Sport

FCSB și Dinamo, braț la braț pe stadionul „Arcul de Triumf”? Ministrul Eduard Novak a făcut marele anunț: „Sunt bineveniți”

Veste bună pentru FCSB și Dinamo. Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a anunțat că cele două echipe bucureștene sunt așteptate să joace pe „Arcul de Triumf”.
11.07.2022 | 22:08
FCSB si Dinamo brat la brat pe stadionul Arcul de Triumf Ministrul Eduard Novak a facut marele anunt Sunt bineveniti
FCSB și Dinamo, braț la braț pe stadionul „Arcul de Triumf”? Ministrul Eduard Novak a făcut marele anunț: „Sunt bineveniți”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului a făcut un anunț care le bucură pe FCSB și pe Dinamo. Cele două rivale bucureștene, dar și echipele naționale ale României sunt așteptate să își dispute meciurile pe arena „Arcul de Triumf”.

FCSB și Dinamo sunt așteptate să joace pe stadionul „Arcul de Triumf”

Inaugurat în 2021, pentru Campionatul European, stadionul „Arcul de Triumf” nu a organizat până acum niciun meci din prima ligă de fotbal a României. Pe arena din Bd. Mărăști s-au disputat până acum jocuri de rugby, partide ale naționalei de fotbal, dar și amicalul România U21 – Finlanda U21 2-1.

ADVERTISEMENT

În finalul ultimului campionat, FCSB s-a aflat în pribegie. Roș-albaștrii au trebuit să joace la Buzău partida din ultima etapă, cu CFR Cluj, deoarece n-a fost primită pe niciun alt stadion disponibil din București, „Ghencea” sau „Arcul de Triumf”.

La vremea respectivă, Național Arena, casa roș-albaștrilor, a fost ocupată pentru pregătirea festivalului muzical „Saga”. Stadionul „Arcul de Triumf” e acum în jurisdicția MTS și nu a Federației Române de Fotbal, astfel că Eduard Novak le-a dat o veste bună nu doar vicecampionilor, ci și dinamoviștilor.

ADVERTISEMENT

„Eu cred că da (n.r. – Dinamo poate juca acolo în noul sezon), adică de ce nu. Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți.

Avem FRF, Dinamo, FCSB și o să facem un calendar foarte frumos. Intenția noastră este ca stadionul să fie administrat și deschis sportului”, a declarat Eduard Novak, la Pro TV.

ADVERTISEMENT

Dinamo are interzis în Colentina

Și Dinamo este în căutarea unui stadion. Proaspăt retrogradați în Liga 2 pentru prima dată în cei 74 de ani de istorie, roș-albii au încercat varianta Colentina, dar li s-a dat interzis.

„Nici măcar dacă Zăvăleanu îmi pune chirie pe masă un milion de euro nu voi accepta ca Dinamo să vină la noi pe stadion. Nu au ce să caute aici. Păi voi vreți să plătim scaune rupte după cei din PCH?

ADVERTISEMENT

Zăvăleanu nu poate intra la noi în bază nici măcar cu rachetele lui Vladimir Putin. Să meargă să joace cu Dinamo la el prin Cluj sau pe la Alba Iulia. Se poate duce și pe la Galați sau prin Moldova, dar în niciun caz Dinamo nu are ce să caute în Colentina” , a declarat Ionel Ciuclea, patronul celor de la Daco-Getica.

  • 8207 locuri este capacitatea stadionului „Arcul de Triumf”

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,33 este cota pentru „1 solist” la FCSB – U Cluj. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT