Regretata compozitoare și pictoriță a încetat din viață cu o săptămână înainte de a împlini 91 de ani. Ziua de naștere a vedetei era pe 28 ianuarie. Din păcate, poeta nu a mai apucat să-și sărbătorească aniversarea.
Felicia Donceanu a lăsat în urma sa o carieră foarte frumoasă, artista fiind absolventă a Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu”, unde a învățat sub îndrumarea lui Mihail Jora.
George Breazul, Ioan D. Chirescu, Theodor Rogalski, Emilia Comișel sau Mircea Basarab sunt alți maeștrii pe care regretata poetă i-a întâlnit în drumul său.
Casa Artelor Dinu Lipatti, prin intermediul regizoarei și directoarei Alice Barb, îi aduce un omagiu cunoscutei artiste care a scris numeroase articole și cronici muzicale.
„Ne-am bucurat de prezenţa fermecătoare a compozitoarei la nenumărate evenimente, lucrările sale fiind prezente în repertoriul artiştilor invitaţi în cadrul evenimentelor organizate de Casa Artelor Dinu Lipatti.
Felicia Donceanu, drum lin în lumea stelelor pe care le veţi încânta cu minunatele şi fragilele dumneavoastră armonii! Dumnezeu să vă odihnească în pace şi lumină”, este anunțul făcut de Alice Barb pe Facebook.
„A fost iubită de trei muze – desenul, teatrul, muzica definindu-i personalitatea artistică”, a completat jurnalistul de la Radio Iași, Valentin Vasiliu.
„Eu ştiu să mă bucur”, este replica pe care o spunea adesea Felicia Donceanu și toată opera ei vorbește frumos despre acest lucru.
Cunoscuta pictoriță a susținut conferințe, prelegeri, concerte și emisiuni radiofonice. De asemenea, poeta a conceput texte pentru muzică proprie și pentru diverse lucrări corale aparținând diferiților compozitori români.
Felicia Donceanu a scris scenarii pentru radio și pentru spectacole muzical – coregrafice, precum și ilustrații de cărți pentru copii.
Printre premiile primite de pictorița din Bacău se numără: Mențiune specială la Concursul Internațional de Compoziție de la Mannheim, 1961, Premiul Uniunii Compozitorilor în 1984, 1984, 1986, 1988, 1993, 1996, și 1997.
Premiul „George Enescu” al Academiei Române i-a fost acordat în anul 1984, în timp ce distincția Marele Premiu al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) a fost primit în 2010.