News

Femeie din Craiova, convinsă să trimită 70.000 de euro unui presupus bărbat. Cine era, de fapt, destinatarul

Un presupus ”bărbat” a convins o femeie din Craiova să-i trimită 70.000 de euro, prin transferuri bancare, în ultimii 7 ani. Cine era, de fapt, destinatarul.
07.02.2024 | 15:28
Femeie din Craiova convinsa sa trimita 70000 de euro unui presupus barbat Cine era de fapt destinatarul
O tânără care s-a dat drept bărbat a încasat 70.000 de euro de la o femeie din Craiova. Banii, trimiși timp de 7 ani. Sursa foto: gds.ro / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Timp de 7 ani, o femeie de 58 de ani din Craiova a trimis sume impresionante de bani în contul unui așa-zis ”bărbat” cunoscut în spațiul virtual. Cine era, de fapt, destinatarul.

O tânără care s-a dat drept bărbat a încasat 70.000 de euro de la o femeie din Craiova. Banii, trimiși timp de 7 ani

Cazul din județul Dolj are ca punct de plecare anul 2016. Sunt implicate două persoane: femeia înșelată și ”bărbatul” impostor. Acesta din urmă era, de fapt, tot o femeie.

ADVERTISEMENT

Din datele prezentate public de IPJ Dolj aflăm că, în perioada noiembrie 2016 – decembrie 2023, o femeie de 38 de ani şi-ar fi creat o identitate fictivă. Mai exact, ea s-a dat bărbat.

I-a spus victimei sale că este un cetăţean român stabilit în străinătate. În toți acești 7 ani, prin intermediul mesageriei electronice, a abordat-o pe persoana vătămată câștigându-i încrederea.

ADVERTISEMENT

De aici până la a o convinge să-i trimită bani nu a mai fost decât un pas. În toată această perioadă, către ”bărbatul” din străinătate, care era în realitate o femeie tot din Craiova, au fost trimise sume uriașe. Au avut loc peste 100 de transferuri bancare. De la Craiova au fost trimiși peste 240 de mii de lei și 17.000 de euro.

Pe parcursul acestei perioade, femeia, folosindu-se de diverse pretexte, inclusiv promisiunea de căsătorie, ar fi determinat-o pe persoana vătămată să-i transfere diverse sume de bani, în total 242.000 de lei şi 17.000 de euro, aceasta efectuând 101 transferuri bancare”, informează IPJ Dolj, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Suspecta din Craiova, arestată preventiv pentru 30 de zile

Marți, 6 februarie, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Craiova au efectuat mai multe percheziții domiciliare la locuințele și locul de muncă a femeii de 38 de ani, din municipiul Craiova.

În urma celor descoperite, suspecta a fost dusă la audieri. Într-o primă fază, în urma probatoriului administrat, a fost dispusă reținerea acesteia, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. E vorba de 101 acte materiale.

ADVERTISEMENT

Ulterior, femeia de 38 de ani a fost prezentată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Craiova. Aici s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT