News

Femeie din județul Iași, moartă de frig. Un bărbat din același județ, salvat în ultimul moment

Frigul a făcut prima victimă din acest sezon rece. O femeie de 72 de ani din județul Iași, găsită în zăpadă a decedat la spital
21.11.2022 | 11:52
Femeie din judetul Iasi moarta de frig Un barbat din acelasi judet salvat in ultimul moment
Femeia a fost găsită în zăpadă de o vecină Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Un alt bărbat, tot din județul Iași, din comuna Păușești, este internat la spital cu șoc hipotermic.

Femeie din județul Iași, moartă de frig

Femeia, în vârstă de 75 de ani, din comuna Mogoșești județul Iași, a fost găsită în zăpadă și a fost adusă de un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță la Unitatea Primiri Urgenţe de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi în comă, cu temperatura corporală de 28 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

“În 5 minute de la aducerea la spital a suferit un stop cardio-respirator. Nu a răspuns la resuscitare. Pacienta avea o patologie psihiatrică.

Aseară (sâmbătă – n.r) a rămas în casă, în grija unei vecine. Dimineaţă aceasta a găsit-o în curte, căzută. Din păcate, persoana a decedat”, a precizat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator local al UPU – SMURD, citată de Agerpres.

ADVERTISEMENT

Bărbat din același județ, salvat în ultimul moment

Cealaltă victimă a temperaturilor scăzute, un bărbat a fost adus la spital în șoc hipotermic. Acesta este consumator cronic de alcool, iar când a fost găsit avea o temperatură corporală de 27 de grade.

“Când a fost găsit, pacientul avea o temperatură corporală de 27 de grade Celsius. Locuia singur într-o locuinţă neîncălzită din Păuşeşti. El a fost găsit de o persoană de la o fundaţie de caritate la care mai fusese în urmă cu câţiva ani.

ADVERTISEMENT

Acum cei de la fundaţie îi aduceau mâncare periodic. L-au găsit în şoc hipotermic. Persoana este consumatoare cronică de alcool, fără alte antecedente. Starea sa este favorabilă. În 12 ore a fost încălzit şi hidratat. Acum este internat”, a mai spus prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, de la Spitalul ieșean Sf. Spiridon.

Frigul, dușmanul persoanelor vulnerabile care locuiesc singure

În ianuarie, un bărbat din Cugir, care locuia singur, a decedat din cauza hipotermiei. Victima, în vârstă de 72 de ani a fost găsită fără suflare de polițiști în urma unui apel la 112.

ADVERTISEMENT

„O echipă operativă de cercetare a efectuat investigaţii, iar din primele cercetări a rezultat că bărbatul, care locuia singur, nu ar fi fost victima vreunei infracţiuni.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, iar în urma necropsiei s-a stabilit ca şi cauză a decesului hipotermia”, preciza la acel moment IPJ Alba.

ADVERTISEMENT
Tags: