Sport

Dorit de trei echipe de Champions League, Siyabonga Ngezana a semnat cu FCSB! Sud-africanul a fost prezentat oficial. Update exclusiv

Fundaşul sud-african, Siyabonga Ngezana, a semnat cu FCSB. FANATIK a aflat că fotbalistul a fost dorit de trei echipe de Champions League, iar Becali a băgat mâna adânc în buzunar.
02.07.2023 | 12:42
Dorit de trei echipe de Champions League Siyabonga Ngezana a semnat cu FCSB Sudafricanul a fost prezentat oficial Update exclusiv
Gigi Becali a fost impresionat deja de Siyabonga Ngezana. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT
02-07-2023
09:44

Siyabonga Ngezana a fost prezentat la FCSB!

Siyabonga Ngezana a fost prezentat oficial la FCSB. Sud-africanul a ajuns în cantonamentul echipei din Ţările de Jos şi va începe pregătirea alături de noii săi colegi: “Bine ai venit, Siyabonga Ngezana!

FCSB anunță transferul lui Siyabonga Ngezana, jucător care a evoluat, până la finalul sezonului trecut, pentru Kaizer Chiefs, din prima ligă a Africii de Sud.
Fundașul în vârstă de 25 de ani, care va purta tricoul cu numărul 30, a ajuns în cantonamentul roș-albaștrilor din Țările de Jos și va începe pregătirea alături de noii săi colegi.

Clubul nostru îi urează Bun venit și să aibă parte de cât mai multe succese în tricoul roș-albastru! Siyabonga Ngezana s-a născut la 15 iulie 1997, în Africa de Sud și a început fotbalul la Sinawana Gunners și Orlando Pirates. La nivel profesionist, a evoluat de-a lungul carierei pentru Kaizer Chiefs, adunând 123 de partide și 6 goluri”, se arată în comunicatul roş-albaştrilor. 

Siyabonga Ngezana
Siyabonga Ngezana
15-06-2023
18:43

Florin Vulturar: "Dacă mercato din Europa începea mai repede, era greu să îl mai aducem pe Ngezana!"

FANATIK l-a contactat pe agentul Florin Vulturar, omul care s-a ocupat de transferul lui Siyabonga Ngezana la FCSB. Impresarul a confirmat informaţiile noastre şi a declarat: “A fost un transfer foarte greu de făcut, ţinând cont că au mai intrat în discuţii şi alte echipe care joacă în Europa an de an. Conducerea echipei a fost foarte profesionistă şi nu şi-a mai schimbat decizia, dar probabil dacă mercato din Europa începea mai repede, era greu să-l mai aducem pe Siyabonga Ngezana!”, a spus Vulturar pentru FANATIK

Florin Vulturar, omul care s-a ocupat de transferul lui Siyabonga Ngezana la FCSB
Florin Vulturar, agentul care s-a ocupat de transferul lui Siyabonga Ngezana la FCSB

FCSB a renunţat în această vară la fundaşii centrali Iulian Cristea şi Joonas Tamm. Gigi Becali a promis că va aduce în locul lor apărători de valoare astfel încât echipa să nu mai rateze titlul încă un sezon.

Câţi bani a plătit Gigi Becali şi ce salariu va avea Siyabonga Ngezana!

Iar primul dintre ei este sud-africanul Siyabonga Ngezana. FANATIK a aflat că fundaşul central a semnat cu FCSB un contract valabil patru sezoane şi va avea un salariu lunar de 10.000 de euro la roş-albaştri.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a băgat mâna adânc în buzunar pentru a-l transfera pe Ngezana. Din informaţiile noastre, patronul celor de la FCSB a plătit 1.000.000 de euro celor de la Kaiser Chiefs pentru fotbalistul sud-african.

Trei echipe de Champions League l-au dorit pe fotbalistul sud-african

Concurenţa a fost acerbă pentru transferul fotbalistului de 25 de ani. Fundaşul sud-african a fost dorit de trei echipe de Champions League: Ferencvaros, FC Midtjylland şi Sheriff Tiraspol. Dar, FCSB a câştigat cursa pentru semnătura sud-africanului.

ADVERTISEMENT

Directorul sportiv al celor de la Kaiser Chiefs i-a transmis un mesaj de despărţire lui Siyabonga Ngezana, urându-i succes în aventura europeană:

”Există întotdeauna o nuanță de tristețe atunci când un jucător care a crescut aici, părăsește clubul. Cu toate acestea, Siya a avut o carieră bună și substanțială la Kaizer Chiefs și consideră că este momentul potrivit să accepte o nouă provocare.

ADVERTISEMENT

Apreciem angajamentul său din toată inima față de Amakhosi și îi dorim succes în aventura sa incitantă din Europa”, a declarat Kaizer Motaung Jr.

VIDEO momentul în care Ngezana câştigă titlul de fundaş al anului în Africa de Sud: 

Gigi Becali a promis transferul a doi fundaşi centrali

Siyabonga Ngezana a jucat 23 de meciuri în actuala stagiune şi a marcat 2 goluri. Kaiser Chiefs este singura echipă la care a evoluat în cariera de fotbalist profesionist, fiind crescut de echipa din Johannesburg.

ADVERTISEMENT

FCSB îi mai are în acest moment pe postul de fundaş central pe Joyksim Dawa şi Denis Haruţ. Gigi Becali a promis că va aduce alţi doi apărători în această perioadă de mercato, primul dintre ei fiind Ngezana.

  • 25 de ani are Siyabonga Ngezana
  • 3 cluburi de Champions League s-au interesat de fundaş

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3.25 este cota pentru ”câștigător Liga 1 2023/2024: FCSB”

ADVERTISEMENT