Sport

FCSB îl pierde pe Siyabonga Ngezana! Premieră pentru fundașul care va pleca în Africa de Sud în perioada următoare

FCSB îl pierde pentru o perioadă de timp pe Siyabonga Ngezana. Fundașul central va pleca în Africa de Sud, țara sa natală.
11.03.2024 | 19:57
FCSB il pierde pe Siyabonga Ngezana Premiera pentru fundasul care va pleca in Africa de Sud in perioada urmatoare
Siyabonga Ngezana a fost convocat în premieră la naționala Africii de Sud. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Siyabonga Ngezana va pleca de la FCSB în perioada de pauză de la finalul lunii martie. Fundașul central al liderului din SuperLiga a fost convocat în premieră la naționala Africii de Sud. Sezonul foarte bun din SuperLiga nu a fost trecut cu vederea de selecționerul naționalei „Bafana Bafana”.

FCSB îl pierde pe Siyabonga Ngezana! Premieră pentru fundașul care va pleca în Africa de Sud în perioada următoare

Siyabonga Ngezana a impresionat în tricoul celor de la FCSB. Fundașul central sud-african a fost transferat de echipa lui Gigi Becali la începutul sezonului. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Ngezana are un salariu de 10.000 de euro lunar la FCSB.

ADVERTISEMENT

Evoluțiile constante ale stoperului le-au atras atenția sud-africanilor. Hugo Broos, selecționerul naționalei Africii de Sud, medaliată cu bronz la Cupa Africii pe Națiuni, l-a convocat pe Siyabonga Ngezana pentru acțiunea de la finalul lunii martie.

Africa de Sud va disputa două meciuri amicale. Pe 21 martie, la doar patru zile după FCSB – Sepsi, Africa de Sud o înfruntă pe Andorra, fosta adversară a naționalei României din preliminariile EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Siyabonga Ngezana a fost convocat în premieră la naționala Africii de Sud

Ulterior, pe 26 martie, Africa de Sud va avea parte de un adversar mult mai puternic. Naționala „Bafana Bafana” va da piept cu Algeria. Siyabonga Ngezana a prins în premieră lotul naționalei Africii de Sud.

Fundașul central de la FCSB a fost trecut de Hugo Broos pe lista preliminară pentru Cupa Africii pe Națiuni, însă Ngezana nu a prins lotul final și a rămas în România. Astfel, fotbalistul liderului din România ar urma să debuteze în tricoul naționalei din țara natală.

ADVERTISEMENT

Siyabonga Ngezana are două apariții în tricoul naționalei U23 a Africii de Sud și o convocare în lotul U20. La începutul lunii iunie, naționala Africii de Sud continuă lupta pentru calificarea la Cupa Mondială din 2026. Naționala „Bafana Bafana” se află în Grupa C alături de Rwanda, Nigeria, Lesotho, Zimbabwe și Benin.

  • 24 de meciuri, 1 gol și 1 pasă decisivă sunt cifrele lui Ngezana la FCSB în acest sezon

Fanii din Africa de Sud au răbufnit după Rapid – FCSB 4-0: „Nu e Ngezana, nu e nici petrecere”

Siyabonga Ngezana a lipsit la derby-ul Rapid – FCSB, scor 4-0, în etapa a 30-a din SuperLiga. Fundașul central a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene și a urmărit din tribune umilința trăită de coechipierii săi.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Ngezana din Africa de Sud au răbufnit, considerând că absența stoperului a cântărit decisiv. “Nu a fost Ngezana, nu mă mir că a fost o avalanșă de goluri”, “Dacă nu e Ngezana, nu câștigați”, “Nu e Ngezana, nu e nici petrecere”, “Fără Ngezana sunteți oribili”, au fost câteva dintre comentariile microbiștilor.

ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru FCSB: 3,60 este cota pentru „X” la meciul FCSB - Sepsi