News

Femeia care a terorizat un primar din Italia și a dat foc unei biblioteci a fost expulzată în România. Decizia instanței

O româncă în vârstă de 29 de ani a fost urcată în avion și expulzată în România, după o decizie radicală a justiției din Italia, nemaivăzută în ultimii ani.
04.03.2024 | 18:50
Femeia care a terorizat un primar din Italia si a dat foc unei biblioteci a fost expulzata in Romania Decizia instantei
Femeia care a terorizat un primar din Italia și a dat foc unei biblioteci a fost expulzată în România. Decizia instanței
ADVERTISEMENT

Femeia teroriza de multă vreme mai multe comunități liniștite din Italia și a ajuns să incendieze biblioteca din sat. Mai mult, românca l-a amenințat constant cu moartea pe primarul Marco Schiesaro din Cadoneghe. Inițial, femeia fusese arestată și transportată la închisoarea din Verona, însă acum autoritățile au decis expulzarea sa.

Femeia care a terorizat un primar din Italia și a dat foc unei biblioteci a fost expulzată

Polițiștii au însoțit-o pe femeie pe aeroportul Marco Polo din Veneția, conform Rotalianul, de unde a fost ”expediată” cu destinația București, sub escortă. Femeia era ”faimoasă” in provincia Padova încă din 2014, perioadă în care a început să comită infracțiuni, de la furt, trafic sau posesie de droguri și amenințări.

ADVERTISEMENT

În 2020, femeia a fost arestată pentru distrugerea și invadarea de terenuri și cădiri, dar și pentru conducere în stare de ebrietate. Tot în 2020 a fost arestată pentru că a furat din locuințe și a ajuns la închisoarea din Verona.

S-a întors acolo în 2022 după un caz de furt calificat, astfel că autoritățile s-au săturat de ea, potrivit Știri Diaspora. Se pare că seria lungă de infracțiuni a femeii a culminat cu hărțuirea primarului italian, precum și incendierea bibliotecii din comunitate.

ADVERTISEMENT

Femeia primise un avertisment pentru faptele sale, însă aceasta a abuzat de bunăvoința autorităților. În consecință a fost trimisă cu primul avion spre București, iar acum va fi problema autorităților române. Aceasta va fi prezentată în fața unui judecător în cel mai scurt timp.

O româncă din Italia dăduse foc la biblioteca din sat

Comandantul pompierilor din Cadoneghe, Francesco Rosato, povestea acum o săptămână cum a urmărit pe camerele de supraveghere imaginile cu femeia care dădea foc la bibliotecă. Aceasta ar fi intrat în bibliotecă și a incendiat două coșuri de gunoi.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu știe de ce românca ar fi comis aceste gesturi, însă martorii spun că aceasta ar avea probleme psihice și pe fondul consumului de droguri. Încă de acum un an, femeia îl amenințase cu moartea pe primarul Marco Schiesaro și mâzgălise cu vopsea pereții primăriei din localitate, cu mesaje de amenințare.

Se pare că a doua casă a tinerei era închisoarea din Verona Montorio, în condițiile în care aceasta se întorcea mereu acolo după ce comitea o nouă infracțiune. Inițial, judecătorul a revoltat opinia publică după ce a decis să o pună pe femeie sub control judiciar, cu toate că aceasta era un pericol public.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, procuratura a insistat și a reușit să obțină acceptul de a o expulza pe femeie, în condițiile în care aceasta e un pericol public pentru toată lumea.

ADVERTISEMENT