Sport

FCSB e bună de plată! TAS a condamnat-o pentru „bullying, intimidare și presiuni psihologice”

FCSB nu a avut câștig de cauză în litigiul cu un fost atacant. TAS acuză echipa lui Gigi Becali de „bullying, intimidare și presiuni psihologice” și o obligă la plata unei sume uriașe.
08.06.2021 | 14:12
FCSB e buna de plata TAS a condamnato pentru bullying intimidare si presiuni psihologice
Vicecampioana a pierdut procesul cu atacantul polonez. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Adus în vara lui 2019 după despărțirea de Hajer (Arabia Saudită), Lukasz Gikiewicz a evoluat doar în patru partide pentru FCSB și a intrat rapid în dizgrația patronului, care i-a cerut să-și rezilieze contractul după nici o lună în tricoul roș-albaștrilor.

Ulterior, clubul a luat o serie de măsuri dure la adresa polonezului, iar cazul a ajuns la TAS. Nici aici nu a fost, însă, cu noroc pentru Gigi Becali. Potrivit deciziei comunicate cu mai puțin de 24 de ore în urmă părților implicate, vicecampioana este vinovată de „bullying, intimidare, presiuni psihologice” la adresa jucătorului și trebuie să-i achite o sumă uriașă.

ADVERTISEMENT

Acesteia i se adaugă și costurile procesului, care vor fi suportate în proporție de 90 la sută. Atacantul i-a fost recomandat latifundiarului din Pipera chiar de Florin Motroc, cel care îl antrenase în țările arabe.

FCSB a pierdut la TAS procesul cu Lukasz Gikiewicz și e bună de plată

Din datele cazului și din dovezile atașate la dosar, pe lângă faptul că a fost îndepărtat de la prima echipă, ceea ce este în sine abuziv, jucătorul a fost supus mai multor practici de bullying, intimidare și presiuni psihologice care sunt ofensatoare și abuzive”, se arată în decizia tribunalului de la Lausanne, citată de gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Pe cale de consecință, FCSB este obligată să-i plătească lui Gikiewicz 103.000 de euro (n.r. 93.500 plus penalități de 5 la sută pe an). Sentința mai poate fi atacată doar la tribunalul federal elvețian.

Florin Motroc l-a readus în Bahrain: „ Am vrut să demonstrez că cei de la FCSB au greșit”

În altă ordine de idei, Lukasz Gikiewicz a ajuns din nou sub comanda antrenorului care i l-a propus lui Gigi Becali în urmă cu doi ani. Chestionat pe marginea subiectului, acesta a explicat motivul pentru care a decis să-l aducă în Bahrain.

ADVERTISEMENT

L-am propus pentru că-l cunoșteam foarte bine. Acum l-am adus ca să mă conving că nu sunt ”pârnaie” de antrenor. Am vrut să-l iau ca să demonstrez că cei de la FCSB au greșit.

Becali m-a întrebat dacă am vreun atacant. I-am zis că știu unul care e mai bine pregătit decât toți. Era golgheter în Iordania, campion, a jucat în Polonia, are multe trofee.

ADVERTISEMENT

L-am propus, dar a nimerit într-o conjunctură groaznică. Erau mulți accidentați, a nimerit cu juniorii. Echipa era atunci ciuca bătăilor.

I-am explicat domnului Becali că nu e Messi, care ia singur mingea și driblează. E un jucător de grup, care se pune în slujba echipei și are nevoie de jucători care să-i aducă mingea în față.

A nimerit într-un moment groaznic și s-a ajuns la o despărțire. Am fost acuzat prin alte persoane că l-am păcălit pe Becali. Eu știam că e un jucător foarte bun”, a dezvăluit Florin Motroc.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: