News

Doliu în lumea artei! Un cunoscut pictor craiovean a murit la doar 56 de ani

10.04.2021 | 10:27
Doliu în lumea artei! Un cunoscut pictor craiovean a murit la doar 56 de ani
Silviu Bârsanu a murit la doar 56 de ani. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Doliu în lumea artei! Un cunoscut pictor craiovean, Silviu Bârsanu, a încetat din viață la doar 56 de ani. Acesta a murit la spitalul din Turnu Severin. Artistul a creat în grafică, acuarelă, pictură și sculptură. A absolvit Institutul de Arte Plastice şi Decorative „Nicolae Grigorescu” Bucureşti în 1989.

Un an mai târziu a devenit profesor la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova. Din 1992 a fost membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Craiova.

Acesta a participat cu diferite lucrări de pictură, acuarelă, grafică, sculptură în Europa. A expus în Franţa, Italia, Bosnia-Herţegovina și Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Tragedie în lumea artei!

De asemenea, munca sa a ajuns și în Asia, mai exact în Japonia şi, evident, în România. A primit de-a lungul timpului mai multe premii.

Amintim doar de Premiul „Sorin Novac”, Muzeul de Artă Craiova (2006), Premiul Muzeului de Artă, Salonul de Sud, Râmnicu Vâlcea (1998), Premiul pentru pictură, Salonul Naţional, Reşiţa (1997).

ADVERTISEMENT

Silviu Bârsanu s-a definit într-un interviu acorda presei locale ca fiind „pur şi simplu – artist plastic în viaţă. Dacă eşti artist cu adevărat, poţi să faci şi pictură, şi sculptură, şi vitraliu, şi grafică, şi creaţie… şi… şi… Poţi lucra pe toate fronturile.

Important e să fii un creator hărăzit de Dumnezeu. Probabil că Dumnezeu mi-a dat şi mie o genă. Am şi eu în ADN o genă de creator.

ADVERTISEMENT

Corectez: un imitator de creator! Că nu ne putem ridica la înălţimea unui creator. Mă uit la ce fac şi mi-e ruşine. Alţii însă vin şi-mi spun: „Bă, continuă că asta e menirea ta!“.

Despre Silviu Bârsanu, celebrul Fănuș Neagu spunea că este unul dintre „frumoșii nebuni ai Craiovei artistice”, un artist plastic nonconformist.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri