Fotbal international

Fedor Smolov a fugit din carantină, de la Celta Vigo! A vrut să fie alături de logodnica lui, nepoata lui Boris Elţîn

06.04.2020 | 16:19
Fedor Smolov a fugit din carantina de la Celta Vigo A vrut sa fie alaturi de logodnica lui nepoata lui Boris Eltin
ADVERTISEMENT

Internaţionalul rus Fedor Smolov a încălcat dispoziţiile guvernului spaniol privind carantinarea inclusiv a sportivilor pe perioada de interdicţie de părăsire a domiciliului în afara rezolvării unor necesităţi de moment.

Fedor Smolov a cerut în mai multe rânduri acceptul clubului de a ieşi din carantină

Jucătorul a părăsit locuinţa pe care o are la Vigo, el fiind legimitat la echipa locală Celta, pentru a ajunge cu un avion privat în Rusia, la petrecerea împlinirii vârstei de 18 ani a logodnicii sale, Maria Iumaşeva, nimeni alta decât nepoata fostului preşedinte Boris Elţîn.

ADVERTISEMENT

Smolov s-a adresat înainte de a fugi, în mai multe rânduri, conducerii Celtei Vigo, solicitând permisiunea de a pleca în Rusia pentru rezolvarea unei probleme personale, utrmând a reveni în câteva zile.

A decis să încalce interdicţia

Conducerea grupării galiciene l-a informat că din punctul ei de vedere nu ar avea nici o problemă pentru a da acceptul, însă nu o poate face pentru că ar încălca regulile impuse de guvernul spaniol şi nu doreşte să facă acest lucru.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, după ce a replicat că va găsi el o soluţie pentru a-şi rezolva problema, chiar dacă nu are undă verde de la club, Smolov a umblat serios în conturi şi a plătit pentru ca un avion privat să îl ducă în Rusia.

Îşi asumă consecinţele, cel mai probabil o amendă severă

Acum el se află într-un dublu pericol. Pe de o parte va fi clar sever amendat de club la revenire şi obligat să intre 14 zile în carantină, dar pe de alta şi legile impuse de Vladimir Putin prevăd aceleaşi 14 zile de izolare pentru oricine revine în ţară, mai ales dintr-o zonă roşie de pandemie cum e Spania.

ADVERTISEMENT

Smolov a spus însă că nu putea lipsi de la aniversarea Mariei şi că îşi asumă orice decizie se va lua, pentru a-i arăta iubitei că este lângă ea în orice moment.

Nu este primul jucător al Celtei care fuge

Nu este primul jucător de la Celta Vigo care încalcă regulile de carantinare. Cu câteva zile în urmă a făcut acelaşi lucru internaţionalul danez Pione Sisto, care nu a ţinut cont de interdicţie şi a plecat acasă tot cu un avion privat.

ADVERTISEMENT

Şi tot din Spania a fugit, la fel ca Smolov, pentru a fi la ziua de naştere a iubitei, atacantul sârb de la Real Madrid, Luka Jovic, care s-a ales cu dosar penal în ţara sa.

ADVERTISEMENT