Fotbal intern

FCSB – Sepsi OSK 1-0 în finala Cupei României. Dennis Man, salvează sezonul. ”Roș-albaștrii” s-au calificat în Europa League. Video

FCSB  Sepsi OSK 10 in finala Cupei Romaniei Dennis Man salveaza sezonul Rosalbastrii sau calificat in Europa League Video
Bucuria jucătorilor de la FCSB după ce au primit trofeul Cupei României
ADVERTISEMENT

FCSB a câștigat Cupa României după ce a învins în finală, la Ploiești, cu scorul de 1-0, pe Sepsi OSK. Unicul gol al întâlnirii aa fost marcat de Dennis Man (64). În urma acestui succes, ”roș-albaștrii” și-au asigurat prezența în sezonul viitor al Europa Kleague, urmând să evolueze în primul tur preliminar. De victoria FCSB-ului a profitat și FC Botoșani, care este acum sigură că va juca în Europa League. De remarcat este faptul că antrenorul Toni Petrea a reușit să câștige un trofeu la primul meci ca antrenor principal, la doar câteva zile după venirea la FCSB.

FCSB – Sepsi 1-0 (Man 64) VEZI AICI TOATE FAZELE IMPORTANTE

Sepsi: Niczuly – Dimitrov (Diaz 75), Bouhenna, Tincu, F. Ştefan – Deaconu, Vaşvari, Achahbar (Celea 83) – Carnat (L. Fulop 46), Karanovic (Safranko 46), M. Ştefănescu (Csizer 75). Antrenor: Leo Grozavu

ADVERTISEMENT

FCSB: Vlad – Creţu, I. Cristea, Miron, Panţîru (Pantea 90) – Olaru (Moruţan 46), Ov. Popescu, Vînă (Ad. Petre 46) – Man, Tănase, Coman (Perianu 90+4). Antrenor: Toni Petrea


FINAL / FCSB se impune cu 1-0.


Min. 80 / Rachid Bouhenna a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu pentru o lovire cu cotul la Dennis Man.

ADVERTISEMENT

Min. 64 / Dennis Man deschide scorul după o bâlbâială în careul lui Sepsi.


Min. 56 / Panţîru a şutat puternic din careu, dar a lovit bara porţii lui Sepsi.


Min. 34 / Dennis Man a tras peste spaţiul porţii dintr-o poziţie ideală.


Min. 15 / Thomas Neubert i-a trimis la încălzire pe Niţă, Perianu şi Dumitru. Primul sfert de oră a fost unul slab, cu 0 şuturi pe poartă.


START JOC / Meciul a fost întârziat pentru câteva minute din cauza unor probleme la poarta lui Andrei Vlad.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 iulie, ora 19:55 / Brigada de arbitraj este condusă de Sebastian Colţescu.


UPDATE, 22 iulie, ora 19:45 / Medaliile îi aşteaptă pe jucătorii celor două echipe care se duelează în finala Cupei României.


UPDATE, 22 iulie, ora 19:37 / Florin Tănase şi Rachid Bouhenna, căpitanii celor două echipe, au stat de vorbă înainte de startul finalei Cupei României.

ADVERTISEMENT


UPDATE, 22 iulie, ora 18:07 / Cotidianul maghiar Nemzeti Sport a prefațat finala Cupei României dintre FCSB și Sepsi OSK și i-a atacat dur pe ”roș-albaștri” și pe finanțatorul Gigi Becali.

”Sepsi ar putea fi a noua echipă din Transilvania care câștigă Cupa României, dar prima din Ținutul Secuiesc. Sepsi încearcă să oprească recordul FCSB, care are 23 de cupe.

FCSB nu are dreptul să folosească însă numele Steaua de șase ani, pentru că proprietarul său, Gigi Becali, a cumpărat ilegal clubul în 2003, de la Ministerul Apărării.

Acum câțiva ani, ar fi fost un duel între David și Goliath. De atunci însă, Sepsi a fost un exemplu rar de construcție deliberată și conștientă în fotbalul românesc.

FCSB este un simbol al grotescului, un mit dărâmat de un proprietar megaloman. Gigi Becali nu a ascultat de nimeni și a concediat o mulțime de antrenori și jucători”, scriu jurnaliștii maghiari.


UPDATE, 22 iulie, ora 16:29 / Sepsi a scos la vânzare bilete pentru fani, care să poată urmări finala Cupei României, de la distanţă de pe stadionul din Sf. Gheorghe, respectându-se normele de distanţare sociale impuse de autorităţi. Demersul conducerii ardelene a avut succes, evenimentul fiind vândut în totalitate, conform anunţului de pe contul oficial de Facebook:

„#csakazosk #cuparomaniei #döntő #finală
❗️ SOLD OUT!
🏆A jegyek a ma esti Román Kupa döntőjének vetítésére elfogytak! A résztvevőknek a mérkőzés teljes ideje alatt védőmaszkot kell viselniük. Az ülőhelyeket a hatóságok által javasolt fizikai távolság betartásával kell majd elfoglalni, továbbá a belépéskor minden személy testhőmérsékletét megmérik. /// Biletele pentru vizionarea Finalei Cupei României la fotbal s-au epuizat! Îi rugăm încă o dată pe suporterii care vor participa la evenimentul de la Stadionul Municipal din această seară să poarte mască de protecţie şi să respecte recomandările autorităţilor. Locurile pe scaune vor fi ocupate respectând distanţarea fizică recomandată de autorităţile sanitare, iar la intrarea pe stadion va fi măsurată temperatura tuturor persoanelor.
⏰A Városi Stadionba való belépésre 19 órától lesz lehetőség a Vadász utcai parkoló felőli bejáratnál. / Intrarea se va face începând cu ora 19:00 din parcarea de pe strada Vânătorilor.

🏆🔴⚪⚽️Sepsi OSK – A döntőben❗️ / În finală❗️
Román Kupa / Cupa României
⚽️ Sepsi OSK vs FCSB
⏰ 22.07.2020 – 20:00
👍Gyerünk fiúk! HAJRÁ SEPSI OSK! / Haideți băieți! HAI SEPSI OSK!“


UPDATE, 22 iulie, ora 15:06 / Oficialii clubului Sepsi OSK au depus la FRF o adresă prin care au cerut să știe dacă îl pot folosi pe jucătorul Istvan Fulop în finala cu FCSB.

Jucătorul ar trebui să fie suspendat după ce a primit două cartonașe galbene, unul în optimi cu Astra și altul în manșa secundă a semifinalei cu Poli Iași, dar covăsnenii vor să știe exact dacă îl pot folosi, așa cum a făcut și FCSB cu portarul Andrei Vlad la semifinala cu Dinamo.

Conform gsp.ro, oficialii de la Sepsi OSK nu au primit niciun răspuns oficial de la FRF. Felix Grigore, șeful Departamentului Competiții, i-ar fi transmis totuși lui Cornel Șfaițer, managerul lui Sepsi, că departamentul său nu va face nicio sesizare disciplinară dacă Leo Grozavu îl va folosi pe Istvan Fulop.


UPDATE, 22 iulie, ora 13:56 / Dumitru Dragomir a analizat meciul dintre FCSB şi Sepsi, finala Cupei României 2020. Fostul preşedinte al LPF este de partea covăsnenilor şi este sigur că aceştia vor produce surpriza.

“Sepsi bate! În Cupă nu e ca în campionat. Nu-mi place cum joacă Sepsi, îmi place doar de antrenorul de la Sepsi și patronul (n.r. Laszlo Dioszegi). Face pâine, e băiat bun”, a declarat Dumitru Dragomir la PRO X.


UPDATE, 22 iulie, ora 12:11 / Florinel Coman a prefaţat finala Cupei României pe site-ul oficial al FCSB. Fotbalistul de 22 de ani visează la primul trofeu câştigat în tricoul vicecampioanei.

“Suntem foarte determinați. Mie îmi priesc meciurile cu Sepsi, sper să marchez, dar mai important este ca echipa să câștige. Ștefan de la ei e un jucător foarte talentat, Vașvari, de asemenea, un jucător cu mare experiență. Eu cred că noi suntem o echipă foarte puternică.

Statistic vorbind, cu siguranță este cel mai bun sezon al meu. M-aș bucura enorm să câștig, am venit aici de trei ani și nu am reușit să câștig niciun trofeu. Sper ca suporterii să ne țină pumnii și să ne ajute cu un gând bun”, a declarat Florinel Coman.


UPDATE, 22 iulie, ora 10:53 / Pandemia de coronavirus a blocat şi finala Cupei României, meci care se va disputa fără spectatori, aşa cum se întâmplă şi în Liga 1. Va fi pentru prima oară în istoria competiţiei când ultimul act se va disputa fără fani în tribune. În plus, Ploieştiul va organiza pentru a doua oară consecutiv finala Cupei României, după cea din 2019.


UPDATE, 21 iulie, ora 14:30 / Toni Petrea, noul antrenor al FCSB-ului, se bucură de amânarea meciului cu CFR, înaintea finalei de Cupă, pentru că a avut mai mult timp la dispoziţie de a-şi vedea echipa la antrenamente.

„Ne făcuserăm un program luând în calcul meciul cu CFR. După care s-a întâmplat ce s-a întâmplat și a trebuit să schimbăm din mers programul. Am avut posibilitatea să cunosc mai bine jucătorii, să văd mai bine starea de spirit de aici și să vedem unde avem de lucrat.

Pentru mine a fost OK faptul că nu s-a jucat, am avut posibilitatea să îmi dau seama de mai multe lucruri în privința jucătorilor noștri“, a declarat Toni Petrea, care a refuzat să dea un pronostic pentru duelul cu Sepsi.


UPDATE, 21 iulie, ora 14:30 / Florin Tănase, căpitanul FCSB-ului, i-a ironizat pe rivalii de la Dinamo, înaintea finalei Cupei contra lui Sepsi, sugerând că ei oricum nu ar fi avut şanse în faţa ardelenilor.

„Deocamdată mă concentrez pentru această finală şi sper să o câştigăm. Calificarea s-a jucat pe teren, nu cred că merită ei să joace această finală. Plus că pe ei i-a bătut Sepsi de curând“, a spus Florin Tănase.

„Câinii“ au încercat să câştige la masa verde semifinala cu FCSB, după situaţia interpretabilă cu portarul Andrei Vlad. În cele din urmă, FRF a dat dreptate formaţiei roş-albastre.


UPDATE, 20 iulie, ora 19:10 / Leo Grozavu, antrenorul lui Sepsi, știe care este avantajul covăsnenilor înaintea duelului cu FCSB din finala Cupei României: „Va trebui să dăm totul pe teren indiferent de starea de dinaintea jocului, de faptul că am jucat în deplasare şi alte lucruri. Sunt multe detalii care pot face diferenţa în finală.

 Dar noi ne dorim să ne bucurăm de moment, de faptul că am ajuns într-o finală. Faptul că nu avem nimic de pierdut, ci doar de câştigat, poate fi un avantaj pentru noi. Iar acest lucru poate face diferenţa”.


FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe Live Stream finala Cupei României pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Plus

Partida FCSB – Sepsi Sfântu Gheorghe se joacă miercuri, 22 iulie, de la ora 20:00, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti şi va fi transmisă în direct pe toate cele trei canale de sport care dau live meciurile din fotbalul românesc: Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. Totodată, o puteţi viziona în format LIVE VIDEO dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO.

