Sport

FC Voluntari a transferat de la Rapid pentru a prinde play-off-ul! A semnat și vine în Antalya

FC Voluntari se întărește pentru play-off cu un fotbalist de la Rapid. Andrei Ciobanu a semnat și urmează să ajungă în cantonamentul din Antalya.
05.01.2024 | 09:29
FC Voluntari a transferat de la Rapid pentru a prinde playofful A semnat si vine in Antalya
FC Voluntari transferă de la Rapid pentru a ajunge în play-off! E așteptat în Antalya! FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
05-01-2024
08:16

Andrei Ciobanu a semnat cu FC Voluntari

FC Voluntari a anunțat oficial transferul fostului internațional de tineret Andrei Ciobanu, semifinalist cu naționala României la Campionatul European U21 din 2019.

”Bun venit, Andrei Ciobanu! FC Voluntari anunță că a semnat un contract, pe o perioadă de 2 ani și jumătate, cu jucătorul Andrei Ciobanu. Este un mijlocaș, în vârstă de 25 de ani de picior drept, care a evoluat până acum în cariera sa la Viitorul Constanța, Rapid București și Politehnica Iași.

Andrei este campion al României în stagiunea 2016/2017 și câștigător al Cupei în ediția 2018/2019 alături de formația lui Gheorghe Hagi, pentru care a evoluat în 148 de partide și a reușit sa marcheze 19 goluri.

Pe plan internațional, noul nostru jucător a bifat 2 Campionate Europene alături de echipa națională a României U-21 (2017, 2019) și a fost component în lotul primei reprezentative la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021. Andrei, bun venit în familia FC Voluntari”, se arată pe pagina de Facebook a grupării ilfovene.

 

FC Voluntari are un obiectiv îndrăzneț în finalul sezonului regulat din SuperLiga. Echipa condusă de tandemul Poenaru – Dună vrea să dea lovitura și să se califice în play-off. Pentru acest lucru, ilfovenii s-au pus pe transferat jucători de la granzi.

FC Voluntari, transfer de la Rapid pentru play-off

FC Voluntari l-a transferat pe Andrei Ciobanu de la Rapid. Mijlocașul în vârstă de 25 de ani a semnat deja cu noua echipă și urmează să se alăture în cantonamentul ilfovenilor din Antalya.

ADVERTISEMENT

Ciobanu, care în prima parte a sezonului a fost împrumutat la Politehnica Iași, vine la Voluntari pentru a îndeplini obiectivul noii sale formații, calificarea în play-off. Cu nouă etape până la finalul sezonului regulat, FC Voluntari e pe locul 13, cu 24 de puncte, șase mai puține decât Farul, ocupanta locului 6.

Înainte să semneze cu FC Voluntari, Andrei Ciobanu era legitimat la Rapid din vara lui 2022. Atunci, giuleștenii l-au cumpărat de la campioana en-titre în schimbul a numai 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Pentru Rapid, Ciobanu a strâns un total de 16 meciuri și 2 pase decisive, iar, în acest sezon, la Iași, a evoluat de 11 ori, fără să aibă însă vreo realizare.

Ilfovenii au mai jucat în play-off în sezonul 2021-2022

Nu doar conducerea Voluntariului visează la play-off, ci și jucătorii. Chiar dacă momentan sunt pe loc de baraj, fotbaliștii antrenați de tandemul Dună – Poenaru sunt încrezători că pot juca din nou în play-off, așa cum s-a întâmplat în urmă cu două sezoane.

ADVERTISEMENT

„Avem un campionat foarte interesant și e bătaie mare pe primele șase locuri. Ne analizăm adversarii încă din avion, doar plecăm mai multe echipe. Transferuri? Nu știu, nu știu, chiar nu știu…”, a declarat Radu Boboc la plecarea ilfovenilor în Turcia.

Primul meci oficial al lui FC Voluntari în 2024 va fi la Galați, cu Oțelul. Pentru partida contra moldovenilor, ilfovenii se vor pregăti cu adversari puternici în Antalya.

ADVERTISEMENT

Vor avea nu mai puțin de trei meciuri de verificare, primul dintre ele pe 6 ianuarie cu MTK Budapesta (locul 6, Ungaria), pe 9 ianuarie cu Turan Tovuz (locul 7, Azerbaidjan) și pe 11 ianuarie cu FC Kaisar (locul 6, Kazakhstan).

  • 400.000 de euro este cota lui Andrei Ciobanu, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: