News

Bătaie de proporții într-un sat din Maramureș. Mascații au umplut dubele cu scandalagii

În satul Chelința din Maramureș două familii familii rivale s-au luat la bătaie, fiind despărțite de mascații care au intervenit și au reținut o mare parte din scandalagii.
03.03.2024 | 20:58
Bataie de proportii intrun sat din Maramures Mascatii au umplut dubele cu scandalagii
Mascații au fost chemați să întrerupă o bătaie într-un sat din Maramureș/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O bătaie între două gruprui din familii diferite a izbucnit în satul Chelința din județul Maramureș, iar rudele lor au fost antrenate și ele în conflict ajungându-se în punctul în care circa 30 de persoane s-au lovit cu ce au găsit la îndemână, scrie publicația locală VasileDale.ro.

Patru persoane – trei femei și un bărbat – au fost rănite în încăierare, iar alte 13 persoane au fost duse la secția de poliție pentru audieri, oamenii legii încercând să stabilească responsabilitatea fiecăreia dintre ele în acest incident.

ADVERTISEMENT

Astăzi, 3 martie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii din Ulmeni au fost sesizaţi prin apel 112 să se deplaseze în localitatea Chelinţa, unde are loc un scandal. În urma deplasării la faţa locului a echipajelor de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Ulmeni şi ai Secţiei 3 Fărcaşa, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Maramureş, a fost aplanat conflictul produs pe fondul unor neînţelegeri între mai multe persoane, care s-au agresat reciproc”, a informat, duminică seară, IPJ Maramureş.

Trupele de mascați ale IPJ Maramureș au venit însoțite de echipaje ale ambulanței și ale SMURD pentru a oferi îngrijiri medicale pentru trei femei de 23, 45 și 50 de ani și unui tânăr de 24 de ani. Ulterior, răniții din bătălia de la Chelința au fost duși la Spitalul Județean Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Numărul răniților pare chiar mic ținând seama că cel al participanților la bătaie este estimat la circa 30 de scandalagii care au folosit un arsenal divers în timpul ostilităților: topoare, securi, lopeți, scânduri rupte din garduri, pietre de pe uliță.

Mascații au selectat doar 13 dintre combatanți ale căror fapte de arme au justificat urcarea lor în dube și transportul până la sediul poliției din Ulmeni, unde au fost audiați și, cel mai probabil, riscă punerea sub acuzare.

ADVERTISEMENT

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea circumstanţelor producerii evenimentului şi a tuturor persoanelor implicate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, încăierare şi lovire sau alte violenţe”, a precizat poliția din Maramureș.

Există însă un incident recent care arată că uneori nici oamenii legii nu se dau în lături de la o bătaie în mijlocul străzii. La sfârșitul lunii ianuarie, doi polițiști din Slatina s-au încăierat în urma unor șicane în trafic a căror unică soluție li s-a părut o chelfăneală administrată adversarului.

ADVERTISEMENT

Implicați au fost agentul principal Mihai Adrian Cornățeanu (35 ani), din localitatea Curtișoara, şi Robert Mercic (32 ani), subofițer în cadrul Biroului Operațiuni Speciale. Acesta din urmă l-a lovit de mai multe ori pe adversarul său, semn al pregătirii solide primite la Operațiuni Speciale. În urma incidentului, Inspectoratul de Poliție Olt a demarat o anchetă internă al cărei obiect este comportamentul extraprofesional al celor doi combatanți.

ADVERTISEMENT