FCSB pleacă de la avanatajul că are o experienţă net superioară faţă de covăsneni în privinţa gestionării partidelor cu mare miză, pentru Sepsi acesta fiind un moment istoric, pentru că pentru prima dată ajung să joace cu trofeul pe masă. Asta nu înseamnă că echipa lui Leo Grozavu nu are şanse, mai ales că posedă o linie de atac destul de redutabilă.

Gigi Becali, fericit că s-a amânat meciul cu CFR Cluj

În timp ce Sepsi a avut parte de o deplasare dificilă în play-out, la Sibiu, unde a scos un punct, după ce a Hermanstadt a condus cu 1-0 şi 2-1, FCSB s-a odihnit, ca urmare a amânării partidei cu CFR Cluj. Echipa bucureşteană exact la finala Cupei, va avea pentru prima oară un staff tehnic nou, cu Toni Petrea antrenor principal şi cu preparatorul fizic Thomas Neubert revenit la FCSB după perioada Reghecampf.

Gigi Becali nu şi-a putut ascunde satisfacţia pentru faptul că partida cu CFR Cluj a fost amînată, pentru că astfel echipa se va putea pregăti mult mai bine pentru finala Cupei şi toţi jucătorii valizi vor putea face din lot. Rămân accidentaţi până în septembrie Lucian Filip şi Dragoş Nedelcu, ambii operaţi şi aflaţi în procesul de recuperare.

O singură victorie are Sepsi în faţa FCSB

La Sepsi este o atmosferă plină de entuziasm, după ce a fost depăşit momentul de mare tensiune cauzat de gestul necontrolat al antrenorului Leo Grozavu faţă de Lorand Fulop şi toată lumea visează la marea performanţă, având concvingerea că FCSB poate fi depăşită.

În campionat, în sezonul regulat FCSB a învins pe Sepsi cu 2-1 la Bucureşti şi a făcut 0-0 la Sfântu Gheorghe. De altfel, covăsnenii au un singur succes în faţa FCSB de când au ajuns în elita fotbalului românesc, un 4-2 în 2018, în timp ce bucureştenii au produs dezastru de două ori chiar ăb inima Covasnei, cu succese zdrobitoare, 5-1 şi 4-0.â

Scandalul Andrei Vlad nu a avut urmări pentru FCSB

Meciul a fost încredinţat, în mod surprinzător, unuia dintre cei mai controversaţi arbitri din campionatul nostru, Sebastian Colţescu, acesta având multe prestaţii incriminate la meciurile arbitrate, comiţând frecvent erori majore. În locul unui Ovidiu Haţegan, Istvan Kovacs nefiind recomandat datorită prezenţei în finală a unei echipe din Covasna, FRF a luat această decizie, mai mult decât discutabilă.

Prezenţa lui FCSB în finală a fost una cu suspans, după ce s.-a descoperit că portarul Andrei Vlad era suspendat la meciul tur al semifinalei câştigate pe terenul lui Dinamo,pentru două cartonaşe galbene. Nu se ştie nici acum care este motivaţia deciziei de a menţine rezultatul de pe teren, deşi s-a dovedit clar că jucătorul s-a aflat pe teren în stare de suspendare.

FCSB e favorită la casele de pariuri

Dinamo susţine că nu a lăsat lucrurile aşa şi că a făcut plângere la TAS, dar miercuri are loc finala la Ploieşti şi aproape imposibil de crezut că dacă de la TAS ar veni ca răspuns calificarea lui Dinamo finala s-ar repeta, de această dată cu câinii pe teren.

Bookmakerii merg pe mâna bucureştenilor, care au mai multă experienţă a astfel de meciuri decisive, acordând cota de 1,75 la victorie în timp regulamentar şi de 1,45 pentru ca FCSB să câştige trofeul până la final, indiferent că sunt prelungiri sau lovituri de departajare. Cota pentru Sepsi este de 4,50.


  • (P) Cota BETANO pentru Sepsi – FCSB: 1,75 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT