News

Femeie din Harghita atacată de urs chiar lângă casă. Autorităţile, în alertă

În județul Harghita, oamenii sunt în continuare atacați de urși. Unei femei i s-a întâmplat chiar în apropierea locuinței sale.
05.10.2021 | 13:09
Femeie din Harghita atacata de urs chiar langa casa Autoritatile in alerta
Un urs a atacat o femeie în județul Harghita. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Este vorba, mai exact, despre o tânără în vârstă de 31 de ani, din comuna Lăzarea, judeţul Harghita. După ce a atacat-o ursul, ea s-a ales cu răni și din fericire, nu au fost unele grave.

“Femeia, o localnică de 31 de ani, se pare că a fost rănită uşor”, au transmis polițiștii de la IPJ Harghita.

ADVERTISEMENT

În apropierea locuinței femeii s-ar mai fi aflat un urs

La fața locului s-ar mai fi aflat un urs acesta distrugând o ramă cu plasă de protecţie pentru insecte. Femeia a scăpat de atacul acestuia după ce ar fi închis o ușă de acces.

Oamenii legii au mai transmis că anterior atacului, locuitorii din comuna Lăzarea au fost înștiințați prin RO-ALERT cu privire la existența unui urs în zonă.

ADVERTISEMENT

Și un bărbat din Sibiu a fost atacat de un urs

Luni seară, un bărbat în vârstă de 47 de ani din Porumbacu de Sus, din județul Sibiu, a fos atacat pe un câmp de un urs. Omul a luat-o la fugă când l-a văzut și așa a reușit să se ascundă, până la sosirea autorităților în zonă.

”Luni seară s-a transmis un mesaj RO-Alert, de avertizare și informare a cetățenilor despre prezența unui urs în localitate, pe teritoriul UAT Porumbacu de Sus.

ADVERTISEMENT

În timp ce se afla în zona de câmp a localității, un bărbat a fost atacat de un urs, reușind în cele din urmă să fugă”, au informat reprezentanții ISU Sibiu.

Bărbatul a fost rănit de urs, suferind un traumatism cranio-facial. Medicii l-au transportat la spital unde a primit îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Ministrului mediului, Tanczos Barna, a transmis luni că au fost emise 5 ordine de derogare pentru extragerea a cinci urși, săptămâna trecută. El a mai precizat că sunt alte zeci de dosare sunt în curs de analizare.

”Am emis şi vom mai emite derogări în cazul exemplarelor periculoase, pentru că viaţa umană reprezintă o prioritate, chiar şi în cazul în care vorbim de o specie protejată sau strict protejată cum este ursul brun.

Săptămâna trecută au fost cinci, dar sunt în curs de analiză câteva zeci de dosare de acest gen. Ele, din păcate, pe procedura actuală întârzie foarte mult.

Pot trece şi cinci, chiar şi 10 săptămâni între momentul solicitării şi momentul emiterii”, a declarat,, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Tanczos Barna.

ADVERTISEMENT