News

Femeia care a stat în cea mai periculoasă închisoare din lume. Chinurile terifiante la care a fost supusă

Femeia deținută în cea mai periculoasă închisoare din lume. Chinurile groaznice la care a fost supusă. Mărturii terifiante.
19.03.2023 | 15:25
Femeia care a stat in cea mai periculoasa inchisoare din lume Chinurile terifiante la care a fost supusa
Unde se află cea mai periculoasă închisoare din lume. Sursa foto: Al-Monitor, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O femeie care a stat închisă în cea mai periculoasă închisoare din lume, unde au loc torturi ca în filmele de groază, a povestit prin ce chinuri a trecut. Mărturiile sale sunt de-a dreptul terifiante. Ceea ce a trăit și ce a văzut a marcat-o pentru întreaga viață.

Mărturii ale unei foste deținute din cea mai terifiantă închisoare din lume. Prin ce torturi a trecut

Cel mai de temut penitenciar din lume este Evin, din Iran. Aici a ajuns și Marziyeh Amirizadeh, în anul 2009, din cauză că se considera că a făcut ”o crimă” prin faptul că era de religie creștină. Nouă luni de coșmar a îndurat Marziyeh Amirizadeh, scrie The Sun

ADVERTISEMENT

Fosta deținută și-a adus aminte cum imediat după arest a fost aruncată într-o temniță subterană, care nu avea aer și lumină, unde a stat până să fie transferată la Evin. Acuzația care i se aducea, mai exact, era de ”apostazie”, care, potrivit dexonline.com, înseamnă ”renunțare publică la o anumită credință religioasă; renegare a unei doctrine sau concepții”.

Marziyeh Amirizadeh a fost arestată în același timp cu prietena sa Maryam. Ea a rememorat primele cuvinte ale celor care au condamnat-o: ”Judecătorul mi-a spus: >. El a împins cazurile noastre la execuție din cauza apostaziei”.

ADVERTISEMENT

Marzi a povestit și cum ea și amica sa, în temnița subterană au dormit pe o podea rece și s-au învelit cu pături îmbibate cu urină. În același loc erau tot felul de deținuți: femei prostituate, fără adăpost sau oameni ai străzii.

”Este o temniță subterană, nimeni nu o poate vedea. Nu poți respira. Nu există aer, nici lumină. Am dormit pe o podea rece din beton și ne-am încălzit cu pături îmbibate cu urină. Am fost aruncate în același loc cu femeile fără adăpost, cu prostituate, cu oricine de pe stradă. Nu eram criminali, dar eram în aceeași situație ca toți ceilalți”, a mai relatat Marziyeh Amirizadeh.

ADVERTISEMENT

În jur de 2-3 zile ar dura acest ”tratament” brutal, dar Marzi și Maryam au fost chinuite timp de 14 zile, ca drept pedeapsă pentru ”gravitatea crimelor lor”. De asemenea, Marzi își mai amintește și că a văzut oameni jupuiți de piele și atârnați de tavan, după ce au fost torturați.

În aceeași închisoare a fost torturată până la moarte și Masha Amini

Complexul pustiu din afara Teheranului este de obicei pentru prizonierii politici. Aici a fost bătută până la moarte și Masha Amini în septembrie 2022, dup ce a refuzat să poarte hijabul în așa fel încât să-i acopere în totalitate părul. Un val de proteste s-au iscat apoi, iar Marzi a avut curaj să facă mărturia despre torturile sale, datorită acestora.

ADVERTISEMENT

Totodată, Marziyeh Amirizadeh a precizat și că gardienii făceau periodic controale și le forța pe deținute să se dezbrace complet, pentru a se efectua periodic percheziții corporale. De atfel, regimul din Teheran este dur nu doar în cazul femeilor care nu respectă legea vestimentației.

Doi tineri din Teheran, condamnați la peste zece ani de închisoare. Ce faptă au făcut

În ianuarie 2023, autoritățile iraniene a condamnat un cuplu la peste zece ani de închisoare, pentru simplul fapt că a dansat pe stradă, în fața unuia dintre principalele monumente ale Teheranului. Gestul tinerilor a fost considerat un simbol al sfidării regimului.

ADVERTISEMENT
Tags: