteze pe banca celor de la FC U Craiova în meciul cu Poli Iași, duminică, 22 octombrie, ora 15:30. Oltenii ocupă locul 10 în clasament, cu 13 puncte în 12 meciuri.

ADVERTISEMENT