Sport

FCSB și CSA se bat în mesaje pe rețelele de socializare cu ocazia împlinirii a 76 de ani de la înființarea Stelei: „Cel mai mare club din istoria fotbalului românesc”

FCSB și CSA au postat mesaje pe rețelele de socializare cu ocazia împlinirii a 76 de ani de la înființarea Stelei. Duel al postărilor între cele două cluburi.
07.06.2023 | 12:28
FCSB si CSA se bat in mesaje pe retelele de socializare cu ocazia implinirii a 76 de ani de la infiintarea Stelei Cel mai mare club din istoria fotbalului romanesc
Administratorul stadionului Arcul de Triumf a rămas șocat în urma negocierilor dintre FCSB și CSA Steaua. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

FCSB și CSA Steaua continuă duelul de la distanță pentru identitate și palmares. Miercuri, 7 iunie 2023, suflarea „roș-albastră” a sărbătorit 76 de ani de la înființarea Stelei. Atât formația finanțată de Gigi Becali, cât și Clubul Sportiv al Armatei Steaua au postat mesaje pe rețelele de socializare cu ocazia aniversării.

FCSB și CSA se bat în mesaje pe rețelele de socializare cu ocazia împlinirii a 76 de ani de la înființare

FCSB a fost prima care a venit cu mesajul pe rețelele de socializare. Oficialii clubului finanțat de Gigi Becali au amintit cele cinci denumiri pe care Steaua le-a avut de-a lungul timpului și, totodată, au sugerat că FCSB este continuatoarea tradiției.

ADVERTISEMENT

„FCSB aniversează astăzi, 7 iunie, 76 de ani de la înființarea celui mai mare club din istoria fotbalului românesc. În 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei Regale, Generalul Mihail Lascăr, lua naștere ASA București, iar primul meci din istorie al echipei a avut loc pe data de 24 august 1947.

De-a lungul timpului, echipa a avut cinci denumiri: ASA București (Asociația Sportivă a Armatei), în perioada 1947-1948, CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) între 1948 și 1949, CCA București (Casa Centrală a Armatei) între 1950 si 1961, iar denumirea Steaua București a fost adoptată în 1961.

ADVERTISEMENT

Odată cu deciziile ÎCCJ, clubul nostru a fost obligat să își schimbe denumirea în Fotbal Club FCSB.  Secția de fotbal a devenit privată în totalitate la începutul anilor 2000, fiind preluată de la Clubul Sportiv al Armatei, în conformitate cu prevederile FIFA și UEFA și a continuat tradiția glorioasă la nivel profesionist și în noul mileniu!”, a fost mesajul postat pe pagina oficială de Facebook de către FCSB.

CSA, mesaj pe rețelele sociale cu ocazia a 76 de ani de la înființarea Stelei: „Este simbolul Armatei României!”

Postarea celor de la CSA Steaua nu s-a lăsat așteptată. La doar o oră distanță de la mesajul FCSB-ului, „militarii” au celebrat aniversarea Stelei. „Roș-albaștrii” au adus în prezent performanțele înregistrate de marii sportivi ai României legimitați la Clubul Sportiv al Armatei de-a lungul vremii.

ADVERTISEMENT

“La mulți ani, Steaua București! Steaua e un fenomen. E clubul de lângă inimă. Steaua înseamnă istorie, înseamnă tradiție. Steaua înseamnă performanță la cel mai înalt nivel. De 76 de ani, Steaua este simbolul Armatei României!

Grație dăruirii celor care au îmbrăcat, de-a lungul timpului, tricoul clubului, numele STEAUA este, astăzi, iubit și respectat în toate colțurile lumii. Numele Steaua, alături de puternica imagine care-l însoțește, este cel mai de preț lucru pe care l-am moștenit și pe care avem datoria să-l ducem mai departe.

ADVERTISEMENT

Când spui Steaua te gândești la Iosif Sârbu, primul campion olimpic al României, la Iolanda Balaș, prima atletă din lume care a doborât cinci recorduri mondiale, la Gheorghe Gruia, Cornel Oțelea, Cristian Gațu, Ștefan Birtalan, Werner Stockl, Radu Voina, handbaliștii noștri de legendă, cu care ne-am mândrit când i-am văzut pe primul loc în lume.

„La mulți ani tuturor suporterilor Stelei”

„Steaua înseamnă Ilie Năstase, primul jucător de tenis ajuns numărul 1 în lume, în era Open, Steaua înseamnă sutele de fotbaliști care ne-au încântat la fiecare atingere de balon, la fiecare gol marcat. De la Toma, Zavoda, Constantin, Tătaru, prima generație campioană, până la celebra echipă din 1986 pe care o știa orice copil, în care străluceau Duckadam, Lăcătuș, Bumbescu, Belodedici, Iovan, Boloni, Tudorel Stoica, Pițurcă, Balint, Majearu.

Steaua devenise deja Magica Steaua, câștigase Cupa Campionilor Europeni, iar trei ani mai târziu, juca din nou cu trofeul pe masă.Era acum generația lui Ilie Dumitrescu, Gheorghe Hagi, Iosif Rotariu, Dan Petrescu. Fotbaliști cu care am crescut, cu eroi de care ne-am îndrăgostit.

De la cei mai în vârstă, până la cei mai mici. Steaua înseamnă cele 31 de medalii olimpice de aur, cele 705 titluri mondiale și miile de medalii europene. Steaua e spirit de luptă, e emoție, e victorie. Steaua înseamnă milioanele de susținători care vibrează la competițiile la care participă sportivii clubului.

Steaua e marea familie roș-albastră de care suntem foarte mândri. La mulți ani Steaua! Îți mulțumim că exiști! La mulți ani tuturor suporterilor Stelei!”, a fost mesajul postat de Steaua pe pagina oficială de Facebook.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3.25 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024: FCSB”

ADVERTISEMENT