News

Un primar din Italia, terorizat de o româncă în vârstă de 27 de ani. Femeia a dat foc bibliotecii din localitate

O femeie a ajuns după gratii în Campodarsego din Padova, după ce a dat foc unei biblioteci, după o ceartă aprinsă cu primarul Marco Schiesaro din Cadoneghe.
28.02.2024 | 17:17
Un primar din Italia terorizat de o romanca in varsta de 27 de ani Femeia a dat foc bibliotecii din localitate
Un primar din Italia, terorizat de o româncă în vârstă de 27 de ani. Femeia a dat foc bibliotecii din localitate. Foto: Rotalianul
ADVERTISEMENT

Românca îl hărțuia de foarte mult timp pe primar și a tulburat în nerumărate rânduri liniștea publică, însă nimeni nu se aștepta ca femeia să recurgă la acest gest. Până la sosirea pompierilor, oamenii din zonă au sărit să stingă flăcările, coordonați de un angajat al unui bar de peste drum de bibliotecă.

Un primar din Italia, terorizat de o româncă în vârstă de 27 de ani

Comandantul pompierilor Francesco Rosato a urmărit înregistrările sistemului de supraveghere video pentru a vedea ce s-a întâmplat. Mare i-a fost mirarea când a văzut pe camere o româncă de 27 de ani care a dat foc bibliotecii. Persoana respectivă este cunoscută în localitate drept un personaj cel puțin problematic.

ADVERTISEMENT

Conform Rotalianul, femeia a fost găsită și arestată la 50 de metri de locul incendiului. Presa din Italia spune că primarul era hărțuit de româncă din motive ”aparent banale”. De altfel, femeia l-a amenințat cu moartea pe Marco Schiesaro de mai multe ori și a vopsit pereții primăriei cu mesaje de amenințare.

Primarul a depus atunci plângere și a cerut ajutorul carabinierilor. Pompierii au stabilit că femeia a intrat în biblioteca din localitate și a dat foc unor coșuri pentru gunoi. Inițial, Românca a fost arestată și dusă la închisoarea din Verona Montorio, autoritățile fiind de părere că aceasta este un pericol social.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, judecătorul a decis eliberarea femeii, fiind pusă sub control judiciar cu obligația ca aceasta să se prezinte în mod regulat la sediul de Poliție. Rămâne de văzut dacă această măsură o va calma pe femeie, sau aceasta va comite și alte acte huliganice menite să-i terorizeze pe concetățeni.

Primarul din Agigea a fost amenințat cu moartea de persoane necunoscute

Nu doar primarii din Italia au parte de amenințări cu moartea, după cum o poate dovedi și cazul primarului din Agigea, Cristian Cîrjaliu. Politicianul a dezvăluit recent că a primit mai multe mesaje în care cineva îl amenința cu moartea. Interesant, primul mesaj a venit în 2020, imediat după alegeri.

ADVERTISEMENT

”Intru peste tine în casă, nenorocitule, ai distrus generații”, a fost primul mesaj primit de primar. Cristian Cîrjaliu a ignorat acel mesaj, însă după o pauză de patru ani, mesajele au reînceput să sosească, aparent din partea aceluiași cetățean nemulțumit. ”Băi, gunoiule. Te omor! Să moară mă-ta. Să vezi ce pistoale îți dau”, i-a scris din nou ”fanul”. Conform Replicaonline, primarul este decis acum să apeleze la autorități, pentru a-ș găsi și pedepsi pe făptaș.

Conform Legii 206 alin. (1) din C. pen. infracțiunea de amenințare constă în ”fapta de a amenința o persoană cu săvârșirea unei infracțiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere”. Cei care recurg la aceste gesturi trebuie să știe că riscă închisoarea.

ADVERTISEMENT

Așadar, conform legii, ”pedeapsa este închisoarea corecţională dela unu la 3 ani, dacă ameninţarea consistă în aceea că se vor da publicităţii fapte, reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată sau o rudă a ei, ori pentru o persoană de care este legată printr’o temeinică afecţiune”.

ADVERTISEMENT