News

Caz revoltător în Iași. Doctoriță, acuzată că și-a cazat părinții în spital timp de 3 ani. Reacția unității medicale

Caz revoltător raportat la Spitalul de Urgență din Iași. O doctoriță este acuzată că, pe o perioadă îndelungată, și-ar fi cazat părinții în secția pe care o și conduce.
31.10.2022 | 07:25
Caz revoltator in Iasi Doctorita acuzata ca sia cazat parintii in spital timp de 3 ani Reactia unitatii medicale
Doctoriță din Iași, acuzată că și-a cazat părinții ani de zile în secția pe care o conduce. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un medic de la cel mai mare spital din Moldova, ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, este acuzat că şi-ar fi cazat părinţii, timp de trei ani, în unitate. Conducerea unităţii medicale a deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat exactitate.

Doctoriță din Iași, acuzată că și-a cazat părinții ani de zile în secția pe care o conduce. Aceștia primeau tratament ca la privat

Într-o perioadă în care viața a sute de mii de pacienți din țară depindea de un loc pe un pat de spital, o doctoriță din Iași este acuzată că a sfidat toate regulile medicale.

ADVERTISEMENT

Conform presei locale, un cadru medical de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi s-ar fi folosit de angajaţii şi de resursele unităţii sanitare pentru a oferi, în ultimii trei ani, o îngrijire în condiții de lux pentru părinţii săi.

Totul s-ar fi întâmplat la Secţia de Dermatologie şi, cel mai grav, pe banii contribuabililor. Mai multe persoane din spital au declarat, pentru Ziarul de Iași, că în ultimii trei ani, tatăl dr. Laura Gheucă-Solovăstru, şefa secţiei, a stat mai mult timp internat la unitatea medicală decât acasă.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, ”pacientul” era adus în spital pentru perioade de câteva săptămâni. Apoi, în ultima vreme, bărbatul stătea în permanenţă într-o rezervă unde era monitorizat de personalul medical.

Întrucât vârstnicul avea probleme de deplasare și nu se putea îngriji singur, el a fost ajutat în permanenţă de personalul secţiei, de asistentele şi infirmierele de acolo.

ADVERTISEMENT

”Stă singur într-o rezervă de vreo trei ani, ca pacient, uneori i se face foaie de internare, alteori nu. Înainte îl mai ducea acasă, mai revenea, acum stă încontinuu. Medicamentele de care are nevoie se scriu în condica de pe secţie şi le primeşte de la farmacia spitalului.

Mereu trebuie ca cineva din personalul medical să stea cu el, în timp ce o singură infirmieră, de exemplu, trebuie să se ocupe de alţi 27-30 de bolnavi, câţi se află internaţi acolo. Cel mai greu e în tura de noapte, când o singură infirmieră trebuie să îşi facă şi treaba de pe sector şi să stea cu el.

ADVERTISEMENT

Acolo sunt probleme cu personalul care este insuficient, în secţie au mai rămas 6 infirmiere din 13 câte erau, iar turele s-au schimbat, de la 8 ore cât erau, acum sunt ture de 12 ore”, au precizat membri ai personalului medical, conform sursei citate.

Reacția doctoriței față de acest caz. Ce spun reprezentanții spitalului

Se pare că și mama medicului ar fi beneficiat de un regim preferențial în acest spital. Aceasta s-ar fi internat pe perioada sezonului rece.

”A fost şi mama ei şi a stat jumătate de an, a plecat abia prin august, de obicei vine când e frig şi stă până în vară. Laura Gheucă-Solovăstru le spune angajaţilor: Sunt părinţii mei şi nimeni nu poate să-mi facă nimic”, au mai precizat sursele din unitate pentru Ziarul de Iași.

Ca o primă reacție la aceste acuzații, dr. Laura Solovăstru a spus că informaţiile publicate în presa locală sunt ”exagerate”. Pe de altă parte, ea confirmat că tatăl său a fost internat în mai multe rânduri în secţie motivând că suferă de o afecţiune dermatologică.

Pusă în fața faptelor deja împlinite, conducerea unității medicale spune că a verificat registrele şi a descoperit că părinţii medicului figurează cu multiple perioade de spitalizare, începând cu anul 2018, respectiv 2019.

În aceste condiții, s-a decis constituirea unei comisii care să cerceteze cazul din acest spital.

Urmează ca ancheta să stabilească ”dacă au fost justificate perioadele de spitalizare ale pacienţilor în funcţie de episodul de boală pentru care a fost tratat pacientul şi se vor lua măsurile administrative corespunzătoare raportate la indicatorii pe care şeful de secţie îi are stipulaţi în Contractul de Administrare semnat cu managementul spitalului”, se arată în reacția spitalului.

ADVERTISEMENT
Tags: