Sport

Ion Crăciunescu, verdict dur! Szabolcs Kovacs a avantajat-o pe Rapid, cu Hermannstadt: „La fiecare meci face greșeli”

Ion Crăciunescu a criticat vehement arbitrajul de la Hermannstadt - Rapid 1-1. Fostul arbitru FIFA consideră că Szabolcs Kovacs i-a avantajat pe giuleșteni.
03.10.2023 | 19:01
Ion Craciunescu verdict dur Szabolcs Kovacs a avantajato pe Rapid cu Hermannstadt La fiecare meci face greseli
Ion Crăciunescu, verdict dur! Szabolcs Kovacs a avantajat-o pe Rapid, cu Hermannstadt: „La fiecare meci face greșeli”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu (73 de ani) a analizat fazele etapei a 11-a din SuperLiga, inclusiv pe cele de la Hermannstadt – Rapid 1-1. Sibienii au contesta vehement golul marcat de Ioniță în minutul 6, dar și faptul că, în prelungiri, li s-a refuzat o lovitură de pedeapsă.

Rapid, avantajată de arbitri cu Hermannstadt. Verdictul lui Crăciunescu

Rapid a marcat la Sibiu în startul meciului, prin Alexandru Ioniță, care a punctat cu capul după o fază la care gazdele au cerut fault asupra lui Daniel Paraschiv. Atacantul a sărit la cap cu Paul Iacob, care l-a lăsat fără una dintre ghete. Crăciunescu este de părere că reușita bucureștenilor trebuia anulată.

ADVERTISEMENT

„Sare la minge? Mie mi se pare că nu sare la minge, sare în spatele lui și e fault. Dacă participa la joc, era o problemă (n.red. că Daniel Paraschiv a fost descălțat), dar el nu participă la joc. După mine, este fault.

Ajunge târziu și sare în el. Mai întâi este contactul că sare în el. Dacă era invers, lovea mingea și apoi era contactul, vorbeam despre altceva. Golul trebuia invalidat”, a declarat Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

„E o deosebire enormă între Istvan Kovacs și fratele lui”

Fostul mare arbitru FIFA nu înțelege cum Szabolcs Kovacs a comis o astfel de eroare, având în vedere că avea un plasament bun, dar, cu toate acestea, a lăsat jocul să continue. Mai mult, Crăciunescu nu înțelege de ce fratele lui Istvan Kovacs primește delegare după delegare, în ciuda numeroaselor erori pe care le comite.

„E o deosebire enormă între Istvan Kovacs și fratele lui. Fratele lui primește meciuri și eu nu știu pe ce criteriu, că văd că la fiecare meci produce greșeli.

ADVERTISEMENT

El e acolo, uitați-vă ce bine este plasat. Trebuie să mai înțelegi și jocul. El consideră că nu e…”, a tunat Crăciunescu. Faza din minutul 6 nu este singura în care Hermannstadt a fost dezavantajată, spune Ion Crăciunescu.

În prelungiri, la o pătrundere în careu a lui Oroian, fotbalistul sibian a fost făcut sandviș de Christopher Braun și Ștefan Pănoiu, dar Szabolcs Kovacs a considerat că nu s-a petrecut nicio abatere de la regulament.

ADVERTISEMENT

„Joacă vreunul mingea? (n.r. – Braun sau Pănoiu) Nu joacă niciunul. L-au prins într-o menghină doi jucători”, a fostul mare arbitru.

ADVERTISEMENT