News

O femeie din Timișoara a înșelat un bărbat pe Facebook. Cum i-a luat 100.000 de euro și ce a făcut cu banii

O femeie din Timișoara e acuzată că a sedus și abandonat un bărbat pe Facebook, însă nu înainte de a obține de la acesta 100.000 de euro.
02.10.2023 | 13:50
O femeie din Timisoara a inselat un barbat pe Facebook Cum ia luat 100000 de euro si ce a facut cu banii
O femeie din Timișoara a înșelat un bărbat pe Facebook. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Românca l-a abordat pe bărbat pe Facebook Messenger cu intenția de a-l seduce, iar în timp bărbatul a căzut în plasă. Crezând că vorbește cu iubirea vieții sale, într-un final i-a trimis femeii 100.000 d euro, bani de care femeia avea ”nevoie” pentru a-și duce tatăl bolnav la mai multe clinici din străinătate.

O femeie a convins un bărbat să îi trimită 100.000 de euro

În realitate, femeia cheltuise banii alături de soț, ajungând chiar în vacanțe scumpe în Republica Dominicană. În cele din urmă victima a înțeles că a fost înșelată și a apelat la Poliție. Anchetatorii spun că femeia intrase între timp în posesia unor fotografii compromițătoare cu bărbatul înșelat.

ADVERTISEMENT

Cu aceste fotografii l-a șantajat și l-a amenințat pe acesta că va face publice aceste imagini dacă povestea ajunge publică. Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a anunțat că femeia își făcuse victima să creadă că vorbește cu o femeie importantă de afaceri.

”Femeia a abordat un bărbat pe aplicaţia Messenger, în februarie 2022, şi i s-a plâns că tatăl său suferă de o afecţiune hepatică gravă, care necesită îngrijiri speciale şi călătorii în Paris şi Dubai, iar aceste îngrijiri implică anumite costuri de zeci de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Cu banii astfel obţinuţi, femeia a plecat alături de soţul ei în Republica Dominicană, cu escală la Paris. În realitate a plecat la Paris, însă cu escală, împreună cu soţul său, pentru a efectua un sejur în Republica Dominicană”, este precizat în comunicatul de presă transmis de Parchet, conform Ziare.com.

Pentru că nu s-a mulțumit cu 100.000 de euro, femeia a încercat să obțină tot mai mulți bani, pentru că ar avea nevoie în călătoriile sale de afaceri prin Turcia sau Dubai, unde ar avea contacte cu o fabrică importantă de lenjerii dar și cu avocați importanți. ”În total, a obţinut în acest fel, 108.300 de euro.

ADVERTISEMENT

După ce şi-a dat seama că a fost escrocat, bărbatul i-a spus femeii că va sesiza autorităţile pentru a-şi recupera banii pe care i-a dat acesteia, însă femeia l-a ameninţat că, dacă va face acest lucru, va prezenta public mai multe imagini compromiţătoare cu bărbatul, unele reale, altele inventate”, au transmis procurorii.

Acum, procurorii au cerut arestarea pentru 30 de zile a femeii pentru înșelăciune și șantaj, solicitarea fiind admisă de instanță. Potrivit presei locale, femeia a folosit un pseudonim pe internet, astfel că victima nu a știut niciodată cu cine are de-a face în realitate, decât până a fost prea târziu.

ADVERTISEMENT

”Totul, într-un context de seducție, sensibilizare emoțională a victimei și autovictimizarea inculpatei, în scopul de a obține suma de 108.300 euro în mod injust, pricinuindu-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de 108.300 euro”, mai este precizat în comunicat, cu mențiunea că bărbatul speră acum să-și recupereze prejudiciul, deși suma cel mai probabil a fost deja cheltuită.

ADVERTISEMENT
Tags: